Reklama

Reklama

Nezkrotná Angelika

  • Československo Nezkrotná Angelika (více)
TV spot

Obsahy(1)

Angelika opouští dvůr a Francii, aby našla svého manžela, hraběte de Peyrac. U Středozemního moře vstupuje na palubu královské galéry, jíž velí u dvora oblíbený vévoda de Vivonne, bratr královy favoritky, Mme de Montespan. Poté, co je galéra napadena piráty, Angelika se vrhá přes palubu. Netuší, že velitel pirátské lodi – obávaný Rescator – je Jeoffrey de Peyrac, kterého hledá… Před utonutím ji zachrání až pirátská loď markýze d’Escrainville, opilce a zatracence, který nenávidí ženy. Svou touhu Angeliku zabít ovládne jen proto, aby ji výhodně prodal na trhu otroků v Candii (Kréta). Kdo ji jednou spatřil, nemůže na ni zapomenout. A to se stává Angelice znovu osudné. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (116)

prezdivaka 

všechny recenze uživatele

Neskutečná slátanina, která může potěšit duchem slabé jedince nebo nedospělé děti. Není to ba ani vtipné či napínavé, je to prostě jen hloupé. Bitva dvou lodí byla jen o něco lepší než dva papírové modely ve vaně. Nádherná byla hláška při dražbě. "Máte vůbec tolik peněz?" Mám tady rovných pět set tisíc. "Přepočítejte to!" Dražitel vnoří ruku do truhlice se zlatáky. "Ano, souhlasí." ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Námornícke dobrodružstvo Angeliky je oveľa zaujímavejšie oproti nudným kráľovským dvorom, kde to bolo samé ohováranie a intrigy. Tu ide naozaj o život, utopenie je to najmenej a pri scéne z podpalubia tuhne krv v žilách. Aukčná scéna s nenaplneným očakávaním bola mojou nočnou morou v detstve. A ten záver naštval nielen romatickú dušu, ale asi každého, ako som sa dočítal, ide o jeden rozdelený film. ()

Reklama

Han22 

všechny recenze uživatele

Ve čtverce to konečně dostalo koule. Z romanťárny se první hodinu stal regulérní pirátský dobrodružňák se vším všudy - otroci, rum, opium, krutý kapitán a dojde i na znásilnění a jednu solidní námořní bitvu. Ke konci se zas objeví nové lokace a i ten blízký východ se tvůrcům zkrátka povedl. Je tu hororovou komnatu koček a ponorku (WTF) jsem moc nepobral. Ale čert to vem, i díky kratší stopáži nejlepší díl. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Nejlepší díl Angeliky a taky žádné veledílo, mě osobně celá tahle série dost nudí. I když je Angelika rozhodně kočka tak ty její kecy jsou opravdu unikum. Celou dobu jsem jí sice přál ať dostane co chce(už od prvního dílu jsem jí to přál, ale jen proto aby celá série už skončila). Každopádně kdybych měl hodnotit celou sérii jako komplet dostala by maximálně 2*. Nemám a ani nebudu mít tuhle sérii rád. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Angelika tedy už ví, že hrabě de Peyrac opravdu žije a tak se rozhodne ho najít. Při cestě plného dobrodružství a všudypřítomného nebezpečí však okusí i druhou stránku života. Utrpení, bolest a naprostou bezmoc. Markýza nabízená na trhu jako otrokyně? I to je možné. Závěrečný příběh byl rozdělen do dvou částí, kdy ta druhá byla do kin uvedena až po roce. Romantické chvilky jsou omezeny na minimum a není divu. Na širém moři plném korzárů a pirátů se toho zase až tak moc romantického prožít nedá. Ba naopak. Výprava jak má být a děj hodný na dobrodružný žánr. Místy si to scénárista až moc okatě vypomáhal omšelými náhodami, ale dejme tomu. Proč to nezjednodušit. Čtvrté pokračování osudů Angeliky a Joffreye de Peyrac je atmosférou velmi vzdálen prvotním snímkům, ale není to na škodu. I to má svůj přirozený vývoj a tak se tvůrci vymanili alespoň stereotypu. ()

Galerie (69)

Zajímavosti (7)

  • Štvrtý diel Neskrotná Angelika a piaty diel Angelika a sultán (1968) sú vlastne rozdelený jeden film, bol by inak príliš dlhý. (Raccoon.city)
  • V roku 1967 sa film premietal pod názvom Angelika a sultán. (Raccoon.city)
  • Nepříjemným zážitkem pro Michèle Mercier bylo natáčení scény, v níž je znásilněna v podpalubí. Pomyšlení na ni ji děsilo a byla z toho špatná několik nocí předem. Když se na ni vrhla skupina statistů se vzhledem kriminálníků a se špinavýma rukama, roztrhali jí šaty, dotýkali se jí všude a počínali si jako divoši. Jeden z nich - ten co měl pouta na rukou - jí dokonce zasadil prudkou ránu do prsou. Scéna Michéle Mercier natolik traumatizovala, že omdlela doopravdy a otoky na prsou jí zůstaly téměř dva roky. (Cucina_Rc)

Reklama

Reklama