Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Angelika, markýza andělů je první část pětidílné ságy o krásné Angelice a její cestou za láskou k hraběti de Peyrac. Do Angeliky, zchudlé šlechtičny, se zamiloval už v jejím dětství venkovan Nicolas, ale protože v den její svatby kvůli Angelice zabil správce, musel uprchnout. Angelika náhodou odhalila intriky proti králi, stala se nebezpečnou královým nepřátelům, kteří ji dali zavřít do kláštera. Vysvobodil ji až sňatek s bohatým hrabětem, kterého však Angelika znala jen podle řečí, které o něm kolovaly. Po prudké nenávisti přišla láska na život a na smrt. Hrabě de Peyrac byl však příliš bohatý, vzdělaný a odvážný. Nikdo a v ničem nesmí zastínit krále… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (273)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Je to naivní a místy dost hloupé, ale nemůžu si pomoct, ten příběh je výborný a příliš nestárne. Ona krásná, on zrůda jen na první pohled. Milují se nade všechno a musejí spolu překonat sílu, která se na ně valí jako vlna a chce je pohltit. Myslel jsem, že mi to bude připadat hloupé, ale ani omylem. A ta scéna, kde on odkrývá sochu, očišťuje ji od hlíny, a jak se ona dívá... paráda. ()

Sašenka165 

všechny recenze uživatele

Miluji Angeliku! Ale mám "malý" problém... Miluji odvážnou, laskavou a obětavou ženu z knížky. Co naopak nesnáším je ta, s prominutím, děvka, kterou z ní udělali ve filmu (V markýze andělů to sice ještě není naplno, ale...) ----- Abych si to odbyla už tady a nemusela se opakovat u ostatních dílů, řeknu svůj celkový názor teď. Jak už jsem řekla, filmové pojetí se od toho knižního zásadně liší, a to nejen charakterem hlavní hrdinky, ale i dějem (osobně si myslím, že by byla leckterá filmová divačka - i divák - velmi překvapena, jak moc. ----- O výběru herců titulních rolí bych nejraději pomlčela, avšak okolnosti mi to nedovolují - prostě mám potřebu se k tomu vyjádřit. Mercierová je Angelika asi do takové míry, jako je například takový kus dřeva železobetonová stěna. Prostě není Angelika ani omylem a zdaleka nedosahuje její krásy a duševní velikosti. Navíc není vůbec typově podobná legendární Poitevance. Hossein mi tolik nevadí, ale popravdě, s Peyrakem má společnou tak akorát jizvu. ----- V celém tomhle díle mi vadí tolik věcí, jako snad nikde jinde a v mé roli zapálené fanynky knižní předlohy je nemohu opomenout. Vadí mi překrucování děje, charakterů postav (mnoha), zbytečné smrti několika důležitých postav (nevím kolik jich je přesně, ale jistě nejméně tři), zničení celé podstaty díla Mme Golon a hory do očí bijících nesmyslů. ----- Jedinou věcí, která mi na filmu imponuje je úžasná hudba Michela Magne a nádherné kostýmy a lokality. Už kvůli tomu to stojí za shlédnutí (alespoň jedno). ----- Markýza andělů je bezkonkurenčně nejlepším filmovým dílem, který se nejvíce drží předlohy. Proto nemohu pořád jen kritizovat. Dobře si uvědomuji, že je filmová Angelika jedním ze symbolů šedesátých let a nemám to zapotřebí měnit. Filmem mého srdce však, z již uvedených důvodu, nikdy nebude. ----- No a když jsem si už dala takovou práci a napsala tenhle pekelně dlouhý komentář, ještě bych chtěla upozornit všechny opravdové fanynky a fanoušky Angeliky (v jakékoli formě), aby se mrkli na stránku www.angelique.cz, kde najdou úplně všechno o historii této série a třeba se i zapojí do naší plamenné diskuze :-)... a možná místo čekání na další a další televizní opakování raději investujte peníze do nového knižního vydání... ()

Reklama

Tereza_T 

všechny recenze uživatele

Angeliko, markýzo, to byl ale nostalgický den s tebou, kdysi dávno ses u nás doma na VHSkách skoro nezastavila. Do mého desetiletého mozku si zasadila dost pokřivený obrázek o lásce a taky kind of zvrácený dětský sen o tom, být v harému, nad čímž přemýšlím dneska celý den. Díky bohu jsem z toho vyšla docela normálně, i když ta scéna, jak šleháš svou služebnou jedovatými šaty mě pronásleduje dodnes. Je až k nevíře, jak výborně paměť funguje a když jsem tě dneska po těch letech oprášila, měla jsem pocit, jako by neuběhl ani rok. Bohužel to sledování už nebylo jako dřív, moje nadšení se změnilo spíš v nostalgické pousmíváni nad často dost nelogickými až bizarními situacemi. Bylo to ale pousmívání milé, kostýmy, hudba i lokace jsou krásný i po letech a ty a tvůj milý de Peyrac zůstáváte ikonou v mých očích i nadále, vaše lovestory je jedna z těch hezkých a těším se zase za dekádu na viděnou. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Protože byla tahle série uvedena do československých kin a na československé obrazovky v čistě nekonkurenčním prostředí a díky nedostatku čehokoli jiného alespoň trochu zajímavého a také kvůli vyhladovělosti diváků po čemkoli západním, čehož tady bylo zoufale málo, se z Angeliky stal v našich zemích doslova kult, ale narozdíl třeba od Vetřelce či Indiana Jonese a jeho dobrodružství se mi zdá, že Angelika získala svou pozici nezaslouženě a ve světě tenhle kultovní odér kolem její existence rychle vyprchal... ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Angelika je svým bizarním "mýdlovým" způsobem nenapadnutelná. Pět filmů konstantní kvality a provedení, které dávají divačkám přesně to, co chtějí, a pro nás, dospělou mužskou část publika, tu moc nezbývá. Osobně jsem to dlouho neviděl, ale dobře si to pamatuju z dětství, kdy si to neustále pouštěla moje máma. A tenkrát jsem to vnímal jako docela pěknou pohádku... Zvlášť pozdější pirátské a orientální eskapády. Dnes bych u toho pravděpodobně nevydržel, ale rozhodně se tomu nemám potřebu smát... Holt Francie šedesátých let nebyla jen progresivita... ()

Galerie (92)

Zajímavosti (30)

  • Michèle Mercier (Angelika) si do zmluvy vydobyla klauzulu o tom, že ju nikto z filmového štábu nesmie vidieť nahú. (Raccoon.city)
  • Pri scéne, kde musela Angelika (Michèle Mercier) vstúpiť nahá do vane, si herečka na bradavky a od pupka až k stehnám nalepila kusy červenej náplasti a umelou hmotou si zakryla aj prirodzenie. (Raccoon.city)
  • Úlohu Angeliky už mala pôvodne sľúbenú herečka Marina Vlady, bývalá manželka herca Róberta Hosseina, ktorý stvárnil postavu Joffreya de Peyrac. (Raccoon.city)

Související novinky

Zemřel Robert Hossein

Zemřel Robert Hossein

31.12.2020

V poslední den nelehkého roku 2020 odešel francouzský filmový i divadelní herec, scenárista a v neposlední řadě také režisér, Robert Hossein. Právě včera přitom veterán evropské kinematografie… (více)

Oscaři – dvojitý úder

Oscaři – dvojitý úder

27.06.2009

Dnes pro vás máme hned dvě zajímavé zprávy, souvisící s Cenami Akademie – první o zásadní změně ve vyhlašování Oscarů, druhou o tom, že oscarový film můžete použít jako zbraň v politickém boji. Ale… (více)

Reklama

Reklama