Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píše se rok 50 před Kristem. Celá Galie trpí v obležení Římanů... Celá?!? Ale kdeže! Julius Caesar je bezesporu vynikající stratég a vojevůdce, který dosud nenašel přemožitele. Jen hrstka nepoddajných Galů se nadále vysmívá přímo do zobáku slavného římského orla a odolává jeho válečným výpadům. Nyní má Caesar geniálně lstivý plán, jak se drzých Galů zbavit jednou provždy: svést prostoduché vesničany kouzlem civilizace v podobě monumentálních římských staveb. Tedy, vlastně se jedná o kompletní vykácení lesů a výstavbu mramoráků (předchůdce dnešních paneláků)... Ale rozhodně s honosným názvem – Sídliště Bohů. Jenže Asterix a Obelix svou malou vesnici, ukrytou v hlubokém lese, oplývajícím chutnými divočáky, nadevše milují. Přece nedopustí, aby se z jejich milovaného domova stal pouhý turistický skanzen. Musejí nabrousit veškerý svůj důvtip a pokusit se prohnaného Caesara v této podlé bitvě porazit... (Bioscop)

(více)

Recenze (287)

bonovox 

všechny recenze uživatele

Prekvapujúco kvalitný animák, výborné scénky, vtipy a hlavne kvalitné spracovanie robia z nového asterixa príjemný filmový zážitok. ()

LencaN 

všechny recenze uživatele

Nejpovedenější animáček, co jsem v poslední době viděla. Smršť úžasných vtipů a gagů, vyděšeným divokým čuníkem počínaje. Typické mocenské manýry Césara, energický svéhlavý Asterix, dobrácký a mírně naivní Obelix, k sežrání roztomilý Idefix, k tomu pár římských civilistů, které nic nerozhází a naopak rozpoutají v galské vesnici obchodní ruch. Nejbožejší byly hlášky centuriona "Buďte tak hodní a zaútočte na něho!" :D sofistikovaní otroci, rozumní gladiátoři a prďácká jména - Miniminus, Citrusdžus, Prácevpřesčase... tady ta hra se slovíčky a modlení se k různým bohům (např. u Tutatise!) mě prostě baví. Přijde mi, že vtipnější a podařenější film o téhle dvojce statečných Galů a jejich vesnici jsem ještě neviděla. Animace byla hezká, barevná a soundtrack jsem taky baštila, třeba píseň Sara Perche Ti Amo mě nakopne vždycky a tady to sedlo jako hrnec na pr*el. Sídliště bohů prostě nemělo chybu. ()

Desmi 

všechny recenze uživatele

Nová a velmi povedená animace, avšak příběhově slabší a nudnější. Čtyři dávám jen proto, že mám pro Asterixe a Obelixe slabost. ()

bmx6 

všechny recenze uživatele

Jsem velký fanoušek komiksů a animovaných filmů s Asterixem a můžu říct,že je z těch nejlepších.Nedá se to sice nějak srovnávat,protože jsou všechny ty filmy v rozmezí několika let a je úplně jiná doba,takže Asterix nemůže být úplně stejný.Zkrátka jsem moc rád,že tohle vzniklo a škoda že jsem se na tuto galskou jízdu nepodíval o něco dříve. ()

Skylwalker42 

všechny recenze uživatele

Nejlepší novodobý Asterix na animovaném poli. Drží se to v rámci komiksové předlohy, tudíž inteligentní zábava je zaručena. Více těchto Asterixu v tomto balení! ()

Merenre 

všechny recenze uživatele

Bylo to docela dobré, ale přece jen suché. Škoda, že si tam mistr Chabat střihl jenom dabingovou roli a neujal se režie a scénáře. To by byla jiná jízda! ()

Teachman 

všechny recenze uživatele

Námět a zápletka: 6/10 ... Vizuální stránka: 7/10 ... Soundtrack: 6/10 ... Didaktický potenciál: 5/10 ... Celkový dojem: 6/10. ()

PTuranyi 

všechny recenze uživatele

Zábavný animák s dvojicou Asterix a Obelix plný klasických gagov o nepremožiteľných Galoch a slabošských Rimanoch. Bitky sú prerušované fórikmi o vyjednávaní podmienok s otrokmi, narážkami na byrokraciu či iné neduhy. Cézarov plán zlomiť Galov asimilovaním vychádza a galská dedina sa postupne vyprázdňuje. Po zajatí Panoramix a Obelixa tak má Asterix prvý krát možnosť ukázať svoje bojovnícke schopnosti bez pomoci čarovného nápoja. Animácia je výborná a rodinná zábava je zaručená. 75% ()

IlMagnifico 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době zase jeden povedený Asterix. Místy má sice Sídliště bohů trošku slabší baterky, přesto, kdyby se všechny novější eskapády vzpurných Galů pohybovaly alespoň na téhle úrovni, byl by svět hnedle o poznání lepší místo k žití... ()

pájap 

všechny recenze uživatele

konečně někoho napadlo vrátit galy do animovaného světa.........super.....p.s. viděno v ruštině...hmmm ještě že jsem se učil....... ()

pavelbedi 

všechny recenze uživatele

Vtipný, skvěle zpracovaný, zkrátka nejpovedenější díl Asterixe, kterého jsem kdy viděl. Ať už jde o animovaný, či hraný. Nepamatuji si, že bych se u filmu nudil. Za mě 90% :) ()

ssarka 

všechny recenze uživatele

AD-absolutně dokonalé...komiksu se to drží z více než 90-ti procent,takže po pár názorech zde,že se dotiční nudili,tak bych ráda připomněla,že na to ani nemají chodit do kina a nejdřív si přečíst komiks,aby věděli na co jdou..srovnávat tuto klasiku s disneym nebo pixarem je trapné..animace perfektní,není co dodat...po absolutním průseru hraného čtvrtého dílu se konečně zase žabožrouti uklidnili a vrátili se ke klasice,která jediná má šanci uspět..díky za ten návrat a jen tak dál...ps: po pár měsících shlédnuto s dabingem,ten až na asi dvě postavy je také výborný,což dnes rozhodně už bohužel není běžné ()

snupko13 

všechny recenze uživatele

Osviežujúce prevedenie, po hraných filmoch so stále novým predstaviteľom asterixa. Aj keď časť s kleopatrou bola zábavná, ďalej to už nemalo šmrnc a tak 3D animák bol dobrý ťah. Kopec srandy a fajn moderný príbeh s patričným proti rímskym násilím, chýbala mi len pirátska epizóda ()

flouny8 

všechny recenze uživatele

Po opravdu velmi dlouhé době konečně zábavný animák. Asi nejlepší za posledních x let a jeden z nejlepších Asterixů. Takhle sem se dlouho nepobavil a to hlavně díky dobře napsanému scénáři a kopě vtipných hlášek a situací. Kotel srandy. ()

Monditrade 

všechny recenze uživatele

Člověk by řekl co pořád se chce vymýšlet nového a stačí taková blbost jako postavit panelák uprostřed lesa a je z toho super Asterix. Žádný chujoviny s Depardblbem či Klavírem..... takto si představuji super ani-mák. ()

Smartynko 

všechny recenze uživatele

Asterix zas raz nesklamal. :) Či už kreslený alebo 3D animovaný stále je to ten náš Asterix, ktorého všetci milujeme. Samozrejme zase vychádza z komixovej predlohy takže zábava zaručená. Tie filmové paskvily tomuto fakt nesiahajú ani po nechty na nohách ^ ^ ()

Reklama

Reklama