Reklama

Reklama

Angelika a sultán

  • Francie Angélique et le sultan (více)
TV spot

VOD (1)

Obsahy(1)

Z chudého šlechtického statku, přes šťastné manželství v pohádkově bohatém zámku, chudobu, pařížské podsvětí, králův dvůr a přízeň, pirátskou loď i tržiště s otrokyněmi – taková byla cesta krásné Angeliky za její životní láskou hrabětem Jeoffreyem de Peyrac. V páté, závěrečné části filmové série se Angelika, hraběnka de Peyrac, setkává s Osmanem Ferrajim, moudrým eunuchem, který má v plánu stvořit z ní třetí ženu sultána Mulaye Ismaila, a tedy vládkyni Maroka. Jeoffrey de Peyrac předstírá, že je jedním z galejníků, aby se tak dostal do marockého Meknesu, spojil se s vlivnými přáteli a pokusil se svoji ženu zachránit. Mezitím Angelika odolává požadavkům Osmana Ferrajiho a mocného sultána. Hrozí jí, že stráví zbytek života v harému sultána. Ale ani zde, v nebezpečí života, nechce Angelika zradit svého manžela a stále věří, že se znovu setkají. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (128)

Silencia90 

všechny recenze uživatele

Filmy o Angelice jsou velice pěkně zpracované a mají krásný příběh. Dopadne to dobře a přitom to během těch pěti dílů to tak vůbec nevypadlo. Nemyslím si, jak často lidé píší, že je to přeslazené - s Peyracem se viděla na začátku, uprostřed a na konci. Ale zaráží mě, že se o ní někteří zmiňují jako o té co "dá každému". Během těch asi 10ti let, které filmy prezentují, měla manžela, a po jeho smrti měla asi pět chlapů (Nikolas, básník, Filip, princ a velitel té lodi d'Escrainville - pokud si dobře vzpomínám), z nichž s jednoho nedobrovolně. Když se podíváte na dnešní 15-20ti leté holky, některé jich snad už za život měly víc. Tím spíš že jejího muže upálili, tak šla s druhým, toho též zabili, tak nechtěla být sama, začala si s dalším.. a tak to šlo dál a dál. Vůbec mi nepřijde že by byla nějaká nymfomanka či co to všichni popisují. Je to hezký příběh, který potěší snad každou dívku (i když si to nechtějí přiznat - znám takové). A těm kterým vadí... těm jen vadí, že se ve filmu mají dobře a oni sami si to tak zařídit neumějí. ()

mkubalikova 

všechny recenze uživatele

Zazvonil zvonec a pohádky je konec! Naštěstí, další díl už by tu sérii pohřbil úplně. A to to začalo tak báječně! Všech pět filmů jsem ale hodnotila jako celek. Sestupná tendence je způsobena umělým odsouváním předem odhadnutelného konce, které je vyplněno méně nápaditým dějem a vršením manželů a milenců, lokalit a překážek, které Angelika musí zdolat, než opět padne do náručí své lásky. 70% všem pěti filmům hlavně za to oslazené dospívání, krásnou MM a Francii. (Ach Nicolasi, miluj mě Nicolasi...) ()

Reklama

LeoH 

všechny recenze uživatele

Tož tady už jsem se valnou část stopáže bohapustě nudil, vypravěčský dech evidentně došel a závěr už je jen takové plácnutí do vody. Rozhodně nejslabší díl. — Sečteno a podtrženo po všech pěti filmech – není to tak pitomé, jak jsem si vždycky myslel, spíš jen „jednoduché“; kdybych na to býval směl koukat v době, kdy jsem hltal Vinnetoua a Tajuplný ostrov (a z dnešního pohledu je až legrační, že za dob našeho dětství byla tahle de facto pohádka pro děti tabu), asi by se mi to pod kůži zažralo, ale taky bych nejspíš dneska měl o něco méně pozitivní vztah k ženskému pokolení. Chápu, proč je to kult, ale můj kult to není. ()

Sašenka165 

všechny recenze uživatele

Bože proč?! To mě napadá, když se na tenhle díl koukám. Konec filmové Angeliky je stejně hloupý, jako předchozí díl. Kdyby to ti dva, měli tak jednoduché, jako ve filmu, nejspíš by mě Angelika nebavila. (Může se vám to zdát přehnané, když říkám, že to měli jednoduché, ale věřte, že děj knihy je natolik komplikovaný, že po jednom "mořském dobrodružství" se rozhodně znovu dohromady nedají. V knize se totiž ve Středomoří tak nějak minou a Angie se vrátí do Francie, kde vyvolá vzpouru proti králi a se svou láskou se setká až v La Rochelle - 15 let po odloučení. A to teprve začíná správný romanťák, protože ti dva netuší, jak spolu po těch letech vycházet.). No ale zpět k filmu. Pokračují nesmysly a znovu se setkáváme se "zbytečnou smrtí". Tentokrát je obětí tvůrců Normanďan a vůdce otroků Colin Paturel. Bez něho by Mme Golon v klidu mohla vypustit jeden dosti peprný díl :-). Tenhle film už nepozvedá vůbec nic kromě hudby. Ale přece jenom je to svým způsobem legenda... ()

LEATHERFAC 

všechny recenze uživatele

Jednaznačně díl, co mě bavil nejméně - respektive, jediný co mě opravdu nebaví. Atraktivní prostředí pirátů z Caribiku se tu bohužel změnilo v pro mě velmi naetraktivní prostředí sultánských harémů a arabského světa vůbec. Stejně jako mě naprosto nezajímaly máyovky z toho prostředí, nezajímá mě ani tato část Angeliky. Zkrátka úplně někde jinde, než předchozí díly a mě to neba... ()

Galerie (75)

Zajímavosti (11)

  • V čase 1:16:20 a dál je záběru, když se páni dohadují, vidět mezi nimi a mezi dvěma keři, projíždějící auto na obzoru. (TOMIK007)
  • Při potyčce v domě velvyslance Turecka v Alžíru se velvyslanec, který ochrání Peyraca před alžírskou vězeňskou stráží ve svém domě, při rozhovoru s velitelem stráží odkazuje na přijaté body Vídeňského kongresu, který proběhl v letech 1814–1815 a jako Vídeňská úmluva přijata 18. dubna 1961 ve Vídni. Příběh o Angelice je ale situován do doby dřívější, kdy dohody ještě nebyly oficiálně přijaté. (Teimei)
  • Králova zahrada se nachází v Tunisku. (M.B)

Reklama

Reklama