Reklama

Reklama

Nezkrotná Angelika

  • Československo Nezkrotná Angelika (více)
TV spot

Obsahy(1)

Angelika opouští dvůr a Francii, aby našla svého manžela, hraběte de Peyrac. U Středozemního moře vstupuje na palubu královské galéry, jíž velí u dvora oblíbený vévoda de Vivonne, bratr královy favoritky, Mme de Montespan. Poté, co je galéra napadena piráty, Angelika se vrhá přes palubu. Netuší, že velitel pirátské lodi – obávaný Rescator – je Jeoffrey de Peyrac, kterého hledá… Před utonutím ji zachrání až pirátská loď markýze d’Escrainville, opilce a zatracence, který nenávidí ženy. Svou touhu Angeliku zabít ovládne jen proto, aby ji výhodně prodal na trhu otroků v Candii (Kréta). Kdo ji jednou spatřil, nemůže na ni zapomenout. A to se stává Angelice znovu osudné. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (116)

HiddenDragon 

všechny recenze uživatele

4. dil z 5. // Jednicka a trojka jsou pomerne fajn historicke filmy, nejen romanticke. Ale suda pokracovani to trochu kazi. Vpodstate se v nich nic podstatneho nedeje. Navic jde tentokrat o nejkratsi Angeliku, jakoby nevedeli, o cem vypravet. Na jednu stranu je fajn ta zmena prostredi, kdy se tento a nasledujici dil jiz neodehravaji ve Francii, nybrz ve Stredozemi a orientalnich kulisach, neni zde Kral ani Desgrez....ale zas to ztraci prave to kouzlo 17. stol a Francie. Spis se to podoba Sandokanovi a historicke obdobi zde neni tak hmatatelne. Navic je to trochu nelogicke. Na konci tretiho dilu se Peyrac s Angelikou nechce setkat, ze jako nema co nabidnout - ale asi tim jen myslel, ze je psanec, protoze zde ma jiz renome Rescatora, vybudouvanou tajnou skrys i vilu, zije v bohatstvi..., coz urcite nestihl jen behem te chvile, co za nim Angelika jela na jih :) Dokonce tu ma i "ponorku" ala Fantomas :) lol :) Jako koukat se na to da, ale uz je to zas ten telenovelovsky styl jako ve dvojce :) Navic je zde jedna naprosto pitome natocena scena, kdy A. prevrhne vedro, zarve a omdli :) V prvni chvili jsem myslel, ze treba videla tu druhou zenu z lodi obesenou :) Ale az po skonceni filmu mi doslo, ze to byl jako ulek a vzpominka na tu "zkusenost" z podpalubi a proto ztratila vedomi. No zkratka v kazdem dile je jedna nebo dve sceny nejak stupidne podane, ze v tu chvili clovek vubec nechape, vo co gou :) Holt franc. rezie. Maji jine myslenkove pochody nez divak odjinud :) ()

Greg25 

všechny recenze uživatele

Opakovaný vtip, přestává být vtipem, škoda jen, že se toho nedrželi tvůrci série o Angelice, která by dnes mohla být regulerně nazývána seriálem, nebo alespoň miniseriálem. Nastavována kaše, navíc několikrát důkladně převařená vyvolává v ústech pocit "nechutnosti" a velké sytosti, třebas byste měli hlad. Nepovedená historická kulisa, která se s Angelikou táhla v podstatě od prvního dílu je zde ještě mnohem důraznější, stejně tak důraz kladený na "vnady" a bezchybnou krásu hlavní protagonistky, která i kdyby slézala Mount Everest jistě by se nezapomněla namalovat. ()

Reklama

Sašenka165 

všechny recenze uživatele

A tady už se tvůrci definitivně vydali vlastní cestou. Je z toho strašná slátanina, co si budeme povídat. Angelika je zde vykreslena jako větší mrcha než obvykle a hloupostí je tu víc než dost. Jedné, co to zde pozvedá (je jako obvykle) hudba a tentokrát i "bláznivý" Savary - to je prostě sympaťák. Opět chybí mnoho kouzelných scének z knihy (jejíchž pár kapitol je tenhle film - předchozí filmy alespoň v sobě obsahovaly jednu celou knihu). Nějak mi celou dobu nešlo na rozum, co to tam Peyrac vyvádí pod tou vodou. No a ten konec? Už zase jsem byla nucena si říct - tak tohle je na mě moc. Udělat z chudáka Angeliky Mme Golon něco takového, tvůrcům prostě prominout nemohu. ()

prezdivaka 

všechny recenze uživatele

Neskutečná slátanina, která může potěšit duchem slabé jedince nebo nedospělé děti. Není to ba ani vtipné či napínavé, je to prostě jen hloupé. Bitva dvou lodí byla jen o něco lepší než dva papírové modely ve vaně. Nádherná byla hláška při dražbě. "Máte vůbec tolik peněz?" Mám tady rovných pět set tisíc. "Přepočítejte to!" Dražitel vnoří ruku do truhlice se zlatáky. "Ano, souhlasí." ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Štvrté filmové pokračovanie historicko romantického príbehu okúzľujúcej Angeliky nesie názov "Neskrotná Angelika". Dej sa z Paríža, z dvora kráľa Ľudovíta XIV., presunul na Stredozemné more. Razom sa z toho stala dobrodružná pirátska romanca. Tento diel oživil pomaly stagnujúcu sériu. Keď sa Angelika dozvie, že jej manžel Joffrey žije, je ochotná prebrázdiť celé more a podstúpiť mnohé nebezpečenstvá, aby ho našla. Angelikyno srdce bije len pre jej životnú lásku, miluje jedine svojho Joffrey De Peyraca. *** ()

Galerie (69)

Zajímavosti (7)

  • V roku 1967 sa film premietal pod názvom Angelika a sultán. (Raccoon.city)
  • Během natáčení se stalo i několik kuriózních příhod. Když Michèle Mercier jezdila svým Mercedesem po tuniských silnicích, stavěli se vojáci i policisté do pozoru a salutovali. V celém Tunisku totiž existoval pouze jeden takový vůz, který vlastnil tehdejší prezident, a tak si vojáci mysleli, že zdraví jeho. (Cucina_Rc)
  • Štvrtý diel Neskrotná Angelika a piaty diel Angelika a sultán (1968) sú vlastne rozdelený jeden film, bol by inak príliš dlhý. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama