Reklama

Reklama

Nezkrotná Angelika

  • Československo Nezkrotná Angelika (více)
TV spot

Obsahy(1)

Angelika opouští dvůr a Francii, aby našla svého manžela, hraběte de Peyrac. U Středozemního moře vstupuje na palubu královské galéry, jíž velí u dvora oblíbený vévoda de Vivonne, bratr královy favoritky, Mme de Montespan. Poté, co je galéra napadena piráty, Angelika se vrhá přes palubu. Netuší, že velitel pirátské lodi – obávaný Rescator – je Jeoffrey de Peyrac, kterého hledá… Před utonutím ji zachrání až pirátská loď markýze d’Escrainville, opilce a zatracence, který nenávidí ženy. Svou touhu Angeliku zabít ovládne jen proto, aby ji výhodně prodal na trhu otroků v Candii (Kréta). Kdo ji jednou spatřil, nemůže na ni zapomenout. A to se stává Angelice znovu osudné. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (116)

Pierre 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemné překvapení. Třetí díl už snad neobsahoval nic jiného než postelové scény, ale ve čtvrtém opět tahle půvabná série nabere dech a nabídne divákovi skvělé dobrodružství na krásném moři s nejlepšími záporáky celé série: piráty a s tradičně výbornou hudbou. Až na ten podivný závěr s vyhořelou lodí mě to opět hrozně bavilo a skvěle jsem si to užil. Říkejte si co chcete, ale tahle série je prostě skvělá. Pro mě má neúvěřitelné kouzlo, takže naprosto kašlu na hodnocení, dávám 5 hvězdiček a doufám, že závěrečný díl si takovou kvalitu udrží taky. ()

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Sám bych se k těmhle filmům nikdy nedostal, takže jen díky jedné holčině jsem to shlédl všechny filmy, nechal si jí poplést svoje vnímání a když pak vztah skončil, tak mi zůstalo pět DVD s Angelikou... Tenhle čtvrtý film je spíše určený ženskému publiku, a to některému, a zase prim hají piráti a hrdá a seriozní Angelika, a pokud by její chování mělo hodně dívek a žen, tak by bylo lépe a světě. ()

Reklama

viperblade 

všechny recenze uživatele

Mám strach, že měknu. Protože i čtvrtý díl o Angelice, jejíž krása si nezadá s některými dnešními kráskami, mě opět bavil. I když ten konec byl fakt divnej, to musím uznat i já, který knihy o Angelice nečetl. Mimochodem, někde jsem slyšel, že v aukční scéně měla jít Angelika až do "polohy" full frontal. To by bylo žrádlo!!! :-) ()

Mahalik 

všechny recenze uživatele

Angelika, genetika, kinetika, topiče i nelogika a zase Angelika. Angélique de Peyrac utekla od zlotřilého (bože, od koho vůbec?) nepřítele, ale já se bál. Proč? Protože jsem věděl, že za pár minut bude zase někým znásilňována. A to mě štvalo, poněvadž jsem jí vyšší level statečnosti opravdu přál, ale jelikož si u ní chlapi podávali dveře a zřejmě také použíté kondomy (!!!!!!!), nebylo zbytí a musel jsem to přežít. Příště ale raději Kinedril s sebou, to moře udělá svý.... ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

A další díl o velké lásce, ve kterém se Angelika de Peyrac, alias de Belliére (Michele Mercier) za doprovodu starého Savaryho (Pasquale Martino) vydává hledat svou životní lásku Jeoffreye (Robert Hossein), který je teď znám pod jměnem Rescator. Její umění ovládat muže se ovšem trochu zvrtává. A tak je jednou znásilněná a několikrát skoro znásilněná, aby nakonec byla prodána na trhu otroků na kouzelném ostrově Kréta. Z dalších postav je nutno zmínit vévodu de Vivonne (Christian Rode s hlasem Jean-Louis Jemmy), kterého Angelika přinutí k pomoci. Ten z ní ale tak slintá, že se jí pokusí znásilnit. A pak markýz d'Escrainville (Roger Pigaut), pirát a feťák, který milou Angeliku nemilosrdně znásilní, aby ukázal svoji převahu. Zcela neuvěřitelná je Rescatorava skrýš ve skalisku v moři, kam je přístup jen pod vodou. A nemůže tam chybět potřebný harém, aby Jeoffreye utěšovali. Ale když zjistí, že je Angelika v nebezpečí, neváhá udělat vše, aby jí zachránil. Zlato si dokáže vyrobit, vede soukromou válku proti francouzskému králi a Angelice vyčítá její nevěru s francouzským králem. I když ten byl jedním z mála, který se do její sukně nedostal. Rescator Angeliku vykoupil, aby si užívali chvíle štěstí, aby nakonec byla unesena chlípným d'Escrainvillem. Napětí tomu nechybí, ale některé zápletky jsou tak nesmírně složité, až zvrhlé. A co na to nebozí galejníci? ()

Galerie (69)

Zajímavosti (7)

  • Scéna s "candijskými kočkami", které v jedné ze scén napadají Angeliku (Michele Mercier), byla točena následovně. Kolem nohou se jí potuluje mnoho živých koček, když však na Angeliku (Michele Mercier) kočky "skáčou", byly použity kočky vycpané, přičemž místo drápků měly modely rybářské háčky, aby se udržely na šatech. Herečka pak měla škrábance po celém těle. (fiLLthe3DD)
  • Nechybělo málo a film vůbec nevznikl, nebo alespoň ne s hlavní představitelkou Angeliky Michèle Mercier. Po filmu Angelika a král (1966) se Michèle Mercier rozhodla smlouvu přerušit a odmítla natáčet další filmy. Producent Francis Cosne se sice pokoušel vyjednávat, ale marně. Vrhl se tedy do hledání jiné herečky. Údajně uvažoval o Ursule Andress nebo Claudii Cardinal, ale z projektu nakonec sešlo, protože němečtí a italští koproducenti odmítli angažovat jinou herečku než Michèle Mercier a ohrozit tak své investice. Nakonec znovu zavolal Michèle Mercier a přemluvil ji k účasti na dalších dvou filmech. Herečka si vymínila honorář milion franků za každý film, což byla oproti předchozím honorářům obrovská změna. V dodatečných klauzulích smlouvy si vymohla, že ani tentokrát se na plátně neukáže nahá. Dala si rovněž písemně potvrdit, že na náklady produkce bude používat svůj vlastní automobil Mercedes 600. Natáčení probíhalo v roce 1967 především v Tunisu, konkrétně ve městečku Sidi Bou Said, a ve studiích italské společnosti Cinnecità. (Cucina_Rc)

Reklama

Reklama