Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píše se rok 50 před Kristem. Celá Galie trpí v obležení Římanů... Celá?!? Ale kdeže! Julius Caesar je bezesporu vynikající stratég a vojevůdce, který dosud nenašel přemožitele. Jen hrstka nepoddajných Galů se nadále vysmívá přímo do zobáku slavného římského orla a odolává jeho válečným výpadům. Nyní má Caesar geniálně lstivý plán, jak se drzých Galů zbavit jednou provždy: svést prostoduché vesničany kouzlem civilizace v podobě monumentálních římských staveb. Tedy, vlastně se jedná o kompletní vykácení lesů a výstavbu mramoráků (předchůdce dnešních paneláků)... Ale rozhodně s honosným názvem – Sídliště Bohů. Jenže Asterix a Obelix svou malou vesnici, ukrytou v hlubokém lese, oplývajícím chutnými divočáky, nadevše milují. Přece nedopustí, aby se z jejich milovaného domova stal pouhý turistický skanzen. Musejí nabrousit veškerý svůj důvtip a pokusit se prohnaného Caesara v této podlé bitvě porazit... (Bioscop)

(více)

Videa (3)

Trailer 5

Recenze (290)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Asterix mě zajímal maxímálně v dětství. Podobně jako Šmoulové. Oproti nim se ovšem tenhle kousek povedl. Pro milovníky kančích pojídačů naprostá povinnost. Pro všechny ostatní určitě příjemně strávených 80 minut. Nevzpomínám si na moc vydařenějších Asterixů. Pro mě lepší než dneska notně zaprášených a předceňovaných 12 úkolů. 65% ()

dee-key 

všechny recenze uživatele

Je pravda, že jsem na komiksech o chrabrých nenažraných Galech nevyrostl, ale jejich animáky mám celkem zpracované. Také je pravda, že to kouzlo osmdesátých let a toho klasického Asterixe se v tomto novém trochu ztrácí, protože film je evidentně přizpůsoben dnešnímu publiku. A taky je pravda, že to asi není vyloženě na pět hvězd a jedničku podtrženou, ale já bych se toho nebál. Zasmál jsem, a to tak že doopravdy, tzn. nahlas, animace je prostě a jednoduše pěkná, pár těch popkulturních odkazů a jinak duch starého dobrého galského svérázu tam je. Především je to požehnání, po tom posledním průseru s olympiádou. Já jsem spokojený a i když to možná není ten top, co mohlo Asterixovo universum nabídnout, dávám plnou. ()

Reklama

Caelos 

všechny recenze uživatele

Hodně zábavné, ale na staré klasiky to prostě pořád nemá. I když se to docela přibližuje. To nejlepší co Sídliště bohů nabízí je hlavně zápletka, scénář je fakt dobrý. Humorem se tady taky nešetří, pobaví se jak malí, tak velcí, čili vše funguje tak jak má. První z nových Asterixů, který za něco stojí. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

S malými očakávaniami som sa pustil do sledovania svetoznámeho príbehu, ktorý nikdy nebol mimoriadne blízky môjmu srdcu (napriek tomu, že milujem animáky), no musím uznať, že "tento" Asterix ma veľmi milo prekvapil. Nemá zmysel sa tu rozpisovať o príbehu, no všetkým ktorí váhajú, ktorí sú zvyknutí len na klasické Pixar či Disney rozprávky, by som veľmi rád odkázal, dajte šancu aj Galom s malej dedinky neďaleko Ríma. Verte, určite nebudete so svojimi deťmi banovať. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Bál jsem se toho, nebudu lhát, ono 3D provedení těchto klasik už nejednu zabilo (krásný příklad za všechny - Šmoulové), ale nakonec se to povedlo. Pobavil jsem se, bylo to dobře vymyšlené (a s chytrou myšlenkou), nudil jsem se minimálně a o oblibě postav nemám potřebu se nějak rozepisovat, tu mám už z komiksů. K nějakému nadšení u mě sice nedošlo, ale i tak mám dojem, že to snad i byl nejlepší zfilmovaný Asterix - ale zase na druhou stranu, ty starší animáky jsem viděl už pěkně dávno a musel bych si je znova připomenout. Tak jako tak jsem si to užil - jak se říká - jako malý kluk (ačkoli na mě tohle přirovnání platí úplně jinak, já nikdy emoce bůhvíjak neprojevoval ani jako dítě), přece jenom komiksy jsem jako malý četl a mám je rád. Btw překvapilo mě, že zde Asterix s Obelixem byli částečně poraženi, to jsem snad ještě nikde jak neviděl, tak nečetl. 4* ()

Galerie (50)

Zajímavosti (8)

  • Film vznikol na motívy komiksu „Le Domaine des Dieux“ od autorov Rene Goscinny a Albert Uderzo, ktorý vyšiel v nakladateľstve Pilote, v roku 1971. (toi-toi)
  • Film se stal komerčně nejúspěšnějším animovaným filmem ve Francii v roce 2014 a vydělal v ní 26,6 milionů amerických dolarů. Po celém světě pak 51 milionů dolarů, avšak film nebyl nikdy promítán v USA. (mar48)

Reklama

Reklama