Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píše se rok 50 před Kristem. Celá Galie trpí v obležení Římanů... Celá?!? Ale kdeže! Julius Caesar je bezesporu vynikající stratég a vojevůdce, který dosud nenašel přemožitele. Jen hrstka nepoddajných Galů se nadále vysmívá přímo do zobáku slavného římského orla a odolává jeho válečným výpadům. Nyní má Caesar geniálně lstivý plán, jak se drzých Galů zbavit jednou provždy: svést prostoduché vesničany kouzlem civilizace v podobě monumentálních římských staveb. Tedy, vlastně se jedná o kompletní vykácení lesů a výstavbu mramoráků (předchůdce dnešních paneláků)... Ale rozhodně s honosným názvem – Sídliště Bohů. Jenže Asterix a Obelix svou malou vesnici, ukrytou v hlubokém lese, oplývajícím chutnými divočáky, nadevše milují. Přece nedopustí, aby se z jejich milovaného domova stal pouhý turistický skanzen. Musejí nabrousit veškerý svůj důvtip a pokusit se prohnaného Caesara v této podlé bitvě porazit... (Bioscop)

(více)

Recenze (290)

Thovt 

všechny recenze uživatele

Po německých animácích a sérií čím dál horších hraných filmů jsem měl dost obavy, jak tohle dopadne. Byla to ale lahůdka! Na mě tam sice bylo trochu moc akce (to ale asi dnšní mladý vyžadujou, pche) a ne všechny vtipy se povedly (reptání vojáků už pak dost nudilo), ale humor vycházející z klasický francouzský zkratky se celkově vydařil. Pokračování bych uvital... ()

Stanmi 

všechny recenze uživatele

Julius Caesar vymyslel další plán, jak si podrobit nepoddajné Galy z jedné malé vesničky v Armorice. Rozhodne se v její těsné blízkosti vybudovat obytný komplex přesně v duchu římské kultury a hodlá tak Asterixe a spol. zcivilizovat... Na nového animovaného Asterixe (a pochopitelně také Obelixe) jsem byl poměrně zvědavý, jednak proto, že se tvůrci rozhodli pro moderní animaci a také proto, že Sidliště bohu patří mezi mé oblíbené příběhy. Ale již první minuty veškeré mé obavy rozptýlily a já si snímek opravdu užil a z kina jsem odcházel spokojen. Samotný příběh sice byl místy pozměněn, ale hlavní myšlenka zůstala zachována. Samotný výtvarný styl mně nijak nevadil (ačkoli klasika je klasika) a rychle jsem si zvykl, protože animace byla na velmi dobré úrovni a jednotlivé postavy vypadaly přesně tak, jako v původní komiksové předloze. Navíc mne potěšíl také slušný český dabing v podání Pavla Trávníčka, Jiřího Štěpničky, Karla Heřmánka a dalších. Snad jenom těch gagů a hlášek mohlo být více, ale i tak jsem se hned několikrát upřímně zasmál. Sídliště bohů se tak rozhodně povedlo a je důstojným příspěvkem do filmografie našeho malého blonďatého válečníka. ()

pafka 

všechny recenze uživatele

Tak asi takhle by to melo vypadat. Mnoho vtipnych scen, gagu a taky drobnosti dohromady se dejem, ktery skutecne ma hlavu a patu a protkava cely film a drzi ho pohromade. A to mnoho animakum chybi a vylamalo si na tom chrup. Zkratka skvela zabava. ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

No musím hneď na začiatok napísať, že tento Asterix sa mi páčil asi najviac. Jednak ostalo kúzlo 80tych rokov v podobe neskutočného množstva hlášok, gagov a vtipných situácií bojov Galov a Rimanov, už chýbali len piráti. A na druhej strane skvelá animácia, nakoľko som už dlho čakal, kedy vyjde Asterix v 3D a toto sa naozaj podarilo. Pointa super, opäť v mnohom odlišná od tých predošlých. Trošku mi tam vadil už taký moc prepätý dej zhruba v strede filmu, avšak aj tak musím povedať, že pre mňa jednoznačne najlepší diel série. 80 % ()

ZHODNOTITEL 

všechny recenze uživatele

Super animace a i Asterixovi 3D podoba sluší. Co se mi líbí je, že nepřichází s něčím, co známe z komixů nebo už natočených filmů, ale s novým příběhem, který podle mě zaujme. ()

Gig 

všechny recenze uživatele

Zpočátku tu byli komiksy, poté kterlené filmy, kteté z těch komiksů, které se píšou a koreslí dones. Poté přišly filmy vycházejíécí z oněch kteslených filmˇu, výcházejících z oněch komiksů, kde byl geniální přitroublý Depardieu ala Obelix. Herozně mě štvalo, že si člověk zvykl na obsazení a v nadcházejícím filmu tu bylo jiné obsazení. Jen snad ten Oblix zůstal. A do toho zmatku vzniklo něco jiného. 3D animovaný Asterix . Člověk si nejprv řekne, zase nějaký 3D animovaný film. No a není to Pixar ani Disney, to zase bude... 3D Asterix je boží. Má kouzlo kreslených příběhˇů, má bezva hudbu, ale co hlavňe má plno nápadů. Když vidíte utíkat divokou svini, když vidíte ty vtípky převedené do 36d světa s poetikou Asterixe podobné... Kouzelné. Navíc postavičky jsou to ty, co znáte z komiksů. Už se těším na další film v tomto balení.... ()

v3s 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem den po Tajemství lektvaru, tohle na tabletu, lektvar v kině. Už jsem byl tématem asi trochu unavený, takže mě to tak nebavilo. Ale přišlo mi sympatické, že to není tak zbytečně brutální, spíš civilně vtipné. A taky to není černobílé (hodní Galové / zlí Římani). ()

koza3 

všechny recenze uživatele

Příjemné překvapení! Jsem odkojen těmi klasickými Asterixy, ale filmové zpracování mě nějak neurazilo. Bylo fajn, ale nebylo to úplně ono. Tenhle nový kabátek s novou animací je zase o krok kupředu a moc se mi to líbilo. Taky se nejednalo o recyklaci známých příběhů, ale zase o něco nového. Byl jsem taky moc potěšen, že zachovali snad všechny charaktery i s jejich fajn vlastnostmi. Potkáte tedy plesnivého kung-fu dědka, rozbroje kováře a rybáře, podpantoflákového náčelníka či nešťastného centurióna. Za mě super a případné pokračování uvítám. ()

megajalec 

všechny recenze uživatele

Skvelé, nadčasové fóry a odkazy, pri ktorých sa zasmejú mladí aj starší. Najmä rozhovory vojakov s centurionom boli skvelé. Pridajte k tomu príbeh ala Asterix zo starých dobrých časov. Sara perche ti amo ako čerešnička zapasovala tiež. Jeden z najlepších Asterixov u mňa. ()

Usir 

všechny recenze uživatele

Na klasiku animovaných snímků z 80. let to nemá, ale rozhodně mnohonásobně lepší než poslední hrané filmy. Celkem mně to pobavilo a doporučuji. ()

Sharlis 

všechny recenze uživatele

5* alebo najlepší Asterix za posledných 30 let? Žartujete? Príbeh veľmi veľmi neoriginálny, absolútne som sa neponoril do lesov a krásy galskej dediny. Celá atmosféra Asterixa a Obelixa je tu totálne zabitá, pretože tvorcovia sa oveľa viac sústredia na vedľajšie postavy, pričom Asterix si vo filme ani neudrie, Obelixa som tiež ledva videl a tým pádom je to mrte nuda. V polovici som mal stále nutkanie to vypnúť, našťastie aspoň záver bol zábavný. Samotný scenár stojí za obrovské masívne hovno, to by napísala aj moja malá sestra na hodine literatúry na základnej škole. Dávam 2* nakoľko 3D animácia bola veľmi pekná a tiež mám strašne rád Asterixa a Obelixa. Ale samotný film ako dielo.... meh, slabota. PS: Videno na BR bez dabingu. ()

PatrikP4 

všechny recenze uživatele

ty hrané budou asi vždy horší... animák je super a člověk se i zasměje je vidět že ve francii mají smysl pro humor ()

DaNvYto 

všechny recenze uživatele

Asterix +1, Obelix +1, Idefix +1, a kanec +1 Vítám tohle nové zpracování, takhle měli vypadat předešlé hrané verze. Avšak na plný počet to není, moc osekané, prostě přizpůsobené dnešní uspěchané době. A to začínám silně nenávidět. ()

MrKrahujec 

všechny recenze uživatele

Řekl bych, že všechno to, co se ne úplně dotáhlo v kreslených verzích a zcela chybělo v hraných verzích, povedlo se tady. Hlavní zásluhu má ovšem scénář, který se konečně (poprvé?) viditelně rozpomněl na skutečného Goscinnyho, ale i výtvarná stránka a animace se kupodivu více přiblížila Uderzovi, než některé trochu neohrabané kreslené varianty (i když uznávám, že důležitým argumentem je tu doba vzniku). Každopádně zde: 100% spokojenost. ()

Reklama

Reklama