Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Angelika, markýza andělů je první část pětidílné ságy o krásné Angelice a její cestou za láskou k hraběti de Peyrac. Do Angeliky, zchudlé šlechtičny, se zamiloval už v jejím dětství venkovan Nicolas, ale protože v den její svatby kvůli Angelice zabil správce, musel uprchnout. Angelika náhodou odhalila intriky proti králi, stala se nebezpečnou královým nepřátelům, kteří ji dali zavřít do kláštera. Vysvobodil ji až sňatek s bohatým hrabětem, kterého však Angelika znala jen podle řečí, které o něm kolovaly. Po prudké nenávisti přišla láska na život a na smrt. Hrabě de Peyrac byl však příliš bohatý, vzdělaný a odvážný. Nikdo a v ničem nesmí zastínit krále… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (273)

Sesitka 

všechny recenze uživatele

Tento díl je patrně nejlepší z celé série. Angelika je tu ještě celkem sympatická ( v dalších dílech to už taková sláva není ) a scénář není tak kýčovitý, jak by se od romantického filmu dalo čekat ( ostatní díly tuhle dobrou stránku prostě zabily ) Tvůrci měli navíc šťastnou ruku při výběru lokalit, které jsou opravdu krásné. A i kostýmy nejsou k zahození. Jediné co opravdu nechápu je, že se Angii všichni klaní k nohám jak je krásná a jsou kvůli ní obětovat hodně. Určitě by se tam našly mnohem hezčí než je ona. Ale to je v podstatě detail. ()

Faye 

všechny recenze uživatele

Obsáhlý šestidílný román Anne a Serge Golón, jsem přečetla celý (pod lavicí) a to ve slovenštině. Filmový „seriál“ je sice hodně zjednodušen a řádně přislazen, ale vůbec mi to nevadí. Joffrey de Peyrac je výjimečný a okouzlující muž.„Víte patřilo mi už mnoho žen, ale nikdy jsem ani jednu nezískal násilím ani penězi. Přišly samy. Jednou, jednoho dne, jedné noci přijdete i vy“ A Angelika je báječná, nezkrotná, ale i věrná, i když její srdce je hodně široké a náruč značně otevřená. Dokonalá romantika, která musí být milována všemi, kdo v našem příliš realistickém světě rádi utíkáme k pohádkám pro dospělé. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Soutěž MISS mokré tričko před nadrženým lovcem leknínů Nicolasem, krvavé odpanění ve stáji, blažený výraz markýzy, když zjistí, jak její zjizvený a původně nechtěný dobroděj umí píchat…kordem.. Hučení a svrbění na francouzském intrikánském dvoře zahalené do sukna nehynoucí romantiky. Musí tomu tak být, protože jestli je Jeoffrey de Peyrac čaroděj, Angelika je čarodějka s p… Už mlčím. Nechám nostalgii a poptávku převyšující toho času nuznou nabídku, aby neztratily své dávné kouzlo, nad kterým doteď drží Michel Magne svou hůlku (podotýkám dirigentskou).. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Tak toto chodilo dost casto za normalizacie. A pamatam si to preto, lebo som si film pozrel hned po tom, ako som videl film Slunce Seno, Jahody 1983, kde pri pozerani filmu place pani Helenka Ruzickova, a hned na to sa pozrela na svojho filmoveho stareho. Ovsem, filmy od Truffauta su pochopitelne u mna vyssie a mam ich radsej. 67 % ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Začátek ságy o Angelice ,která sice miluje Nocolase,ale ten musí utéci . Angelika je donucena díky svému otci se provdat za zjizveného a pajdajícího hraběte Joffrey de Peyrac přes počáteční odpor se do něj zamiluje ,jenže jak už to bývá nic netrvá věčně a Joffrey je obžalovál z čarodějnictví a posléze upálen.... ()

Galerie (92)

Zajímavosti (30)

  • Michèle Mercier si pro roli Angeliky musela odbarvit své černé vlasy. (contrastic)
  • Postava Joffreye de Peyraca nebyla jen výplodem bujné fantazie autorky knižní předlohy Anne Golon, ale zakládala se na skutečné osobě. Inspirovala se svým manželem Goloubinoffem, který byl sice původem Rus, ale narodil se v Persii. Právě proto si Peyraca zahrál herec Robert Hossein, který měl rovněž ruské kořeny. (raininface)
  • Francis Cosne pracoval na prípravách Angeliky a chcel, aby úlohu krívajúceho a zjazveného grófa hral Robert Hossein. Herec sa veľmi obával, že si prijatím tejto úlohy zničí svoju sľubne rozbehnutú kariéru, lenže keď podpisoval zmluvu k filmu Láska na vankúši, podpísal Cosnemu aj jednu prázdnu zmluvu a stále mu dlhoval jeden film. Hossein bol zahnaný do úzkych a hrozil súdnym sporom. Nakoniec ale rolu prijal pod podmienkou, že bude môcť pretvoriť vzhľad postavy podľa toho, ako mu to bude vyhovovať. (Raccoon.city)

Související novinky

Zemřel Robert Hossein

Zemřel Robert Hossein

31.12.2020

V poslední den nelehkého roku 2020 odešel francouzský filmový i divadelní herec, scenárista a v neposlední řadě také režisér, Robert Hossein. Právě včera přitom veterán evropské kinematografie… (více)

Oscaři – dvojitý úder

Oscaři – dvojitý úder

27.06.2009

Dnes pro vás máme hned dvě zajímavé zprávy, souvisící s Cenami Akademie – první o zásadní změně ve vyhlašování Oscarů, druhou o tom, že oscarový film můžete použít jako zbraň v politickém boji. Ale… (více)

Reklama

Reklama