Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Angelika, markýza andělů je první část pětidílné ságy o krásné Angelice a její cestou za láskou k hraběti de Peyrac. Do Angeliky, zchudlé šlechtičny, se zamiloval už v jejím dětství venkovan Nicolas, ale protože v den její svatby kvůli Angelice zabil správce, musel uprchnout. Angelika náhodou odhalila intriky proti králi, stala se nebezpečnou královým nepřátelům, kteří ji dali zavřít do kláštera. Vysvobodil ji až sňatek s bohatým hrabětem, kterého však Angelika znala jen podle řečí, které o něm kolovaly. Po prudké nenávisti přišla láska na život a na smrt. Hrabě de Peyrac byl však příliš bohatý, vzdělaný a odvážný. Nikdo a v ničem nesmí zastínit krále… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (273)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Ve správném rozpoložení mi Angelika ani nepřijde trapná. To je na slušný komentář hodně málo, že?;) Nuže vězte, že nesnadné nacházení cesty dvou duší k sobě je v tomto filmu podáno, zvláště díky úžasnému Robertu Hosseinovi, excelentním způsobem...ale i přesto ani na okamžik nezapomenete, že je to červená knihovna toho nejtěžšího kalibru. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Michéle Mercier alias Angelina Jolie šedesátých let. Přenádherná herečka, původně modelka, která se (stejně jako například Pierre Brice Vinnetouem) proslavila jednou jedinou velkou rolí. A sice rolí Angeliky v pětidílné sérii. Máte-li rádi Francouzskou filmovou tvorbu a nevadí vám romantický film z šedesátých let, volte toto. Jedná se o ukázkový případ, jak by film tohoto žánru a z tohoto období měl vypadat. ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

Tak toto chodilo dost casto za normalizacie. A pamatam si to preto, lebo som si film pozrel hned po tom, ako som videl film Slunce Seno, Jahody 1983, kde pri pozerani filmu place pani Helenka Ruzickova, a hned na to sa pozrela na svojho filmoveho stareho. Ovsem, filmy od Truffauta su pochopitelne u mna vyssie a mam ich radsej. 67 % ()

HOCKEYKA 

všechny recenze uživatele

Klasika,ktorá neodmysliteľne patrí k dejinám československej televízie.A nielen tej.V polovici osemdesiatych rokov(ked americkým kinám neohrozene vládol Schwarzenegger a jeho Terminátor) zaplňali filmy o Angelike naše kinosály do posledného miestečka a nikoho nenapadlo pozastavovať sa nad skutočnosťou,že vlastne ide o filmy dvadsať rokov staré,mimo krajín socialistického bloku už nikoho nezaujímajú a z Angeliky je už dávno dáma v preddôchodkovom veku.Kúzlo francúzskej historie umocnené dojimavým príbehom nekonečnej lásky bolo silejšie,než zdravý úsudok a okrem toho sme si vtedy nemali veľmi z čoho vyberať.Nebolo by preto fér podceňovať niekdajší význam Angeliky a začať kritizovať jej nedostatky,hoci nám dnes priam bijú do očú.V časoch opozeraných inscenácií a komunisticko-propagandistických seriálov išlo o absolútny vrchol kultúrneho vyžitia priemerného Cechoslováka,a tak si Angelika trocha tej úcty a vdaky určite zaslúži. ()

L_O_U_S 

všechny recenze uživatele

Historické romance nevyhledávám, ale Angelika s Michèle Mercier má trochu výjimečné postavení. Osudy ženy, která lámala srdce francouzské aristokracii a sama při tom neskutečně trpěla, mají skoro až romanticky odyseální přesah. Navíc výprava, kostýmy a účesy z 60. let jsou mi daleko sympatičtější než současná historická sterilita plná nevýrazných herců, tmavého obrazu a ušmudlanosti. (909.) ()

Galerie (92)

Zajímavosti (30)

  • Michèle Mercier, toho času hvězda především v Itálii, byla spíš donucená zúčastnit se castingu na roli Angeliky. Nejprve klidně vyčkávala, ale pak ztratila trpělivost, a když ji požádali, aby předvedla vztek, předvedla skutečný výbuch hněvu. Netušila, že díky tomu se zbavila všech konkurentek a roli dostala. V případě volby Roberta Hosseina byla situace snazší. Producent Francis Cosne, který jej znal z předchozí spolupráce na Láska na polštáři (1962) jej chtěl do té role za každou cenu získat. (Kroup4)
  • Úlohu Angeliky už mala pôvodne sľúbenú herečka Marina Vlady, bývalá manželka herca Róberta Hosseina, ktorý stvárnil postavu Joffreya de Peyrac. (Raccoon.city)
  • Českoslovenští diváci se Angeliky dočkali až na podzim 1968, kdy navázala na nevídaný úspěch filmů o Vinnetouovi. (Cucina_Rc)

Související novinky

Zemřel Robert Hossein

Zemřel Robert Hossein

31.12.2020

V poslední den nelehkého roku 2020 odešel francouzský filmový i divadelní herec, scenárista a v neposlední řadě také režisér, Robert Hossein. Právě včera přitom veterán evropské kinematografie… (více)

Oscaři – dvojitý úder

Oscaři – dvojitý úder

27.06.2009

Dnes pro vás máme hned dvě zajímavé zprávy, souvisící s Cenami Akademie – první o zásadní změně ve vyhlašování Oscarů, druhou o tom, že oscarový film můžete použít jako zbraň v politickém boji. Ale… (více)

Reklama

Reklama