Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Angelika, markýza andělů je první část pětidílné ságy o krásné Angelice a její cestou za láskou k hraběti de Peyrac. Do Angeliky, zchudlé šlechtičny, se zamiloval už v jejím dětství venkovan Nicolas, ale protože v den její svatby kvůli Angelice zabil správce, musel uprchnout. Angelika náhodou odhalila intriky proti králi, stala se nebezpečnou královým nepřátelům, kteří ji dali zavřít do kláštera. Vysvobodil ji až sňatek s bohatým hrabětem, kterého však Angelika znala jen podle řečí, které o něm kolovaly. Po prudké nenávisti přišla láska na život a na smrt. Hrabě de Peyrac byl však příliš bohatý, vzdělaný a odvážný. Nikdo a v ničem nesmí zastínit krále… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (273)

Mia... 

všechny recenze uživatele

Obsahuje spoillery!!!!!! Hodnotím všechny díly v jednom komentáři! Angeliku jsem se naučila zbožňovat. Jako dítě jsem ji nikdy nepřišla na chuť, ale dospěla jsem k ní. Tu sérii opravdu zbožňuji, ale výtky také mám. Jedna věc mě štvala opravdu hrozně moc. Pokaždé, když se setkala s Joffreym a to i po sedmi letech, co si myslela, že je mrtvý a po sedmi letech, co tak neúnavně dokola tvrdila, že ho miluje (i přes to, že ho podváděla, jak se dalo), tak jejich shledání nikdy nebylo dostatečně velkolepé. Bylo téměř bez emocí. Tyhle setkávací části filmu, které by mohly čerpat neskutečnou dávku emocí a slz, byly jak špatně zahrané, tak špatně zrežírované. Po romantické stránce to člověka prostě nemůže uspokojit. Dále moc nechápu, že byla asi milionkrát znásilněna, ale psychicky se nikdy ani maličko nezměnila, řekla bych, že by tohle mělo být znát i na silné ženě, jako je ona. A dále ještě poslední maličkost. Je to vážně příšerná matka :-D :-D PS: všimli jste si, že vždy, když je nenalíčená a v bezvědomí, tak se probere nalíčená? :-D ()

Sesitka 

všechny recenze uživatele

Tento díl je patrně nejlepší z celé série. Angelika je tu ještě celkem sympatická ( v dalších dílech to už taková sláva není ) a scénář není tak kýčovitý, jak by se od romantického filmu dalo čekat ( ostatní díly tuhle dobrou stránku prostě zabily ) Tvůrci měli navíc šťastnou ruku při výběru lokalit, které jsou opravdu krásné. A i kostýmy nejsou k zahození. Jediné co opravdu nechápu je, že se Angii všichni klaní k nohám jak je krásná a jsou kvůli ní obětovat hodně. Určitě by se tam našly mnohem hezčí než je ona. Ale to je v podstatě detail. ()

Reklama

Ajantis 

všechny recenze uživatele

(Komentář se vztahuje k sérii jako celku.) Angelika je emancipovanou ženou v tom smyslu, že si je vědoma své sexuální přitažlivosti, a této zbraně bez nejmenších skrupulí užívá jako hlavního prostředku dosahovaní svých cílů. Baží po moci, bohatství a slávě, a jelikož je sobecká, mstivá a umí využít příležitosti, ve světě nadržených mužů, ochotných udělat pro noc s ní cokoli, jsou jí všechny cesty otevřeny. Je-li toho potřeba, cele se nabídne, ale žádnému z užitečných nedá o nic víc, než je nezbytné; hranice mezi svůdným pohledem a urážlivým odmítnutím je velmi tenká. O to víc si však poté užije úplné oddání se kdejakému chuďasovi. Je totiž paní svého těla. A na tohle všechno je Angelika náležitě hrdá a právě pro tohle ji všichni obdivují, případně na ni žárlí. Mnoho jiných stránek její povahy nám seriál až do posledního dílu, jenž ji naopak vykresluje jako zásadovou hrdinku, nepředvádí, a tak spíše než živoucí bytost připomíná ženský živel, jenž si chce vynahradit všechno, co mu muži po staletí upírali, a ještě se jim přitom pomstít - a to na místě, kdy by to jeden příliš nečekal, ve Francii Ludvíka XIV. Ta je (i s dalšími lokalitami) zpodobněna atraktivně a mnohdy dýchá dobrodružstvím, a zejména kvůli ní mám tuto sérii rád. Převážně je žel toliko kulisou Angeličiny seberealizace, přičemž i příběhově jsou jednotlivé filmy nevyrovnané: zatímco jeden (druhý) je krajně zkratkovitý a zachycuje přehršel událostí, jiný (třetí) si pro změnu vystačí s pár scénami, jejichž podrobnost přesto nezajistí ani základní dějovou věrohodnost. Za nejlepší tak považuji ten úvodní a závěrečný, jenž se zdá alespoň něco skutečně vypovídat o prostředí, v němž se odehrává, je dějově nejsoudržnější a vystupují v něm nejzajímavější postavy. ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Nezapomenutelná, krásná, romantická Francie 17. století a s ním dobrodružný příběh neohrožené, samostatné, vynalézavé a vždy schopné bojovnice na vícero způsobů ... hraběnky Angeliky de Peyrac. Ne vážně ... film sice připomíná frašku a Angeliku jako VIP slečnu na jednu noc, ale i přesto všechno mám na tyhle její filmy nostalgické vzpomínky a pokud ho budou někdy dávat v televizi, tak se na něj opravdu ráda podívám :-) ()

Sheldra 

všechny recenze uživatele

Jednu hvězdičku si Angelika vysloužila díky nostalgickým vzpomínkám na prázdniny trávené u babičky, kdy byla u téhle prostoduché blbiny povinná účast za doprovodu četných komentářů typu "to je ten největší hajzl pod sluncem" či "ta si zase naběhla, husa jedna." Zároveň uznávám, že ve srovnání s krávovinami od Rosamund nebo latinoamerickými soap operami je to pořád umění, ba dokonce se tu najdou i herci, a proto vypotím i tu druhou hvězdičku. Ale třetí už ze mě nedostanete, ani kdybyste na mě poštvali Peyracovy čáry máry! ()

Galerie (92)

Zajímavosti (30)

  • Francis Cosne pracoval na prípravách Angeliky a chcel, aby úlohu krívajúceho a zjazveného grófa hral Robert Hossein. Herec sa veľmi obával, že si prijatím tejto úlohy zničí svoju sľubne rozbehnutú kariéru, lenže keď podpisoval zmluvu k filmu Láska na vankúši, podpísal Cosnemu aj jednu prázdnu zmluvu a stále mu dlhoval jeden film. Hossein bol zahnaný do úzkych a hrozil súdnym sporom. Nakoniec ale rolu prijal pod podmienkou, že bude môcť pretvoriť vzhľad postavy podľa toho, ako mu to bude vyhovovať. (Raccoon.city)
  • Michèle Mercier (Angelika) si do zmluvy vydobyla klauzulu o tom, že ju nikto z filmového štábu nesmie vidieť nahú. (Raccoon.city)

Související novinky

Zemřel Robert Hossein

Zemřel Robert Hossein

31.12.2020

V poslední den nelehkého roku 2020 odešel francouzský filmový i divadelní herec, scenárista a v neposlední řadě také režisér, Robert Hossein. Právě včera přitom veterán evropské kinematografie… (více)

Oscaři – dvojitý úder

Oscaři – dvojitý úder

27.06.2009

Dnes pro vás máme hned dvě zajímavé zprávy, souvisící s Cenami Akademie – první o zásadní změně ve vyhlašování Oscarů, druhou o tom, že oscarový film můžete použít jako zbraň v politickém boji. Ale… (více)

Reklama

Reklama