Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píše se rok 50 před Kristem. Celá Galie trpí v obležení Římanů... Celá?!? Ale kdeže! Julius Caesar je bezesporu vynikající stratég a vojevůdce, který dosud nenašel přemožitele. Jen hrstka nepoddajných Galů se nadále vysmívá přímo do zobáku slavného římského orla a odolává jeho válečným výpadům. Nyní má Caesar geniálně lstivý plán, jak se drzých Galů zbavit jednou provždy: svést prostoduché vesničany kouzlem civilizace v podobě monumentálních římských staveb. Tedy, vlastně se jedná o kompletní vykácení lesů a výstavbu mramoráků (předchůdce dnešních paneláků)... Ale rozhodně s honosným názvem – Sídliště Bohů. Jenže Asterix a Obelix svou malou vesnici, ukrytou v hlubokém lese, oplývajícím chutnými divočáky, nadevše milují. Přece nedopustí, aby se z jejich milovaného domova stal pouhý turistický skanzen. Musejí nabrousit veškerý svůj důvtip a pokusit se prohnaného Caesara v této podlé bitvě porazit... (Bioscop)

(více)

Recenze (290)

Hpatrik 

všechny recenze uživatele

Obvykle mám animáky rád, a i ty slabší jsou minimálně dobrá relaxace, ale tohle není ani to. Naprosto nezábavné, infantilní, ani ta animace příliš nepotěšila - pro děti do deseti let asi OK, pro ostatní ruce pryč. ()

Sgt.Cliffer 

všechny recenze uživatele

Jakožto fanda Asterixe a Obelixe a majitel sešitů s Asterixem musím říct, že se jim to opravdu povedlo! V duchu původních filmů a v duchu komixů za 4 hvězdy! ()

kilobyte 

všechny recenze uživatele

Konečně po dlouhé době vydařený Asterix, který zase obsahuje vše co má. Nadčasovost, vtip, důvtip Asterixe a sílu Obelixe. Z animace jsem měl trochu strach, protože kreslený Asterix je pro mě top, ale musím říct, že se opravdu povedla. ()

Veseldaa.! 

všechny recenze uživatele

Takový kompromis mezi klasickými díly z šedesátých až osmdesátých let minulého století a humorem hraného zpracování Mise Kleopatra. ()

Kritik. 

všechny recenze uživatele

Samozrejme, ako malý som kreslené filmy o Asterixovi miloval. Odvtedy som však vyrástol a nie všetky vtipné scénky starých kresleniek či nových filmov ma dokážu rozosmiať (možno je to jednoducho vekom). Avšak tejto verzii sa to znovu podarilo! Veľmi vydarené spracovanie, živý humor, autentickosť postáv, pekná hudba i špeciálne zvukové efekty. Zvlášť oceňujem príjemný vizuál (pred videním filmu som sa dosť bál, že práve počítačová animácia celkový výsledok pokazí) a veľké plus dávam za zachovanie pôvodnej asterixovskej atmosféry vrátane krásnej prírody či vzťahov medzi postavami. ()

Rudyamon 

všechny recenze uživatele

Asterix má jakousi svou vlastní „filosofii“, které moc nerozumím a tudíž se u něj jaksi nedokážu bavit. Nemyslím, že je to špatný animáč, jen mu prostě nerozumím a jaksi nejsem schopný se „do něj dostat“. Ten pocit jsem měl i u hraného filmu. Ale to naprosto nevadí, nebyl to špatně strávený čas. Akorát ve stylu „jednou a dost“. Přesto byly okamžiky a hlášky, které mě pobavili. Například když Caesar prohlásil, že slavný projektant vyprojektoval už řadu budov, z nichž mnohé dosud stojí, to bylo (od toho projektanta) obdivuhodné. Taky hlášky typu „... otroci si stěžují, že mají málo práce a nudí se...“, nebo údiv Obelixe: „Cože? Malý výprask, to fakt existuje?“ stály za to. Nicméně to bylo asi tak všechno. Je to prostě tak, jak řekl Caesar: „Veni, vidi, vici, ale pokaždé se nedá vici!“ U mě to fakt není vítěz. 3 hvězdičky - 50%, dál ani Via Appia nevede... ()

Psycho.R 

všechny recenze uživatele

Asterix se konečně vrátil do kolébky svého vzniku, tam, kde mu to sedí vůbec nejlépe. Srší vtipem podobně, jako ve 12 úkolech, které považuju za nejlepší. ()

vandr 

všechny recenze uživatele

Absolutní smrt Asterixe, Obelixe a všech ostatních... Jak někdo může o tomhle braku napsat: Absolútne najlepší filmový Astérix (hlavne vedľa tých hraných ohavností) a jeden z najzábavnejších animovaných filmov posledných rokov... Rádoby znalci filmu jděte do piče ()

Lupes 

všechny recenze uživatele

Navzdory 3D a době vzniku je to naprosto skvělý Asterix! Oproti předloze dotaženo mnoho civilizačních ironických šlehů a odkazů (Obelix v roli King-Konga :)). Skvělá recenze (byť s hodnocením nesouhlasím) je ZDE. ()

karlospr 

všechny recenze uživatele

Neni to vůbec špatný. Měl jsem nejprve pocit, že je to tak pro děti ve věku 7 let, spousta bláznivých scének a plno komických situací. Některé vtipné pointy však byly určeny spíš pro starší děti (tedy teenagery). Je to taková krátká oddychovka plná klasických prvků, které k A&O patří, a která neurazí, zasmějete se, ale nic moc ve vás nezanechá. Je to "pouze" další z filmů o Asterixovi, který vyniká snad jen pěkným grafickým zpracováním. ()

RAFT 

všechny recenze uživatele

Co se tu budu rozepisovat ,tento animák asi žádný komentář nepotřebuje.Už je to 8 let co šel k nám do kin asterix a vikingové.A ejhle je tu další díl,který se mi líbí daleko víc než vikingové.Tento díl asi chtěl se nějak přiblížit dokonalosti 12 úkolů pro asterixe a dalších přiběhu.A dejme tomu, že se mu to dokonce a mile povedlo.Doufám že,za pár let bude další asterixová podívaná. 85% ()

filip289 

všechny recenze uživatele

Dlhšie som rozmýšľal či dám 4 alebo 5 hviezd. Nakoniec dávam 5. Film bol vtipný, skvelo zanimovaný (3D animácia filmu strašne sadla, nechápem ako môže niekto napísať že vyzerala lacne, nevyzerala), príbeh bol fajn a film nebol ani zbytočne dlhý. Taktiež obrovským + bol skvelý slovenský dabing (Marcin, Kobielsky, Landl a aj Vajda ako Obelix je podľa mňa skoro rovnako dobrý ako Króner). Tým pádom nevidím dôvod dať filmu nižšie hodnotenie. ()

Maniik88 

všechny recenze uživatele

Po dlhšom čase lepší Asterix. Kreslená forma mu určite sedí viac ako tie hrané otrasné nezmysli čo frantíci natočili. Animácia pekná a už to asi chcelo krok v pred. Príbeh bol tiež zaujímavý a odsýpal. No čakal som, že to bude vtipnejšie. Liezli mi na nervy tie ich odbory, keď aj otroci aj vojaci v kuse vyjednávali. Asi Francúzi majú z toho väčšiu prdel, keď tam v kuse štrajkujú, platy vysoké a produktivita mizerná. Nebolo to zlé ale ani nič preborné. Dvanásť úloh pre Asterixa ostalo ďaleko neprekonané. ()

AshT 

všechny recenze uživatele

První 3D Asterix a musím se přiznat, že to nebylo vůbec špatné. Komiksovou předlohu Sídliště bohů jsem nečetl. Takže mírné rozdíly jsem nepoznal. Příběh je jednoduchý, vtipný a svižný.Samozřejmě na 12 úkolů pro Asterixe to nemá, ale nová animace Asterixovi dost přidává."Kde je Citrudžus?" 75%. ()

Zeldur 

všechny recenze uživatele

Je pravda, že kresleným Asterixům z 60. až 80. let minulého století se už asi nikdy nic nevyrovná... Leda by se díla ujal Sylvain Chomet :) I přesto má tenhle film hodně dobrých momentů, tak třeba římští vojáci jakožto divočáci v Obelixových vidinách byli naprosto skvělí... ()

TommyDiamond 

všechny recenze uživatele

Kouzlo Galů a jejich malé vesničky, která pomocí kouzelného nápoje vzdoruje římskému imperiu a jeho obrovské přesile snad nikdy nevyprchá. U notorický známého příběhu i postav je vždy důležité s jakou fintou přijdou Římané tentokrát.... Jak už všichni víme, silou to prostě proti Galům nejde a tak zkusí vnést Římané do Galie svoji pověstnou kulturu a civilizovanost..... Tento díl Asterixe se mi líbil. Nápad se sídlištěm bohů nebyl vůbec špatný. Celý snímek byl plný vtipných gagů a dokázal pobavil. Zklamal mě pouze závěr. Čekal jsem něco lepšího, důmyslnějšího.... Hodnotím tak třemi hvězdami.... ()

Bezda22 

všechny recenze uživatele

Po těch průserech s Asterixem ve formě hranýho filmu bylo Sídliště Bohů příjemným překvapením. Animace se řídí původním vzhledem postaviček. Samozřejmě pro mě nejlepší film 12 úkolů pro Asterixe nebyl zdaleka překonán. Chvílema mě Sídliště skoro až nebavilo. Ač je zpracování celkem sympatický, pár fórků a srandovních situací tam je. Ale přijde mi to takový tlačený. Každopádně i přes lehký zklamání doufám, že tímhle směrem se budou ubírat další filmová zpracování z komiksů o Asterixovi. Ale tady dám jen 3 hvězdy. ()

Uesbe 

všechny recenze uživatele

je to dost vtipné, pre deti trochu cynické, ale asi si to ani nevšimnú. diviak pomaly tak dobrý ako z reklamy ;) ()

Scraffy 

všechny recenze uživatele

Novšia grafika pre Asterixa a Obelixa je určite sviežou novinkou z ktorej som mal pôvodne veľké obavy, ale to sa vytratilo po asi 10 minútach, keď som film začal pozerať. Veľmi pekný animák, ktorý má u mňa za plný počet. ()

Reklama

Reklama