Reklama

Reklama

Nezkrotná Angelika

  • Československo Nezkrotná Angelika (více)
TV spot

Obsahy(1)

Angelika opouští dvůr a Francii, aby našla svého manžela, hraběte de Peyrac. U Středozemního moře vstupuje na palubu královské galéry, jíž velí u dvora oblíbený vévoda de Vivonne, bratr královy favoritky, Mme de Montespan. Poté, co je galéra napadena piráty, Angelika se vrhá přes palubu. Netuší, že velitel pirátské lodi – obávaný Rescator – je Jeoffrey de Peyrac, kterého hledá… Před utonutím ji zachrání až pirátská loď markýze d’Escrainville, opilce a zatracence, který nenávidí ženy. Svou touhu Angeliku zabít ovládne jen proto, aby ji výhodně prodal na trhu otroků v Candii (Kréta). Kdo ji jednou spatřil, nemůže na ni zapomenout. A to se stává Angelice znovu osudné. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (116)

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Srát na hodnocení. Mě se tenhle díl líbí nejvíc. Možná právě proto, že Nezkrotná Angelika co si furt vesele manipuluje z chlapama, a dělá z nich vocase co by jí vylízali kundu i z krámama, tady dostane od drsnýho kapitána Achaba řádně přes píču. Ba jo je to tak, romantika mizí, tenhle díl je celkem drsnej, nikdo se tu z markýzou andělů nesere a ani konec není happyendem, ale spíš přípravou na závěrečnej díl, kterej to celý rozseknul. Každopádně tady u mě madam, ženy nevládnou a já vás o tom přesvědčím! 80% ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Angelika tedy už ví, že hrabě de Peyrac opravdu žije a tak se rozhodne ho najít. Při cestě plného dobrodružství a všudypřítomného nebezpečí však okusí i druhou stránku života. Utrpení, bolest a naprostou bezmoc. Markýza nabízená na trhu jako otrokyně? I to je možné. Závěrečný příběh byl rozdělen do dvou částí, kdy ta druhá byla do kin uvedena až po roce. Romantické chvilky jsou omezeny na minimum a není divu. Na širém moři plném korzárů a pirátů se toho zase až tak moc romantického prožít nedá. Ba naopak. Výprava jak má být a děj hodný na dobrodružný žánr. Místy si to scénárista až moc okatě vypomáhal omšelými náhodami, ale dejme tomu. Proč to nezjednodušit. Čtvrté pokračování osudů Angeliky a Joffreye de Peyrac je atmosférou velmi vzdálen prvotním snímkům, ale není to na škodu. I to má svůj přirozený vývoj a tak se tvůrci vymanili alespoň stereotypu. ()

Reklama

Historik 

všechny recenze uživatele

Tento díl jsem měl vždycky rád kvůli prostředí, ve kterém se odehrával. Ty lodě brázdící Středozemní moře jsou úžasné. Problémem je ale konec filmu. Tady je ta seriálovost nebo návaznost na další díl nejtěsnější a je to bohužel na škodu. Film působí useknutě, nedokončeně. Jinak má každý z filmů o Angelice svůj konec. Tento ne. Přesto dávám čtyři hvězdičky - to ty lodě. ()

Greg25 

všechny recenze uživatele

Opakovaný vtip, přestává být vtipem, škoda jen, že se toho nedrželi tvůrci série o Angelice, která by dnes mohla být regulerně nazývána seriálem, nebo alespoň miniseriálem. Nastavována kaše, navíc několikrát důkladně převařená vyvolává v ústech pocit "nechutnosti" a velké sytosti, třebas byste měli hlad. Nepovedená historická kulisa, která se s Angelikou táhla v podstatě od prvního dílu je zde ještě mnohem důraznější, stejně tak důraz kladený na "vnady" a bezchybnou krásu hlavní protagonistky, která i kdyby slézala Mount Everest jistě by se nezapomněla namalovat. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Královna mediteránu s humanitou v srdci a humiditou o kousek níž. Ta však nepatří kapitánům, co by do ní nejraději vnořili svůj sextant, ani lačné lůze v podpalubí. Náleží jen jejímu vyvolenému jménem Restaurátor (nebo tak nějak), co v téhle romantice za dvacku je jako jediný schopen zaplatit tuhle komoditu a opravit její zraněné tělo a duši. Shledání, trocha žárlení a už je zase pryč. Příště. Snad sultán dá. Nebo ona dá sultánovi, já už nevím.. U oka mi vytanula slza a chci věřit, že to nebylo od zívnutí.. ()

Galerie (69)

Zajímavosti (7)

  • Během natáčení se stalo i několik kuriózních příhod. Když Michèle Mercier jezdila svým Mercedesem po tuniských silnicích, stavěli se vojáci i policisté do pozoru a salutovali. V celém Tunisku totiž existoval pouze jeden takový vůz, který vlastnil tehdejší prezident, a tak si vojáci mysleli, že zdraví jeho. (Cucina_Rc)
  • Scéna s "candijskými kočkami", které v jedné ze scén napadají Angeliku (Michele Mercier), byla točena následovně. Kolem nohou se jí potuluje mnoho živých koček, když však na Angeliku (Michele Mercier) kočky "skáčou", byly použity kočky vycpané, přičemž místo drápků měly modely rybářské háčky, aby se udržely na šatech. Herečka pak měla škrábance po celém těle. (fiLLthe3DD)
  • V roku 1967 sa film premietal pod názvom Angelika a sultán. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama