Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Angelika, markýza andělů je první část pětidílné ságy o krásné Angelice a její cestou za láskou k hraběti de Peyrac. Do Angeliky, zchudlé šlechtičny, se zamiloval už v jejím dětství venkovan Nicolas, ale protože v den její svatby kvůli Angelice zabil správce, musel uprchnout. Angelika náhodou odhalila intriky proti králi, stala se nebezpečnou královým nepřátelům, kteří ji dali zavřít do kláštera. Vysvobodil ji až sňatek s bohatým hrabětem, kterého však Angelika znala jen podle řečí, které o něm kolovaly. Po prudké nenávisti přišla láska na život a na smrt. Hrabě de Peyrac byl však příliš bohatý, vzdělaný a odvážný. Nikdo a v ničem nesmí zastínit krále… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (273)

Sheldra 

všechny recenze uživatele

Jednu hvězdičku si Angelika vysloužila díky nostalgickým vzpomínkám na prázdniny trávené u babičky, kdy byla u téhle prostoduché blbiny povinná účast za doprovodu četných komentářů typu "to je ten největší hajzl pod sluncem" či "ta si zase naběhla, husa jedna." Zároveň uznávám, že ve srovnání s krávovinami od Rosamund nebo latinoamerickými soap operami je to pořád umění, ba dokonce se tu najdou i herci, a proto vypotím i tu druhou hvězdičku. Ale třetí už ze mě nedostanete, ani kdybyste na mě poštvali Peyracovy čáry máry! ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Chcem podotknut, ze Angeliku som prvykrat videl asi pred 19-timi rokmi v obdobi, ked v telke dali dobry film naozaj len raz za cas, ale vtedy ma nezaujimali tie romanticke obkecavacky, ale hlavne zivotunebezpecne sceny. Kolkokrat uz chceli Angeliku zabit, znasilnit alebo zbicovat? Z mojho pohladu je to film predovsetkym pre neznejsie pohlavia, avsak po niekolkych rokoch som si z nostalgie tento film opät pozrel a taktiez aj vdaka prekrasnej hudbe Michela Magneho. V tejto casti bolo zaujimave to, za akeho "netvora" Peyraca sa to ma Angelika vydat...14.12.2008 ____ Michele Mercier - (Angelika) +++ Robert Hossein - (Jeoffrey de Peyrac) +++ Jean Rochefort - (Desgrez) +++ Claude Giraud - (Philippe de Plessis-Bellieres) +++ Giuliano Gemma - (Nicolas) +++ Hudba: Michel Magne +++ ()

Reklama

Tom Riddle 

všechny recenze uživatele

Pro mě, jakožto muže, je docela složité hodnotit romantické filmy, takže při jejich hodnocení trochu přimhuřuju oči (což neznamená, že by se mi romantické filmy nelíbily, někdy to nezaškodí, ale musím mít náladu, chápete, že?). U Angeliky, markýzy andělů nemusím (přimhuřovat oči). Krásný film s nádhernou hlavní hrdinkou podle mě splňuje všechny kvality dobrého filmu (působivá výprava, hudba, herecké výkony - ty jsou mimochodem dobré takovým zvláštním, nespecifikovatelným způsobem), a ta romantika je už jen tak navíc. Dal bych i 5, ale to, co Angelice neodpustím, je ten počet mrtvých, které za sebou nechává. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Protože byla tahle série uvedena do československých kin a na československé obrazovky v čistě nekonkurenčním prostředí a díky nedostatku čehokoli jiného alespoň trochu zajímavého a také kvůli vyhladovělosti diváků po čemkoli západním, čehož tady bylo zoufale málo, se z Angeliky stal v našich zemích doslova kult, ale narozdíl třeba od Vetřelce či Indiana Jonese a jeho dobrodružství se mi zdá, že Angelika získala svou pozici nezaslouženě a ve světě tenhle kultovní odér kolem její existence rychle vyprchal... ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Je to naivní a místy dost hloupé, ale nemůžu si pomoct, ten příběh je výborný a příliš nestárne. Ona krásná, on zrůda jen na první pohled. Milují se nade všechno a musejí spolu překonat sílu, která se na ně valí jako vlna a chce je pohltit. Myslel jsem, že mi to bude připadat hloupé, ale ani omylem. A ta scéna, kde on odkrývá sochu, očišťuje ji od hlíny, a jak se ona dívá... paráda. ()

Galerie (92)

Zajímavosti (30)

  • Natáčanie filmu prebiehalo od 20.4. do 20.8.1964. (Raccoon.city)
  • Francis Cosne pracoval na prípravách Angeliky a chcel, aby úlohu krívajúceho a zjazveného grófa hral Robert Hossein. Herec sa veľmi obával, že si prijatím tejto úlohy zničí svoju sľubne rozbehnutú kariéru, lenže keď podpisoval zmluvu k filmu Láska na vankúši, podpísal Cosnemu aj jednu prázdnu zmluvu a stále mu dlhoval jeden film. Hossein bol zahnaný do úzkych a hrozil súdnym sporom. Nakoniec ale rolu prijal pod podmienkou, že bude môcť pretvoriť vzhľad postavy podľa toho, ako mu to bude vyhovovať. (Raccoon.city)
  • Michèle Mercier si pro roli Angeliky musela odbarvit své černé vlasy. (contrastic)

Související novinky

Zemřel Robert Hossein

Zemřel Robert Hossein

31.12.2020

V poslední den nelehkého roku 2020 odešel francouzský filmový i divadelní herec, scenárista a v neposlední řadě také režisér, Robert Hossein. Právě včera přitom veterán evropské kinematografie… (více)

Oscaři – dvojitý úder

Oscaři – dvojitý úder

27.06.2009

Dnes pro vás máme hned dvě zajímavé zprávy, souvisící s Cenami Akademie – první o zásadní změně ve vyhlašování Oscarů, druhou o tom, že oscarový film můžete použít jako zbraň v politickém boji. Ale… (více)

Reklama

Reklama