Reklama

Reklama

Nezkrotná Angelika

  • Československo Nezkrotná Angelika (více)
TV spot

Obsahy(1)

Angelika opouští dvůr a Francii, aby našla svého manžela, hraběte de Peyrac. U Středozemního moře vstupuje na palubu královské galéry, jíž velí u dvora oblíbený vévoda de Vivonne, bratr královy favoritky, Mme de Montespan. Poté, co je galéra napadena piráty, Angelika se vrhá přes palubu. Netuší, že velitel pirátské lodi – obávaný Rescator – je Jeoffrey de Peyrac, kterého hledá… Před utonutím ji zachrání až pirátská loď markýze d’Escrainville, opilce a zatracence, který nenávidí ženy. Svou touhu Angeliku zabít ovládne jen proto, aby ji výhodně prodal na trhu otroků v Candii (Kréta). Kdo ji jednou spatřil, nemůže na ni zapomenout. A to se stává Angelice znovu osudné. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (116)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Po jednotke najvydarenejší diel. Asi nebude náhoda, že tu má znova väčší priestor Peyrac. Holt, diely Angeliky bez Peyraca sú ako sólovky Buda Spencera a Terence Hilla. Jeden bez druhého to proste nie je ono. Pyerac je jediný chlap, ktorý dokázal Angeliku skrotiť bez toho, aby za to zaplatil životom. Naviac sa zdá, že prešiel liftingom. Tá jazva na líci už nevyzerá tak hnusne a tá nad okom mu zmizla úplne. Aj samotná Angelika tu nie je taká nesympatická mrcha ako v treťom diely, ale keďže si tu dosť vytrpí, tak sa dá s ňou oveľa ľahšie súcitiť. najväčším kladom tohoto dielu, okrem svižného tempa a krátkej stopáži, je dobrodružné pojatie. Dočkáme sa tu námorných bitiek, ktoré na svoj vek a romantický žáner vyzerajú dobre. Dostatočne veľkolepo a aj drsne. A ako bonus tu je malá ponorka, čo je pre mňa vždycky plus. Niekto má rád vláčiky a niekto zas ponorky. :-) Len tá scéna mučenia s mačkami bola riadne nepríjemná. Fuj mačky, fuj. Celkovo fakt vydarený diel so zaujímavým vývojom. dokonca tí drsní piráti využijú Angeliku a nestihnú za to v tomto diely nijak zaplatiť. No uvidíme, či ich to dostihne nabudúce. 7/10. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Srát na hodnocení. Mě se tenhle díl líbí nejvíc. Možná právě proto, že Nezkrotná Angelika co si furt vesele manipuluje z chlapama, a dělá z nich vocase co by jí vylízali kundu i z krámama, tady dostane od drsnýho kapitána Achaba řádně přes píču. Ba jo je to tak, romantika mizí, tenhle díl je celkem drsnej, nikdo se tu z markýzou andělů nesere a ani konec není happyendem, ale spíš přípravou na závěrečnej díl, kterej to celý rozseknul. Každopádně tady u mě madam, ženy nevládnou a já vás o tom přesvědčím! 80% ()

Reklama

Sidonka 

všechny recenze uživatele

Kdysi, v dětském a jen o trošičku vyšším dívčím, snícím věku jsem měla sérii Angelik ráda. Teď hlavně nostalgické vzpomínky a pousmání nad naivitou, nesmyslností a jinými nedostatky. Poslední dva "exotické" díly ze série (a to konkrétně "Nezkrotná Angelika" a "Angelika a sultán") se mi ovšem vždy zdály nejslabší po všech stránkách už tehdy, když jsem byla puberťačka, ani mi nejsou sympatické tak jako první tři, navíc mi přijdou trochu depkoidní. Stejně si ale tuhle dětskou romantickou, dobrodružnou, kouzelnou lásku nikdy nenechám v TV ujít, ať dávají jakoukoli příhodu. Takže ty úsměvné hlášky znám už po těch letech skoro z paměti. Opakují to každé léto. :-) Jen už dnes nedokážu dát téhle blbůstce s čistým svědomím víc než 2 hvězdy. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Námornícke dobrodružstvo Angeliky je oveľa zaujímavejšie oproti nudným kráľovským dvorom, kde to bolo samé ohováranie a intrigy. Tu ide naozaj o život, utopenie je to najmenej a pri scéne z podpalubia tuhne krv v žilách. Aukčná scéna s nenaplneným očakávaním bola mojou nočnou morou v detstve. A ten záver naštval nielen romatickú dušu, ale asi každého, ako som sa dočítal, ide o jeden rozdelený film. ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Předposlední díl už mizí stejně tak jako několikanásobně unesená Angelika za obzorem... Na tenhle sem se obzvlášť těšil, páč je zde spousty vody, pirátů, námořníků, bukanýrů, kurdějí, galejníků, dokonce i sodomistů (v podpalubí). Zrovna ti úchyláci, kteří se skrývají v útrobách ve mně zanechali velký dojem (už jako když sem viděl Angeliku jako malej). Taková jako odstrašující scéna. Ale úchylák ani sodomista ze mě nevyrostl, zas tak velkej dojem to nebyl :o). Další podobně silný okamžik je na dražbě. Tam si divák může nejvíce vychutnat ladné křivky Angeličiny :o). Jen co se týče těch chlapů, tak už nám holka nějak měkně, kde sou ty časy (díly), kdy si to během jednoho filmu "rozdala" postupně se třema borcema. Tady je to pouze s Pejrakem. Je vidět, že už je natolik vychytralá, že i složité situace dokáže vyřešit jinak než-li "tak už si lehni na záda, to bude prima brigáda". No, ještě jedna neděle se sultánem a bude to za mnou a pak už zase pár let pauzička. ()

Galerie (69)

Zajímavosti (7)

  • Nechybělo málo a film vůbec nevznikl, nebo alespoň ne s hlavní představitelkou Angeliky Michèle Mercier. Po filmu Angelika a král (1966) se Michèle Mercier rozhodla smlouvu přerušit a odmítla natáčet další filmy. Producent Francis Cosne se sice pokoušel vyjednávat, ale marně. Vrhl se tedy do hledání jiné herečky. Údajně uvažoval o Ursule Andress nebo Claudii Cardinal, ale z projektu nakonec sešlo, protože němečtí a italští koproducenti odmítli angažovat jinou herečku než Michèle Mercier a ohrozit tak své investice. Nakonec znovu zavolal Michèle Mercier a přemluvil ji k účasti na dalších dvou filmech. Herečka si vymínila honorář milion franků za každý film, což byla oproti předchozím honorářům obrovská změna. V dodatečných klauzulích smlouvy si vymohla, že ani tentokrát se na plátně neukáže nahá. Dala si rovněž písemně potvrdit, že na náklady produkce bude používat svůj vlastní automobil Mercedes 600. Natáčení probíhalo v roce 1967 především v Tunisu, konkrétně ve městečku Sidi Bou Said, a ve studiích italské společnosti Cinnecità. (Cucina_Rc)
  • Nepříjemným zážitkem pro Michèle Mercier bylo natáčení scény, v níž je znásilněna v podpalubí. Pomyšlení na ni ji děsilo a byla z toho špatná několik nocí předem. Když se na ni vrhla skupina statistů se vzhledem kriminálníků a se špinavýma rukama, roztrhali jí šaty, dotýkali se jí všude a počínali si jako divoši. Jeden z nich - ten co měl pouta na rukou - jí dokonce zasadil prudkou ránu do prsou. Scéna Michéle Mercier natolik traumatizovala, že omdlela doopravdy a otoky na prsou jí zůstaly téměř dva roky. (Cucina_Rc)

Reklama

Reklama