Reklama

Reklama

Nezkrotná Angelika

  • Československo Nezkrotná Angelika (více)
TV spot

Obsahy(1)

Angelika opouští dvůr a Francii, aby našla svého manžela, hraběte de Peyrac. U Středozemního moře vstupuje na palubu královské galéry, jíž velí u dvora oblíbený vévoda de Vivonne, bratr královy favoritky, Mme de Montespan. Poté, co je galéra napadena piráty, Angelika se vrhá přes palubu. Netuší, že velitel pirátské lodi – obávaný Rescator – je Jeoffrey de Peyrac, kterého hledá… Před utonutím ji zachrání až pirátská loď markýze d’Escrainville, opilce a zatracence, který nenávidí ženy. Svou touhu Angeliku zabít ovládne jen proto, aby ji výhodně prodal na trhu otroků v Candii (Kréta). Kdo ji jednou spatřil, nemůže na ni zapomenout. A to se stává Angelice znovu osudné. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (116)

kingik 

všechny recenze uživatele

Angelika se vydává na cesty, aby našla svého manžela, hraběte de Peyrac. Ocitá se na palubě galéry kterou přepadnou piráti. Kdyby tak tušila, že jejich velitelem je její manžel, tak by jistě nevolila skok přes palubu. Následně padne do rukou zlotřilce a opilce, který se jí rozhodne výhodně prodat do otroctví. Kýčovitá Angelika mě nikdy moc nebrala. Přitažlivá Michele Mercier je ve své roli více než dobrá, ale to už se nedá prohlásit o kvalitě jednotlivých dílů se sestupnou tendencí. Navíc je to film pro ženské, které ocení pěkný romantický příběh. Muži mohou maximálně ocenit půvaby Angeliky. Já ještě ocením kvalitní český dabing s vynikající Libuší Švormovou a poměrně solidní režijní práci. Mé hodnocení: 60% ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Angelika tedy už ví, že hrabě de Peyrac opravdu žije a tak se rozhodne ho najít. Při cestě plného dobrodružství a všudypřítomného nebezpečí však okusí i druhou stránku života. Utrpení, bolest a naprostou bezmoc. Markýza nabízená na trhu jako otrokyně? I to je možné. Závěrečný příběh byl rozdělen do dvou částí, kdy ta druhá byla do kin uvedena až po roce. Romantické chvilky jsou omezeny na minimum a není divu. Na širém moři plném korzárů a pirátů se toho zase až tak moc romantického prožít nedá. Ba naopak. Výprava jak má být a děj hodný na dobrodružný žánr. Místy si to scénárista až moc okatě vypomáhal omšelými náhodami, ale dejme tomu. Proč to nezjednodušit. Čtvrté pokračování osudů Angeliky a Joffreye de Peyrac je atmosférou velmi vzdálen prvotním snímkům, ale není to na škodu. I to má svůj přirozený vývoj a tak se tvůrci vymanili alespoň stereotypu. ()

Reklama

filmmovier 

všechny recenze uživatele

No, že je to slabší, je vidět, hlavně v porovnání s minulými díly, ale pocit nudy ani tady nebyl tak silný, spíše naopak. Je soce hezké, že se Angelika (mmm) opět setkala s Peyracem, takže romantiky tady bude víc než dost, ale ta vůně moře, exotiky a pirátských filmů to zachraňuje, to se tvůrcům povedlo. Jestli je nějaká Angelika čistokrevně dobrodružná, tak právě tahle. A není to ještě vůbec špatné. ty lodě, ta hudba, úžasné herecké výkony, moře, exotika a špetka té romantiky neuškodí, takže... pěkné, pěkné. 65%. ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Předposlední díl už mizí stejně tak jako několikanásobně unesená Angelika za obzorem... Na tenhle sem se obzvlášť těšil, páč je zde spousty vody, pirátů, námořníků, bukanýrů, kurdějí, galejníků, dokonce i sodomistů (v podpalubí). Zrovna ti úchyláci, kteří se skrývají v útrobách ve mně zanechali velký dojem (už jako když sem viděl Angeliku jako malej). Taková jako odstrašující scéna. Ale úchylák ani sodomista ze mě nevyrostl, zas tak velkej dojem to nebyl :o). Další podobně silný okamžik je na dražbě. Tam si divák může nejvíce vychutnat ladné křivky Angeličiny :o). Jen co se týče těch chlapů, tak už nám holka nějak měkně, kde sou ty časy (díly), kdy si to během jednoho filmu "rozdala" postupně se třema borcema. Tady je to pouze s Pejrakem. Je vidět, že už je natolik vychytralá, že i složité situace dokáže vyřešit jinak než-li "tak už si lehni na záda, to bude prima brigáda". No, ještě jedna neděle se sultánem a bude to za mnou a pak už zase pár let pauzička. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Přestože po druhém díle muselo být každému divákovi jasné, že Angelika je ve skutečnosti neukojená nymfomanka, schovávající se za lásku k manželovi :o), o to víc jí možná nekteří fandili :o). Já vím, je to hrozná limonáda, ale i ta za určitých okolností chutná jako šampaňské. Ty krásné lodě, to krásné moře, ta tklivá hudba....ehm....jsem prostě nenapravitelný romantik. ()

Galerie (69)

Zajímavosti (7)

  • Během natáčení se stalo i několik kuriózních příhod. Když Michèle Mercier jezdila svým Mercedesem po tuniských silnicích, stavěli se vojáci i policisté do pozoru a salutovali. V celém Tunisku totiž existoval pouze jeden takový vůz, který vlastnil tehdejší prezident, a tak si vojáci mysleli, že zdraví jeho. (Cucina_Rc)
  • V roku 1967 sa film premietal pod názvom Angelika a sultán. (Raccoon.city)
  • Nechybělo málo a film vůbec nevznikl, nebo alespoň ne s hlavní představitelkou Angeliky Michèle Mercier. Po filmu Angelika a král (1966) se Michèle Mercier rozhodla smlouvu přerušit a odmítla natáčet další filmy. Producent Francis Cosne se sice pokoušel vyjednávat, ale marně. Vrhl se tedy do hledání jiné herečky. Údajně uvažoval o Ursule Andress nebo Claudii Cardinal, ale z projektu nakonec sešlo, protože němečtí a italští koproducenti odmítli angažovat jinou herečku než Michèle Mercier a ohrozit tak své investice. Nakonec znovu zavolal Michèle Mercier a přemluvil ji k účasti na dalších dvou filmech. Herečka si vymínila honorář milion franků za každý film, což byla oproti předchozím honorářům obrovská změna. V dodatečných klauzulích smlouvy si vymohla, že ani tentokrát se na plátně neukáže nahá. Dala si rovněž písemně potvrdit, že na náklady produkce bude používat svůj vlastní automobil Mercedes 600. Natáčení probíhalo v roce 1967 především v Tunisu, konkrétně ve městečku Sidi Bou Said, a ve studiích italské společnosti Cinnecità. (Cucina_Rc)

Reklama

Reklama