Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píše se rok 50 před Kristem. Celá Galie trpí v obležení Římanů... Celá?!? Ale kdeže! Julius Caesar je bezesporu vynikající stratég a vojevůdce, který dosud nenašel přemožitele. Jen hrstka nepoddajných Galů se nadále vysmívá přímo do zobáku slavného římského orla a odolává jeho válečným výpadům. Nyní má Caesar geniálně lstivý plán, jak se drzých Galů zbavit jednou provždy: svést prostoduché vesničany kouzlem civilizace v podobě monumentálních římských staveb. Tedy, vlastně se jedná o kompletní vykácení lesů a výstavbu mramoráků (předchůdce dnešních paneláků)... Ale rozhodně s honosným názvem – Sídliště Bohů. Jenže Asterix a Obelix svou malou vesnici, ukrytou v hlubokém lese, oplývajícím chutnými divočáky, nadevše milují. Přece nedopustí, aby se z jejich milovaného domova stal pouhý turistický skanzen. Musejí nabrousit veškerý svůj důvtip a pokusit se prohnaného Caesara v této podlé bitvě porazit... (Bioscop)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (290)

StevenW. 

všechny recenze uživatele

Po né příliš povedeném předchozím hraném filmu o Asterixovi v tajné službě jejího veličenstva,přišel konečné zase film o Asterixovi který je animovaný.Možná je to proto že se představitel Obelixe (Gérard Depardieu) přestěhoval do Ruska,možná proto že animovaná série o válečníkovi z Gálie měla u diváků větší úspěch.Vůbec nevadí že film Sídliště bohů není vytvořen klasickou "ruční" animací ale pomocí počítačové animace.Je to hezký,vtipný,svižný film pro malé i velké diváky. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Asterix pro mě zůstává především geniálním komiksem a jakýmkoli rozpohybováním ztrácí kouzlo. O to víc, oč víc se od původní předlohy vizuálně liší. Tentokrát to alespoň zachraňuje to, co se děje kolem Asterixe a Obelixe, ať už jsou to otroci, kteří si kladou podmínky, stávkující vojsko, se vší slušností velící důstojník nebo senátor, který dokonale zamete se svobodnými otroky. ()

Reklama

javak810i 

všechny recenze uživatele

Zpočátku jsem byl hodně skeptický, a to hlavně díky nové 3D animaci, na kterou u Asterixe a Obelixe nejsme zvyklí. Ale nakonec to tak špatné nebylo. Animace se snaží držet styl starých animáků a celkem se jí to daří. Příběh sice ničím neoslní, ale rozhodně není za co se stydět. Rozhodně bych tento film postavil na žebříčku hodnocení výše, než poslední dva hrané filmy, přesto ale na původní staré animované Asterixe dle mého názorů nemá. I tak - slabší 4* ()

Ellmariachi 

všechny recenze uživatele

Po jednom fajn a dalších blbých dílech hraného dua z Gálie je tu návrat ke kořenům. Sice ne tak úplně vizáží, ale charakteristikou postav, prostředí a příběhem určitě. Co se vzhledu týče, určitě nejde o přešlap. Naopak animace Asterixově partě sluší. Postavy jsou zase takové jak je známe z dětství a to prakticky všechny. A příběh? Římani mají zase další geniální plán na zničení poslední, odolávající vesničky a nebojí, tedy vlastně trochu bojí se ho uskutečnit. Co víc si přát. Pro ty z nás co jsme na Asterixovi a Obelixovi vyrůstali je to návrat se vším všudy. 75 procent. ()

StanislachKo 

všechny recenze uživatele

Je asi jasné, že s hodnotením pôjdem dolu (lebo veď ide o rozprávku preboha!), ale momentálne som nadšený cca z troch dôvodov: Po všetkých tých hraných sfilmovaniach, kde by sa našli aj lepšie aj horšie kusy... Je tu konečne animácia takmer identická s komixami, ktoré sme v čítanej podobe hltávali pred 15imi rokmi. Takže 1) NOSTALGIA. 2) Všetky kameá a nenápadné parodovanie snáď každého blockbustru, čo hollywood vypustil cca od roku 2010. Ale hlavne a predovšetkým: 3) SCENÁR! Zápletka je oproti všetkému čo nám Uderzo s Goscinim servírovali doteraz bezmála geniálna! A toto ma dostalo, lebo kto by čakal v klasicky banálnej kreslenke čosi, čo by sa dalo objektívne nazvať "inteligentný príbeh". ()

Galerie (50)

Zajímavosti (8)

  • Ide o prvý animovaný film s postavami Asterixa a Obelixa, ktorý je v 3D formáte. (toi-toi)
  • Film se stal komerčně nejúspěšnějším animovaným filmem ve Francii v roce 2014 a vydělal v ní 26,6 milionů amerických dolarů. Po celém světě pak 51 milionů dolarů, avšak film nebyl nikdy promítán v USA. (mar48)
  • Roger Carel, ktorý v predošlých dieloch prepožičal hlas Asterixovi, sa vrátil z dôchodku, aby ešte posledný krát nahovoril hlas malého galského bojovníka. (megajalec)

Reklama

Reklama