Reklama

Reklama

Cizinka - Série 1

(série)
Trailer

VOD (1)

Epizody(16)

Obsahy(1)

Skotské posvátné kameny přenesou armádní zdravotní sestru z druhé světové války zpátky o 200 let, a ta se tak octne rozpolcená mezi dvěma světy – a dvěma láskami. (Netflix)

Recenze (14)

Gimli 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Geniální past na příznivce sci-fi, kteří ale nejsou natolik hardcore, že by nedokázali přijmout taky výpravné historické love story, pro něž je máloco tabu. Odpustil bych i některé příliš násilné zvraty, protože s téměř každým dílem dokáže Cizinka zasít semínko zvědavosti, které je natolik vitální, že prostě chcete vědět, jak to bude dál. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Emancipovaná hrdinka se syndromem Dr. Quinn je ve skutečnosti jen sestřička, která si prošla 2. světovou na francouzský frontě a těší se na manžela, kterej na ní způsobně celou válku čekal a solitérně si taky hrál na hrdinu. Když se konečně dají znovu do kupy, aby si dopřáli druhé líbánky, prožijí pár skvělých chvilek, cestování a studování jeho pokrevní linie až do 18. století. Ona od něho dostane orální sex na nejméně očekávatelných místech jejich rozkošného reunionu... Ale co se nestane, nebohá Claire se ocitá v minulosti! A právě tehdy začíná cesta naší moderní hrdinky, která je v mnohém odvážnější, než ženy 21. století. Hrdinně se vypořádává se Skotskem krátce před Jakobitským povstáním. Neotřelé, kvalitně vyprávěné dobrodružství cele v dobré tradici Starz. Mohu jen doporučit. Ale pozor, pokud jste jemnější povahy, finále pro vás bude náročnější. ()

movieband 

všechny recenze uživatele

Geniální po všech stránkách. Přes výborný hudební doprovod, dost dobře zpracované šermířské souboje a velmi uvěřitelnou chemii mezi hrdiny. Takhle čistokrevný příběh mi asi chyběl, a já si první sérii Cizinky hodně užil. ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

Fakt neuvěřitelnej vizuál- a teď nemyslím nádhernou skotskou krajinu, ale ty tuny špíny na hercích, kteří nepůsobili jako herci, ale jako aktéři dokumentu z roku 1740. Míra autenticity je neuvěřitelná. Hodně jsem při sledování přemýšlel o žánru: Historický film? Romantický film? Erotický film? Porno? Asi od všeho trochu, hlavně je to ale poctivě živočišný. Když láska, tak láska, když přátelství, tak přátelství, když sex, tak fakt a se vším všudy, že už ho tady i na mě bylo místy trochu moc, a to bych řekl, že je velkej kompliment. Jinak jsem si to pustil kvůli cestování v čase, což je v tomto případě naprosto nepodstatný detail, bez něhož by se prakticky nic nezměnilo. I tak mě to ale zaujalo a těším se, co si na Claire ta paní Gabaldon ještě vymyslela. ()

1mArc0 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Priniesla niečo zaujímavé, zaujímavé zvraty. Krásne pravé pohľady na škótske krajiny. Láska ako inak je tu dominantnú pozíciu, potom sa človek dozvie prečo. Tých prvých šesť častí, bola hlavná predstaviteľka svojou nedostupnosťou robí zo sebou ešte zaujímavejšiu postavu a plnú tajností, čo nie je na škodu. Po Wedding si nám otvorila srdce. Za prvých 8- 70 %, postupne ako pribúdali časti 9 - 13 to stúpalo na 78 % a koncové tri časti poukázali doslova, na čisté šialenstvo Jacka Randalla --------> /85 %/. Caitrona Balfe ma nádherný hlas, neviem prečo sa hanbí spievať (The Watch). škoda, že nenaspievala zvučku, bolo by to o to ešte išiel (nie, žeby Kathryn Jones to naspievala zle!) Caitriona Balfe a Sam Heughan, sú výbornými rozprávačmi. Prvá séria je celkom slušná a komorná. /85 %/ ()

Ilinoiska 

všechny recenze uživatele

Cizinka na mě dlouho vyskakovala na Netflixu. Nechtělo se mi do toho, i když Sam Heughan mě moc lákal. Nelituju, že jsem si to pustila. Dávám pět hvězd. Zatím můžu hodnotit jen první sérii. 15. a 16. díl byl masakr. Miluju horory, mučení...ale nemůže se to dít tak pěknému chlapovi...brrrr. ()

Estwen 

všechny recenze uživatele

Všechno skotské od přírody po přízvuk a gaelštinu - krása. Hudba - výborná. Výprava a kostýmy - opulentní. Explicitní násilí je v přímém rozporu s velkohubou (někdy až moc cheesy) romantikou. Ústřední dvojici na můj vkus příliš často herecky a charismatem válcují hvězdy jako Graham McTavish a Tobias Menzies. ()

v.indruchova 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První řada byla akční a nebylo moc vyplňujících dílů. Zatím ji považuji za nej. Romance a sex se snoubí z akcí. DraAmatem a také vážnými tématy. Občas trochu odlehčení malým vtipem. žánrů je v jednom hodně a překvapivě to šlape. Jako v životě přeskakujeme mezi mnoha situacemi a žánry. Je to jaksi uvěřitelnější. Jsem ráda že jsem po delší době mohla narazit na seriál který prostě baví. Kdo má rád historii může se nadechnou ve skotsku před skoro 300lety. Násilí zde také graduje. Nejsem příznivcem užívat si čisté násilí i když ve zlých časech jsou zlé věci. ()

Fajolo 

všechny recenze uživatele

Zo začiatku to bolo zaujímavé - nevšedná zápletka, dramatický dej a realistické prostredie udržiavali pozornosť. Ale tam, kde by kde by reálny príbeh spomalil a postavy by si konečne začali užívať pokojnú rutinu normálneho života, tam v tomto prípade prichádzali stále nové dejové zvraty, len aby divák nestrácal záujem. Ku koncu prvej série som už mal dojem, že so mnou scenáristi hrajú hru, ktorá sa mi nepáči. Ďalšie série už pozerať nebudem. ()

Akinaz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nádherné zpracování knižní předlohy.... nepředvídatelné zvraty, úchvatná kamera zabírající překrásnou skotskou krajinu, a ti dva (Caitriona a Sam) to tam opravdu rozjíždí ve velkém. Láska a tajemství jsou hnacími motory tohoto seriálu. Jen tak dál. ()

vecnevysmata 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Od chvíle, kdy jsem se poprvé doslechla o Cizince, mi trvalo celý rok, než jsem se rozhodla jí konečně dát šanci. Zápletka mi jednoduše připadala příliš absurdní a bála jsem se, že to celé bude hlavně o sexu. O to příjemnějším překvapením pak shlédnutí bylo. Seriál staví na současném trendu, kdy malé národy či etnické skupiny po letech útlaku dostávají své slovo a emancipují se. S tím se snoubí krásná krajina, nádherné kostýmy a herci, kteří se pro svoje role snad narodili. Mezi hlavní dvojici funguje neskutečná chemie a britský humor je všudypřítomný. Dokonce, přestože nejsem zrovna fanynkou manželství, epizoda nazvaná Svatba je snad nejlepší ze všech. Příběh možná zase tak originální není, čarodějnický proces a velitelova sexuální úchylka mi už přišly poněkud vyhrocené, ale jako fanynka skotské historie, krajiny, přízvuku a galštiny dávám hvězdičku navíc, a to i za neskutečně sexy Sama Heughana. Varování: poslední epizoda 1. série je pouze pro silné povahy. Oblíbená postava: Jenny. ()

DiDu 

všechny recenze uživatele

No, já nevím. Jsem v hodnocení hodně zdráhavá, protože je jednoznačně subjektivní. Rozumím kladným i záporným recenzím a je jen na divákovi, s jakým očekáváním ke sledování přistoupí. Já jsem udělala chybu, protože jsem očekávala promyšlený a mnohovrstevný sci-fi příběh, dokonce snad i hodně sofistikovaný (chytrý a šarmantní) a toho se mi nedostalo. Na druhé straně zpracování prostředí, kostýmů a všechna ta špína za nehty a na tvářích herců jsou opravdu výpravné a až dokonalé. Seriál jsem začala sledovat jako scifi, a doufala i v trochu fantasy, a kvůli šatům (kostýmům). Na oblečení Claire vynaložili tvůrci hodně úsilí a potěšilo mě, že i ty ostatní šaty jsou i moderní, např. použití asymetrie vzorů (odtud pochází ten můj předpoklad, že by mohlo jít o fantasy žánr). Bohužel s nástupem sexu mě příběh přestal bavit. Už mi bylo jasné, že ničeho rafinovaného v zápletce se nedočkáme. Claire mi připadá protivná a hloupá a Jamie pro mě má charisma dítěte, milý a hezký, ale pusu bych mu dala tak jedině na čelo. Poslední dva díly jsem přeskákala, ano přiznávám se, že nadužívání brutálního násilí a znásilňovaní se mi prostě nelíbilo a nechtěla jsem se na to ani dívat. Dobrá, první řada ok. Doufám, že přesun do Francie přinese nějaké pěkné róby. I když tvůrci avizovali, že z finančních důvodů museli v dalších řadách na kostýmech trochu ubrat, tak uvidíme. ()

Reklama

Reklama