Reklama

Reklama

Asterix a překvapení pro Cézara

  • Francie Astérix et la surprise de César (více)
Trailer

Obelix se zamiluje do nově příchozí ve své domovské galské vesnici, ale zlomí mu srdce, když k ní přijede na návštěvu její pravý milenec. Milenci jsou ale uneseni Římany. Asterix a Obelix je chtějí vysvobodit a vydají se na nebezpečnou výpravu, na které potkají gladiátory, otrokáře a byrokracii - a také se setkají se samotným císařem Juliem Caesarem... (TV Minimax)

(více)

Recenze (236)

Lima 

všechny recenze uživatele

Je to o něco lepší, ale podle mého pořád platí to,co jsem napsal u dílu Asterix a Galové. Asterixe je lepší číst, než se na něho dívat. Někteří mí přátelé, rovněž Asterixovi fandové, mají stejný názor a tak doufám, že nejsem příliš subjektivní. Sešitová vydání jsou božská, animované podoby jsou nepovedené a pánové Goscinny a Uderzo se k nim nehlásili. ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Tohle bylo moje první setkání s Asterixem a impuls, který mě donutil se pravidelně dívat na všechny ostatní filmy s tímhle malým Galem a sehnat si všechny jeho komiksy, které jen sehnat jdou. A jeden z nejlepších dílů je právě tenhle. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Je to sice náhodička jako víno, ale tohle byl i můj první Asterix. Nádherná role pro Obelixe (aneb jak vypadá láska v podání velkého galského dobráka:)))), perfektní legionářský výcvik:))))) ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Zřejmě nejlepší filmová adaptace Asterixových dobrodružství (na druhou stranu, 12 úkolů pro Asterixe je minimálně stejně zábavná podívaná)... ()

T2 

všechny recenze uživatele

Pre mňa najzábavnejší Asterix z celej série. Opäť skvelá animácia a rovnako tak príbeh. /90%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Asterix a Obelix málo kdy zklamou, i když novější příběhy jsou opravdu slabé, překvapení pro Cézara patří určitě mezi to lepší se zmíněnou galskou dvojicí. Příběhu se už tradičně některé prvky dají vytýkat, ale proč, když je to příjemná zábava, která není pouze pro děti. Zbytečné srovnávat s komiksem, který je prostě jiný a má jiné kouzlo než animovaná filmová zpracování. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

"Milí hošové..." Asterix s Obelixem uvádějí v praxi systém drobných "laskovostí" v jejich druhém nejlepším filmovém dobrodružství, tentokráte v hybridu vzniklém na motivy hned několika komiksových dílů. Sice je to stále oproti předlohám poněkud infantilnějšího rázu, ale v dětství to byl spolu s nepřekonatelnou Velkou sýrovou loupeží můj nejoblíbenější animák, takže zde jdou všechny výtky stranou. Ovšem s radostí musím dodat, že ono bych jich stejně mnoho nebylo. ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Půl tuny barvy, 1000 štětců, 12 000 tužek a skoro půl miliónů listů papíru udělalo z předloh Asterix gladiátorem a Asterix legionářem jeden z mála kreslených filmů, které mohou v celosvětovém měřítku konkurovat disneyovkám. U mně tedy konkuruje víc než úspěšně. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Nie je to debil. Je to imbecil,“ prehlási znechutene rímsky kapitán vo chvíli, keď nový, prehnane ambiciózny desiatnik, do vojenskej pevnosti privedie dvoch zajatých Galov z neďalekej dedinky. Takže je jasné, aká strašná pomsta bude zo strany jej obyvateľov nasledovať. Malá galská dedina totiž odoláva (vďaka čarovnému elixíru, ktorého sa stačí napiť a štamgasti hádžu desiatky nepriateľov sto metrov do vzduchu za tri sekundy) nepriateľskej rímskej invázii a pokojne si žije svoje bežné galské životy uprostred lesa. Keď ale spomenutý desiatnik zajme niekoľkých z nich, jeho nadriadený ich ustráchane pošle do Ríma, aby sa na jeho hlavu nezniesla strašná galská pomsta. Asterix, Obelix, jeho pes Idefix (+ fľaška elixíru), sa teda vyberú zničiť Koloseum... Čo dodať, Asterix je bombový komiks s desaťročia dlhou tradíciou kreslených príbehov, ale i výborných kreslených celovečerných filmov. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Jeden z tech lepsich filmu o Asterixovi, jen skoda, ze tu opet nejde do akce cela vesnice, jen jednou a kratce. Jinak pribeh je zase takova zachranna mise, ale tentokrat tu je fakt dost bitek, vtipku a zajimavejch napadu. Ja se dobre bavil, ale na tech 5* to nebude. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Tak tohle jsem skutečně ještě neviděl!" Julek Cézar toho už viděl hodně, ale hromadná destrukce gladiátorů a rozboření Colosea je pro něj evidentně novinkou. Římani, hlavně ti neseznámení s účinky elixíru, si zkrátka neumí dát pokoj a unesli krasavce Falbalu s Tragikomixem. To si žádá řádnou galskou pomstu, běhání po poušti, vstup do římské armády a samozřejmě i do arény. Je to tradičně zábavné, což je zásluha zejména "génia" Obelixe, kterému dělá častá výměna dresů vážné problémy s orientací - "Je to přítel, Asterixi?" ()

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Připravte pekáče! Môj najoblúbenejší filmový Asterix! Vyrastal som na ňom, pozerával som ho na VHSke každý druhý deň a poznám ho ešte stále celého naspamäť. Papierová predloha je však oveľa vtipnejšia a vo viacerých scénach sa úplne líši. Aj napriek tomu je však toto animované dobrodružstvo skvelo spracované. Nezabudnuteľné hlášky a humor hlavne pre dospelých. Má to však také neskutočné čaro, že to milujú aj deti. Splendid. Márvls. Vandrful. Jeden z najlepších animákov vôbec a aj po toľkých rokoch na neho nedám dopustiť. Co si říkal krtku? ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

"Asterixi, jsou to přátelé?" Pravděpodobně jediný kreslený díl Asterixe, který mi v dětství unikl a ke kterému jsem se dostala až deset let poté, co už jsem ostatní uměla citovat zpaměti. Asi i proto ho nemůžu nazvat svým nejoblíbenějším dílem ságy, ale to to nic nemění na tom, že přesně takhle si to nejlepší z Asterixe představuju: kreslená pohádka (zdánlivě) pro děti, jejíž humor někdy pochopí lépe jejich rodiče. "Vot hí sééz?" ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Filmové hlášky si pamatuju strašně špatně, ale jedna z těch, co mi utkvěla, je právě z tohoto dílu Asterixe. "Já jsem klidný." "Ne, ty ne! Já, já jsem klidný!!!" ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Genialní film nabitý skvělým humorem, spoustou nezapomenutelných hlášek (např. debile jeden zelenej), podbarven vynikající hudbou Vladimira Cosmy. A především - opatřen vynikajícím dabingem. Jak českým, tak francouzským. P.S. V životě by mě nenapadlo, že Obelixe tady dabuje Jiří Lábus. Je fakt výborný!  ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

V tejto časti sa známi, galskí hrdinovia Asterix a Obelix vyberú oslobodiť krásnu Falbalu, neter ich náčeľníka, z rímskeho zajatia. Budú musieť vstúpiť do Legií, dostanú sa až do srdca ríše, do Ríma, podstúpia gladiatorský výcvik, stretnú sa s Cézarom a zdemolujú Koloseum. Pohodový, rodinný, animovaný film. Klasika z Francie. **** ()

MMR 

všechny recenze uživatele

"Vidíš Obelixi, s laskavostí dosáhneš všeho." - "Prosím vás, kde jsou zde informace?" To nevím, zeptej se v informacích." ()

Divočák 

všechny recenze uživatele

Nejlepší z kreslených (i nekreslených) Asterixů. Možná je to tím, že zrovna tohohle dávali když jsem byl malý nejčastěji, možná je to proto, že je zkrátka dobrej. "Jdoucí na smrt tě zdraví Cézare!!" "Ahoooj Julkůůůů!" ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

"Poslyš Asterixi, jsou tohleto naši přátelé?" Co se týká vtipu, proti Dvanácti úkolům možná malinko slabší, ale zase o něco příběhovější. A pořád je to skvělá zábava. ()

Reklama

Reklama