Reklama

Reklama

Bílý dům dobyli a teď si teroristé vezmou ještě větší sousto. Na pohřeb britského premiéra se sjedou lídři celého západního světa a díky bezpečnostním manévrům by Londýn v tu chvíli měl být tím nejbezpečnějším místem na zemi. Místo toho se ale stane smrtící pastí. Překvapivé a drtivé útoky za sebou zanechají světové vůdce v pozicích mrtvol, výbuchy šíří zkázu a monumenty anglické metropole jsou v plamenech. Londýn a západní svět se během chvíle ocitnou na kolenou. Hrozivé situaci a budoucnosti v totálním chaosu se znovu postaví Gerard Butler po boku s britským agentem. Záchrana nespočívá v předvídatelných vojenských manévrech, ale v poctivé ruční práci. (Bontonfilm)

(více)

Videa (18)

Trailer 1

Recenze (554)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Provinilé potěšení jak Temže, u kterého už po pár minutách máte jistotu, že Gerard jako šéf prezidentovy ochranky přestřihne (případně ustřelí) za pár dní doma ve Washingtonu pupeční šňůru svého prvorozeného i kdyby královnu Alžbětu věšeli. Ten člověk je totiž psychopatický, militantní, agresivní vrah, který s úsměvem na rtu střílí vozíčkáře a otáčí nožem v ledvinách teroristů! Sloužit Milošovi, nevisí na Hradě trenky, ale členové Ztohoven v konopných smyčkách. Mít ho na sklonku osmdesátých let v ochrance Ceausescu, vládne tam doteď a rumunský národ jde místo něj před popravčí četu. Dělat pro Kennedyho v 63´, žádný Dallas se nekoná a Lee Harvey Oswalda dodnes odmotávají z regálů Texaského knižního velkoskladu.. Dokonale tupá přehlídka jestřábího dmutí s jednou poutavě natočenou long take přestřelkou, buddy movie špičkováním mezi hlavou USA a jeho Frankem Farmerem a proslovy, které už jsou za hranicí parodie (prezidentská přísaha při on-line bití, Butlerův projev při masáži hlavního teroristy). Po takových filmech si přeji, aby se v Bílém domě Donald a Hillary střídali po sudých a lichých týdnech.. ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Ty bláho, než jsme se stačil podívat na tenhle film, tak Británie vystoupila z EU, zemřela Britská královna a lidstvo dokázalo vyfotit odraz černé díry. Pád Bílého domu je takový ten typ filmu, kdy si říkáte jestli to tvůrci myslí vážně a nebo jestli si z vás dělají legraci. A oni to myslí vážně, ale přitom celý film byl na hraně trapnosti a absurdity. Londýn naštěstí takový neni, jednak tady máme serioznější a uvěřitelnější příběh, který vycházel z událostí které se odehráli po celém světě, ale právě Británie, byla často terčem teroristických útoků. Přestože příběh má jednoduchý děj, tak funguje naprosto parádně a bude to tím, že režisér je Íránec a tak na celou tu věc, přináší nezaujatý pohled a můžeme tak vidět jednoduchou a však efektvní symboliku, že by to nikdy neměli odnášet nevinní. Film má naprosto skvělé tempo, kde je to vlastně jedna velká honička, která drží zběsilé tempo až do konce. Navíc ryze akční soundtrack, jen podtrhuje ono napětí. Jediné co bych mohl vyčíst, je to že Aaron Eckhart mi do role prezidenta prostě nepasoval, nemá na to obličej a ani postavu. Za to Morgan Freeman působí jako skutečný státník a je ve své roli uvěřitelný. Butler naprosto skvělej. Úvodní masakr mi připomněl ten z MW 2019, taky se odehrál v Londýně, tady se Activision nechal inspirovat. Je až s podivem, jak mi tenhle film sednul a sem rád že sem tomu dal šanci. ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Předchozí díl, kde Gerard zachraňoval samotný Bílý dům, jsem neviděl, ale brzy jsem se v ději zorientoval a pochopil zejména největší odchylku, že americký prezident není tmavé barvy pleti. Začnu u kladů, protože jich je minimum. Dobré je pouze to, co stálo nejvíc peněz - akce a všemožné výbuchy. Ostatní je těžce za hranicí debility. Je docela ironické, že se režie ujal Íránec, když člověk vezme v potaz, že veškeří lajdáci, kteří jsou k vidění, jsou právě stejně přičmoudlí. Jinak je to samozřejmě totální velkofilm, kde jinde člověk uvidí 4 scénáristy a hned 5 producentů. Lépe bych scénář určitě nevymyslel. Musela to být hrozná fuška. Musely se napsat všechny ty kecy, pro které přestárlý Gerard musel plýtvat svým krásným hlasem. Musely se napsat všechny záchrany prezidenta v posledních vteřinách. Musela se nějak jemně nastínit otázka imigrantů a hrozivé důsledky jejich "invaze". A samozřejmě se kluci scénáriští museli pokusit vyždímat z diváků nějaké ty emoce. Docela mě zaráží, že se něčemu takovému upsala i negerská ...ehm... chci říct samozřejmě afroamerická ikona Hollywoodu Morgan Freeman. Že jej nebolela ústa při pronášení jeho textů. Během natáčení mu musel z toho šoku naskákat minimálně tucet pih. Gerard byl neskutečně ostrý a neohrožený borec, ze kterého jistě děvčatům prosakovalo spodní prádlo. A to měl doma takovou zrůdičku. Asi se tvůrcům nechtěl kvůli 5 minutám dialogu plýtvat rozpočtem. Raději nechali vybouchnout o dvě auta víc. Strašná sračka. Stejně jako se před zhlédnutím některých snímků hodí nepít, tak zde se hodí pít. A vůbec bych se nekrotil. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Dobře infiltrovaní teroristé překvapí tajné služby a ve vysokém počtu uniformovaných britských policistů zasadí evropským politickým špičkám drtivý úder. Stokrát horší, než na který jsme byli doposud v reálu zvyklí. Londýn se otřásá v základech, ztráty na životech jsou vysoké, ale cíl je jinde: nejmocnější muž světa. Aneb jak si Amerika zase nevšímá svých věcí. Přejděme úsměvný fakt, že ve skutečnosti by se při takovém útoku objevily desítky agentů a bodyguardů (tady na prezidenta padají auta, on se zřítí s vrtulníkem a je v permanentním ohrožení), neřešme, že zas takhle blbě na tom tajné služby být nemůžou (podobný útok se nenaplánuje za dva večery, navíc o tom, jak se zlí pánové dostali v plánování tak dopředu, se nedozvíme zhola nic), neposmívejme se ani všem těm berličkám a tradičnímu vlasteneckému patosu. Když poprvé solidní řemeslník Antoine Fuqua testoval americkou nedotknutelnost, bylo to poměrně fajn a tenhle staromilský zážitek jsem si docela vychutnal. Prostě slušné akční retro s nekompromisním Gerardem Butlerem. Zkušenost v podobě Fuquy vystřídal Íránec Babak Najafi, sic nepolevil ve scénách, kdy Butler někoho láme vejpůl, střílí mu kulku do hlavy z minimální vzdálenosti nebo motorkáře posílá nekompromisně proti betonové zdi, ale z jeho strany jde jen o bezduché řemeslo, které se brzy okouká. Tlačíme na pilu, ale neumíme se pohybovat na hraně, necháme prezidenta Aarona Eckharta nuceně nadávat i pronášet patriotistické kraviny, necháme padat helikoptéry i budovy, ale zvlášť při nich se projeví relativně nízký rozpočet. Prostě v jednotlivostech fajn, ale celkově mě Fuqua bavil mnohem víc. Každopádně až bude ranař Butler příště bránit zdraví prezidenta, který si užívá třeba líbánky na francouzské riviéře, budu se těšit stejně. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Pôvodne som chcel dať tri hviezdy, pretože sú tu celkom pekné akčné scény a je tu tej akcie dosť, no nemôžem. Z tých patetických, smiešne trotlovsky karikatúrnych patriotických rečí, čo vytekali protagonistom z úst plnými dúškami, sa mi chcelo vracať. To vážne niekto myslel vážne? No a k tomu ten SK dabing, to skazu len dovŕšilo. Na hranici podpriemeru a smetného koša. 30/100 ()

Galerie (135)

Zajímavosti (15)

  • Pôvodne mal mať film premiéru v októbri 2015, tá sa však presunula na marec 2016. (beso74)
  • K sestřelení vrtulníků byly použity protiletadlové přenosné raketové komplety FIM-92A Stinger. (funmaker)
  • K vyřazení prezidentské limuzíny z provozu byl použit tzv. termitový granát (pravděpodobně typ AN-M14 TH3) doplněný magnety. Tyto granáty slouží primárně k ničení objektů (vybavení, vozidla, atp.). (funmaker)

Související novinky

Tři další Pády s Butlerem v plánu

Tři další Pády s Butlerem v plánu

11.11.2019

Gerard Butler a jeho akční série Pád Bílého domu, Pád Londýna a Angel Has Fallen je v kinech kupodivu držák, který tu s námi očividně ještě pár let zůstane. I přes kolísající kvality jednotlivých… (více)

Po Pádu Londýna padne i Air Force One

Po Pádu Londýna padne i Air Force One

01.11.2016

Tři roky staré akční béčko Pád Bílého domu vydělalo 161 milionů dolarů a jeho letošní pokračování Pád Londýna rovnou 195 milionů dolarů. Co to znamená? Že teroristé nenechají Mikea Banninga na pokoji… (více)

Reklama

Reklama