Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film je založen na skutečném příběhu slavného sociálního psychologa Stanleyho Milgrama (Peter Sarsgaard), který v roce 1961 vedl řadu experimentů o radikálním chování. Testoval ochotu obyčejných lidí poslouchat pomocí elektrického proudu. Sledujeme Milgrama od setkání s jeho manželkou až po jeho kontroverzní experimenty, které vyvolaly veřejné pobouření. (gegina31)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (33)

malylada 

všechny recenze uživatele

Docela mám rád filmy z tohoto prostředí a byl jsem zvědavý, co se v tomto životopisu dozvím. Úvod je velmi zajímavý a hned začíná nejslavnějším experimentem psychologa, kdy podstata je geniální. Čekal jsem, že tímto film rozvine výživný materiál z toho prostředí. Nicméně se tak nestalo a sledujeme jen přehled experimentů, které už tolik neohromí. Celé je to rutinně odvyprávěné, film nijak nevybočí z nastoleného pomalého temp, nedějí se zde žádné zvraty a hlavně nic dramatického, co by mohlo diváka upoutat. Ve filmu chodí bez emocí a mimiky Sarsgaard, který odvypráví svoji pracovní rutinu, která krom úvodního pokusu nijak nenadchne. Velmi průměrný životopis......5/10 ()

KajusaK 

všechny recenze uživatele

Jsem happy, že jsem se k filmu konečně po dlouhé době dostala. Perfektně natočené s kulisami, pár postavami které stačily a pěknou dopnující hudbou. Myslím, že kdo zná živototpis Milgrama, tak se zde nic nového nedoví ale i tak stálo za shlédnutí. Taryn Manning byla super, škoda že nebyla ve filmu déle. ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Hodně zajímavý film, a to nejen v tom, o čem vypráví, ale také v tom, jak je podaný. Ty promluvy do kamery jsou tady účelné a mají smysl, stejně jako podivné události, které se dějí tak nějak v pozadí, mimo hlavní dění. Celkem novátorský film, který vám navíc ukáže, jak jsou lidé vlastně mírumilovní a inteligentní. Ano, ty poslední dvě charakteristiky jsou ironické. ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Z téhle podívané zamrazí. Nechce se věřit, ale po bližším ohledání formou dodatečného slídění jsem došla k smutnému zjištění, že snad je to fakt pravda. Ne že by si člověk dělal o zlé půlce (?) v nás iluze. Podle Experimentera jsme hlavně manipulovatelné ovce, tupé ovce na povel schopné všeho, no mrkněte na to. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Námet perfektný, ale to prevedenie v podobe akéhosi hraného pseudo-dokumentu ma vôbec nezaujalo, keďže popri tom ústrednom vedeckom jadre tam bolo aj kopu zbytočnej omáčky. Oveľa viac by som určite ocenil, keby to bolo formátovo čisto dokumentaristické. Sociálno-psychologické experimenty dokážu byť naozaj nesmierne zaujímavé, a Milgramove sociálne experimenty nie sú žiadnou výnimkou. Darmo, väčšina ľudí sú proste ovce bez vlastnej vôle a rozhodovania. Nuž, aspoň teda väčšina z nás sme veľmi prispôsobivé tvory. ()

Galerie (17)

Reklama

Reklama