Reklama

Reklama

Bílý dům dobyli a teď si teroristé vezmou ještě větší sousto. Na pohřeb britského premiéra se sjedou lídři celého západního světa a díky bezpečnostním manévrům by Londýn v tu chvíli měl být tím nejbezpečnějším místem na zemi. Místo toho se ale stane smrtící pastí. Překvapivé a drtivé útoky za sebou zanechají světové vůdce v pozicích mrtvol, výbuchy šíří zkázu a monumenty anglické metropole jsou v plamenech. Londýn a západní svět se během chvíle ocitnou na kolenou. Hrozivé situaci a budoucnosti v totálním chaosu se znovu postaví Gerard Butler po boku s britským agentem. Záchrana nespočívá v předvídatelných vojenských manévrech, ale v poctivé ruční práci. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (554)

POMO 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý uspokojuje diváka tým, že teroristi v ňom dostávajú rukou hlavného hrdinu nie jednu, ale aspoň štyri zúrivé bodné rany nožom. Mentálne na úrovni Fast & Furious, akurát bez nadhľadu. CGI, ktoré je pre cieľovku filmu dôležité, iba priemerné. Pred pádom do nepozerateľnosti to drží charizma Gerarda Butlera a efektná jednozáberová prestrelka tesne pred finále. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Žérardovi tentokrát místo foťáku upadl Londýn, a tak tam se sympatickým kurvováním likviduje bojůvku zkurvených teroristických migrantů ze Zkurvysynstánu a opět zachraňuje kůl bílého presidenta s prdelí na bradě. Totální katalogová emerichárna plná klišé, v níž nechybí ani závěrečný rektorvoucí prezidentský projev, ale dynamická, neseroucí se a napěchovaná kulantní akcičkou rambovsky neporazitelného Řiťlera. Takže, jste-li hloubavý přechytřelý bukvoid, co postrádá ve staroškolských akčňácích existenciální filosofický přesah, šejxpírovské dialogy nebo půlhodinové statické čumění kamery do jednoho bodu s hlubokým metaforickým významem, opečovávejte si raději místo toho hemoroidy s nějakou další slečinkou s ohryzkem, abyste tu pak nemuseli hystericky demonstrovat, jaký jste homokokot, a kurvit tomu rejtynk! ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Ad absurdum vyšroubované motivy z minula, jejichž pochybné myšlenkové podhoubí bych neřešil za předpokladu, kdyby se neschovávaly za tisíckrát zaměnitelnou akci, která o vstup do áčkové třídy žadoní hereckou sestavou, ale schopnostmi realizačního týmu kulhá na obě nohy. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Celou dobu, co jsem na tuhle šílenost koukal, jsem si říkal, jaké by to bylo, kdyby se v hlavní roli místo Gerarda Butlera objevil třeba Steven Seagal. A víte co? Možná by se mi to líbilo i víc. Takhle je Pád Londýna totální úlet, který hercům jako je Butler, Freeman nebo Eckhart není ani hodný. Režisér devastuje Londýn, nic nedává smysl, střelba neustále přichází odkudkoliv. To u akčňáku s podobnými herci prostě nechcete. ()

Toren 

všechny recenze uživatele

Akční sekvence na jeden záběr brala dech, jinak se jedná o "obyčejný" poctivý akčňák, který využívá ratingu až na dřeň. Butler je fakt sympaťák ale potřetí by to chtělo už něco trochu jiného. ()

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $60miliónov║Tržby USA $62,524,260║Tržby Celosvetovo $205,754,447 Tržby za predaj Blu-ray v USA $11,021,038║ Tržby za predaj DVD v USA $8,760,814║ Nezničiteľný Butler vs stovka teroristov ani na druhý krát v roku 2016. Mega bijec Gerard Butler neoslnil a ponúkol len ľahkú béčkovú výplachovku, ktorá je aspoň ako tak pozerateľná ale na prvý diel sa to nechytá ani náhodou. Hlavne záver je už trošku moc prestrelený s tou likvidáciou akú predvádza napríklad taký Seagal v jeho akčných béčkach, tu to nemá to správne miesto. K tomu okaté digitálne výbuchy kazia akúkoľvek budovanú atmosféru okolo útoku teroristov, nuž je to tu ako na hojdačke, dobré scény striedajú dosť nezmyselné, priemer. /videl v kine: 55%/ ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Jednička byla agresivnější řáholec, tohle trochu slevuje z ducha osmdesátek. Najafi se to místy pokouší režírovat jako akční art film, což je vlastně docela zábavný, ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,PĚT SVĚTOVÝCH LÍDRŮ JE MRTVÝCH, SPOLU SE STOVKAMI NEVINNÝCH CIVILISTŮ, PO ÚTOKU, KTERÝ ZDECIMOVAL VĚTŠINU PAMĚTIHODNOSTÍ V BRITSKÉM HLAVNÍM MĚSTĚ.…" /// Nejdůležitější chlápek na planetě (na Zemi, buď v klidu Putine…) je v Londýně. A s ním i nejlepší osobní ochránce (ale no tak Kevčo…)… což je klika, páč Pačuánci to maj fakt promakaný! Efektní (byť krátký) dojebání Londýna, honičky jak v péčku (nadoraz vole!) – tím chcu napsat, že to utíká jak Alfred Hinds z lochu. Že jsou tam píčoviny? Že to jako není možný? Ale děte…kolikrát jste zachraňovali prezidenta? (nebo se ho snažili sejmout?) A pak – BACHA SPOILER! - “prezident žije!“ No to je kurva překvápko! Vlastně není… A vo tom to je! „TAHLE VÁLKA NESKONČÍ!“ (a vo tom taky). Navíc to není ani tak debilně patosácký. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Zjistím, kdy nastal čas koupit parchantovi kevlarovou madraci. 2.) Nasrala mě kauza „Brady“ a chystám pomstu. 3.) Thx za titule „sonnyboy“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR * AKCE **** NAPĚTÍ * ()

Dever 

všechny recenze uživatele

// Distribútor: Focus Features // Počet premietajúcich kín v USA: 3,492 // Otvárací Víkend v USA: $21,635,601 // ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Solidní pokračování. London Has Fallen má velmi dynamické a intenzivní tempo, kde se nadechnete na začátku a vydechnete až na konci. Samotný útok na Londýn je velmi stylový a destruktivní, kde mě mile překvapilo, že teroristou může být úplně každý od prodavače hamburgerů po řidiče sanitky. Místy mi vadilo umělé CGI při některých výbuších, ale vše to zachraňuje nekompromisní Butler, který je v takové formě, že vyřídí sám i celou Delta Force jednotku a teroristy párá nožem ve Stealth aká Splinter Cell podání, při čemž jsem pouze žasnul a to vše v přehledné kameře, v perfektním ozvučení a téměř bez střihu ( Škoda, že Rko mi přišlo poměrně nevyužité). Místy potěší i úsměv vyvolávající fór z Butlerových úst či emočně vypjaté scény nabité napětím tak, že vám poteče slza z očí. Co se týká amerického patriotismu, ten tu je ovšem ve velké přemíře a nejspíše jsem jeden z mála komu nevadí, naopak!! Ideální zábavná Mňamka. 80% ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Cestou do kina jsem příteli říkala, že jelikož v tom hraje Butler, bude se na co dívat, ale jinak to bude sra... blbost.. Moje prognóza se potvrdila. Ale na rozdíl od jedničky jsem tam necítila takovou vážnost, skvělé akční scény, drsné a vtipné hlášky.. A když opomenu nesmrtelnost hlavních klaďasu i záporáku a chabé počítačové efekty, tak jsem se bavila. Dala bych i čtvrtou, ale Butler neukázal zadek, asi stárne a není už o co stát :) Ne, tomu nevěřím ;) ()

tron 

všechny recenze uživatele

Londýn v plameňoch je úžasné béčko. Dvojka ma bavila oveľa viac, ako nudná jednotka. Tá sa mohla pochváliť len pasážou prepadnutia a tým to haslo, kým sequel ponúka oveľa viac atraktívnych momentov. Tvorcovia nás neotravujú jednorozmernými postavami, siahodlhými dialógmi, ani otravným prezidentovým synom (a vdovskou traumou jeho otca). To všetko tu je, ale v minimalistickom počte. Namiesto toho nás ovalili vydarenou akčnou jazdou, ktorá bola miestami natoľko WTF (likvidácia premiérov a prezidentov), až bola mrazivá (obetovanie vrtuľníka). Celé to bolo tak strašne nelogické (napríklad... nie, fakt kašlem na to), že som nad tým ani sekundu nepremýšľal. Radšej som si užíval niekoľko vynikajúcich a poriadne (v dobrom) dlhých akčných scén: od úvodného útoku (jemne kopíruje útok z jednotky), až po skvelé finále s bojovou jednotkou, ktorá Butlerovi kryje chrbát a je akoby nakrútená na jeden záťah. Za istých (zvrhlých) okolností by som si rád pozrel alternatívnu verziu, v ktorej japonská, talianska, nemecká a francúzska hlava štátu prežije spolu s americkou a ako tím by postupoval naprieč Londýnom až do, nuž, až do aleluja a ešte ďalej. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Holy shit tentokrát střída bloody hell, nicméně tím ty rozdíly asi tak končí. Pokračování Pádu Bílého domu je stejně tupé, jako jeho předchůdce, na rozdíl od něj se mu ale díkybohu daří nezabíhat tak příliš do těch nudných keců okolo, většinu stopáže tak tvoří jenom nasraný Butler, efektivně zneškodňující desítky teroristů skrze celý Londýn a to až do celkem nabitého finále, ve kterém potěší nejen poměrně lahodná akční sekvence na jeden záběr (jako něco z Call of Duty), ale i jedna, či dvě lepší hlášky. Jako celek je to ovšem pořád bída, která sice ani nemá ambice být něčím víc, ale o to spíš mě mrzí, že k ní nemám žádnou alternativu. Seriózní pohled na státní bezpečnost, dejme tomu třeba Francie, by mě totiž zajímal daleko víc, jak pokračování téhle rádoby drsné chlapské série bez hlavy a paty. A hlavní roli bych z fleku dal Charlotte Riley, kterou po dvou filmech začínám naprosto nepokrytě milovat. London Has Fallen - 5/10 ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Jednu malou chybu tenhle film má, a tou je, že když už bylo všechno tak dokonale připraveno na přepadení snad 20 různých politiků, proč ten zlej terorista nezapojil hlavu ještě o ždibec víc? Když už zabiju britského premiéra, aby všichni ostatní státníci přijeli na pohřeb, proč synchronizovat 20 míst přepadení? Stačilo jen počkat, až si všichni sednou a několik týdnů dopředu připravená bomba by to vyřešila. Čisté, efektní, rychlé, levné, bezpečné, jednoduché řešení. A pokud jste si všimli, teroristické útoky takové jsou. Obrovská škoda, strach a ztráty na životech na naší straně, ve srovnání s několika málo mrtvými a pár zbraněmi na jejich. A nevěřím, že by se něco tak velkého utajilo. I kdyby rozvědka zjistila jen že se něco děje bez dalších detailů... Po odstranění vůdců můžete pro mě za mě odpojit elektřinu a vyměnit všechny poldy za teroristy... Jenže to by ten film skončil za deset minut... Jako film je to velká akční jízda, kde se nesmí uvažovat, jinak tomu nedáte víc jak dvě hvězdy ;-) ()

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

Nejdřív šel do prdele Bílej dům a teď už celá englická metropole, hádám, že ve trojce bude Pád Asie a já tam budu hrát zkurvenou ťamanskou čubku, možná ségru prvního záporáka, co se bude snažit Gerardovi sejmout chlebodárce a v brutálním finále si od něj nechám dát přes píču, abych potupně vytekla na špinavou zem a lapajíc po dechu zbrocená potem čekala až mě Gerard dodělá tak jak ještě nikdo. To ale předbíhám nejdříve teda pár slov ke dvojce - Dobrý vole. No tak jo tak víc slov. Gerard nosí všem kolem sebe tak trochu smůlu, protože kam vkročí tam to chcípá a já začínám mít podezření, že prezident je v tom nevinně a ve skutečnosti to je Gerard co šíří špatnou karmu. Fakt jeho potkat v metru tak se zeseru protože v tu chvíli by určo byl bombovej útok a přežil by to jen jeden z nás (já ne) . Naštěstí ho v metru potkávají jiné existence a Gerard jim předvede širokou škálu svých dovedností a divák tak může koukat kolika způsoby se dá zamordovat térorista. Dále se morduje v ulicích města, v budovách, ve dne , v noci. Prostě celej film tam hláškující Gerard kosí jednoho zmrda za druhym a mně bylo jasný, že téroristi ač se většinou mají bombově tak v tento den se měli pěkně na kokot. Konečné skore je tak asi 1000 :0 a Gerard se stává jedním z největších masáků ve vládních službách vedle kterého James Blond vypadá jako poloviční invalida. SKRYTEJ VZKAZ VE FILMU - NESERTE AMERIKU ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Každej z nich je teroristická sketa, dokud se neprokáže, že není." Vyvážení demokracie do různých Zaserstánů může mít své následky. Třeba v tom, že někdo přenese mírumilovnou invazi do kolébky demokracie. Vždyť na tom nic není. Stačí zabít britskýho premiéra a donutit poldy, zdravotníky, hradní stráž, Delta team i kněží, aby si vzali volno a nechali za sebe makat teroristy. Já jsem byl tedy nadšenej z toho, že v dnešní době neustálýho špiclování se mohou po londýnskejch střechách nenápadně potulovat týpci s bazukami. Mě to zkrátka bavilo, protože Prezident a Mike jsou skvělý běžecký duo. jehož náplní práce je záchrana světa a v tom jim žádný sdružení muslimskejch imigrantů nemůže zabránit. Je to vlastně skvělej tah nalákat teroristy do Evropy, protože pak ušetříme spoustu peněz za přesuny armád. ()

flanker.27 odpad!

všechny recenze uživatele

Filmu Olympus Has Fallen jsem dal odpad, ale byl to odpad hrdý, zasloužený, se kterým mohou osoby zodpovědné za výsledek směle vkročit do každé slušné společnosti. Takové hodnocení si tvůrci filmu musí tvrdě odpracovat, to se nerozdává jen tak na podívání. Tohle je naproti tomu typ odpadu, jaký se dává nechtěně sebeparodickým flákům, ze kterých si utahovaly Žhavé výstřely 2. Čím dále jsme v ději, tím více akční scény připomínají legendární střelnici Toppera Harleyho, jen ten ukazatel skóre chyběl. K tomu dialogy na odpovídající úrovni (byla čest sloužit vlasti, Miku, nech je trpět a podobně) a, i když tuhle stránku obvykle příliš nekomentuji, triky na úrovni produkce Asylum jen podtrhují zoufalství a všestrannou nedostatečnost celého díla. Tak co spadne příště? ()

choze 

všechny recenze uživatele

Dle očekávání stejně tupé, laciné, opsané, nenápadité a tudíž nudné béčko jako jednička. I tady je solidní rozjezd, ale po pádu prezidentského vrtulníku to zase dojede na autopilota. Jinak je dvojka ještě více nepříjemně aktuální (v jedničce šlo o útok vedený ze Severní Koreje) a s touto kartou otevřeně hraje. O islámu sice nepadne ani zmínka, ale teroristé jsou tentokrát z Blízkého východu, útočí v evropské metropoli a když Butler s Eckhartem běhají po teroristickými útoky vylidněném a uzavřeném Londýně, nelze si nevzpomenout na Brusel. A jednočlenná armáda Butler, která teroristy killuje ve velkém (nejlépe nožem) a s patřičně cynickými hláškami na rtech, se tak stává podobně vítaným mstitelem a žehličem pošramoceného sebevědomí jako kdysi Rambo ve Vietnamu. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Provinilé potěšení jak Temže, u kterého už po pár minutách máte jistotu, že Gerard jako šéf prezidentovy ochranky přestřihne (případně ustřelí) za pár dní doma ve Washingtonu pupeční šňůru svého prvorozeného i kdyby královnu Alžbětu věšeli. Ten člověk je totiž psychopatický, militantní, agresivní vrah, který s úsměvem na rtu střílí vozíčkáře a otáčí nožem v ledvinách teroristů! Sloužit Milošovi, nevisí na Hradě trenky, ale členové Ztohoven v konopných smyčkách. Mít ho na sklonku osmdesátých let v ochrance Ceausescu, vládne tam doteď a rumunský národ jde místo něj před popravčí četu. Dělat pro Kennedyho v 63´, žádný Dallas se nekoná a Lee Harvey Oswalda dodnes odmotávají z regálů Texaského knižního velkoskladu.. Dokonale tupá přehlídka jestřábího dmutí s jednou poutavě natočenou long take přestřelkou, buddy movie špičkováním mezi hlavou USA a jeho Frankem Farmerem a proslovy, které už jsou za hranicí parodie (prezidentská přísaha při on-line bití, Butlerův projev při masáži hlavního teroristy). Po takových filmech si přeji, aby se v Bílém domě Donald a Hillary střídali po sudých a lichých týdnech.. ()

Související novinky

Tři další Pády s Butlerem v plánu

Tři další Pády s Butlerem v plánu

11.11.2019

Gerard Butler a jeho akční série Pád Bílého domu, Pád Londýna a Angel Has Fallen je v kinech kupodivu držák, který tu s námi očividně ještě pár let zůstane. I přes kolísající kvality jednotlivých… (více)

Po Pádu Londýna padne i Air Force One

Po Pádu Londýna padne i Air Force One

01.11.2016

Tři roky staré akční béčko Pád Bílého domu vydělalo 161 milionů dolarů a jeho letošní pokračování Pád Londýna rovnou 195 milionů dolarů. Co to znamená? Že teroristé nenechají Mikea Banninga na pokoji… (více)

Reklama

Reklama