Reklama

Reklama

Angelika a král

  • Francie Angélique et le roy (více)
TV spot

VOD (1)

Obsahy(1)

Po popravě milovaného manžela hraběte Jeoffreye de Peyrac žila Angelika jistý čas mezi pařížskou spodinou po boku přítele z dětství Nicolase. Navzdory hlubokému žalu se rozhodla získat zpět své postavení, majetek a čest. K tomu jí měl posloužit sňatek s bratrancem Philippem de Plessis-Bellieres. Její manžel však nečekaně zemře na bitevním poli a brzy na to je Angelika povolaná králem zpět na královský dvůr, aby splnila náročnou diplomatickou úlohu. Má přesvědčit perského velvyslance Batchary-Beje k podpisu důležité smlouvy s Francií. Její krása však nenechá chladným nejen velvyslance, ale ani krále, který ji hodlá učinit svou oficiální milenkou. Ale mezi nimi stojí stín mrtvého Peyraca. A tak zoufalý král přizná Angelice tajemství, které mělo být navždy skryto. I když je Angelika stále plná lásky k Peyracovi, v mužích kolem sebe vzbuzuje nepřekonatelnou touhu. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (117)

kajas 

všechny recenze uživatele

Po méně záživném druhém dílu naštěstí přichází asi nejlepší dobrodružství markýzy de Peyrac. Angelika se musí vypořádat s perským velvyslancem a hlavně odolávat francouzskému králi v kulisách Versailles. Nikdy jsem nepochopila, proč zrovna jemu odpírala to, co dala tolika jiným mužům :D. Opět nádherné kostýmy, výprava, hudba. ()

fiLLthe3DD 

všechny recenze uživatele

V dětství jsem se fakt bál... Ty satanistické rituály byl pro mne v sedmi letech fakt terno a košile napůštěná jedem noční můrou... Nyní jsem starší a kouzlo se tak nějak vytratilo, výprava, kostýmy a prostředí opět na výbornou, nicméně dějově neskutečný výplach, mé hodnocení je značně ovlivněno nostalgií a (navzdory mé sexuální orientaci) i krásou Michèle Mercier a jejím perfektním hereckým schopnostem... ()

Reklama

EastWicka 

všechny recenze uživatele

Angelika je boží, mrška jedna frivolní. Jeden můj teplý kamarád prohlásil, že kvůli ní (konkrétně ve scéně, kdy se v třírohém kloboučku řítí s koňským spřežením za Žofrém) by na chvíli i uvažoval o výjimce ve svých preferencích. A to je co říct. No, i já se tím šíleným melodramatem nechám ráda unést. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Angelika se de facto neustále chová jako úplná kráva, přesto po ní z nepochopitelnýho důvodu nějak všichni toužej. Filip by překážel, takže se ho scénáristickým řízením osudu zbavíme a můžeme Angeliku uvrhnout přímo do srdce moci a neřesti. Tomu dá, tomu taky, ale Ludvíku Sluníčkovi neodpustí. Hrdá to žena. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

No, takový blaho jsem od Angeliky fakt nečekal. Začátek je sice trochu slabší, ale jako celek je to hodně na úrovni jedničky. Dvůr Ludvíka XIV, je zobrazen vážně skvěle, tak to umí jen Francouzi, takže ani po stránce kostýmní samozřejmě zase nemám žádné výhrady. Co se týče příběhu, ten hodně podržela druhá část, kdy se Angelika (božská), dozvěděla od Hosseina (krutej) o dalším osudu Peyraca (Hossein už neni takovej ďábel, ale jeho výkon je pořád dost mrazivý) a v celkem mrazivém finále se s ním znovu setká tváří v tvář, aby ho záhy zase ztratila. No, film je to dobrej, to jo a áni tenhle díl mi nepřipadal zas tak romantický, hlavně že je to super dobrodružství ve středověké francii, to můžu. 80%. ()

Galerie (72)

Zajímavosti (8)

  • Film se natáčel v létě roku 1965 ve městě Senlis a v okolí zámků Esclimont, Chantilly a Versailles. Interiérové scény vznikaly v ateliérech francouzské společnosti Studios d'Epinay a italské společnosti Cinecittà. (Cucina_Rc)

Reklama

Reklama