Reklama

Reklama

Nežádej svůj poslední tanec

  • USA Save the Last Dance (více)
Trailer

Obsahy(1)

Středoškolačka Sara Johnsonová miluje balet a všechny naděje upíná k přijetí na prestižní taneční školu Juilliard. Zkoušky, které měly být prvním krůčkem k naplnění jejího snu, však poznamená nečekaná tragédie. Matka, kterou Sara přemluvila, aby ji přijela na zkoušky podpořit, zemře při autonehodě, když za ní pospíchá. Zlomená žalem a pocitem viny rozhodne se Sara nadobro vzdát baletu. Navíc se musí po matčině smrti přestěhovat do Chicaga k otci, s nímž si příliš nerozumí. Otec hraje na trubku v jazzové skupině a žije ve čtvrti, obývané převážně černochy. Prostředí chudé velkoměstské čtvrti jen prohloubí dívčiny pocity ztráty a frustrace. V nové škole se spřátelí s černoškou Chenille, která ji vezme pod ochranu, pomůže jí změnit šatník a seznámí ji se svým bratrem Derekem, který sní o tom, že se dostane na lékařskou fakultu v Georgetownu. Pozvou Saru do tanečního klubu Stepps, kde pozná hip hop. A právě jeho prostřednictvím se vrátí k tanci a začne se sbližovat s Derekem, který ji učí pro ni zcela neznámý způsob tance. Cvičí kdekoli, kde je místo a čas. Díky tomu vyvolají po pár týdnech svým vystoupením v klubu nadšení. Derek navíc Saru přesvědčí, že by se měla vrátit k baletu a snu o Juilliardu. Jenže se objeví jeho bývalá přítelkyně Nikki, které se vůbec nelíbí, že jeho srdce získala přivandrovalá bílá holka. A také Derekův přítel Malakai, který se dostal do potíží s brutálním gangem a žádá o poněkud riskantní pomoc. Sara i Derek se musí rozhodnout a je jasné, že to osudově poznamená jejich životy... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (108)

Likan7 

všechny recenze uživatele

Funguje to solidně i po 20 letech, i když spousta věcí už pěkně zestárla. Třeba u klasiky tanečních filmů - šikovný střih, kdy složitější figury předvádí tanečník, pak střih na hlavu herce. Příběh není bůh ví jak originální, ale Julia Stiles i Thomas jsou sympatický a Julia ke konci i dost sexy. Od začátku víte jak to skončí, ale vlastně vám to nevadí. Neurazí, nenadchne, pěkně odsype. ()

Jaňo 

všechny recenze uživatele

Ja tieto filmy o tanci jednoducho milujem. Poznáte to, keď tancujete, aby ste žili a vaši priatelia po sebe strieľajú. Ste neustále v srabe a vtedy si poviete step up! Mnohokrát to nepomôže a zrazu sa opäť ocitnete na ulici… Samozrejme stále na vás vplývajú hriešne telá , možno za nimi aj odcestujete... Ale potom všetkom, si ešte Nežiadajte Svoj Posledný Tanec! Lebo toto nie je určite všetko. Teším sa na ďalšie : ) ()

Reklama

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Ok. Nebylo to nekoukatelné, líbí se mi Julia Stiles. Příjemně se na ni dívá. A to je bohužel vše. Když to porovnám s Make Your Move, kterému jsem dal taky jen 2*, tak v Make Your Move byly super choreografie tanečních scén a herci vše evidentně zatančili sami. Co je tady? Tady byly pouze náznaky použitelného hip hopu a s výjimkou scény konkurzu nic delšího (přičemž jsem měl nepříjemný pocit, že v některých momentech netančí Julia Stiles). Skusme si vzpomenout, co bylo na otázku: "Co je tady?" odpovězeno v Dobytí Severního pólu :). ()

Turiec 

všechny recenze uživatele

Nepáči sa vám balet a neznášate hip-hop? Tak toto je možno ten pravý film pre vás. Myslím to vážne. Príjemne namiešaná zmes hip-hopu, baletu, chicagského predmestia a romantiky. Film poteší aj pri viacerých vzhliadnutiach. Prvých 40 minút možno charakterizovať ako oboznámenie sa s prostredím, ktoré je na európsky vkus až príliš vzdialené - príliš americké. Ide o veľmi pomalý rozbeh deja, ktorý asi v polovici naberá spád. Začína sa prepletať niekoľko dejových línií, ktoré zaujímavými krátkymi strihmi postupne posúvajú dej vpred. Paralelné scény stupňujú atmosféru filmu, ktorú výborne podkresľuje hudba. V popredí toho všetkého sa rozvíja ľúbostný vzťah veľmi sympatických hlavných hrdinov - čierneho chlapca a bieleho dievčaťa, ktorým ich okolie nie veľmi praje. Zároveň sa zbližuje dcéra s otcom. Postavy vyzerajú prirodzene a za pozornosť určite stoja baletno-hiphopové scény. ()

nevermore 

všechny recenze uživatele

Další z filmů, jak stvořených pro vysílání HBO. Tyhle filmy stěží něco dávají, a mě třeba vůbec nebaví. K tomu fráze typu: "Svět není jeden, tady máme jinej svět, ve kterým musíš umět chodit" a další problémy z "ulice" mi přijdou zase jako snaha o to, zahrát na citlivou strunu, ale bohužel i to se míjí účinkem. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (5)

  • Původně se mělo točit na akademii Mount Assisi, dívčí katolické škole v Lemontu. Když požádali školu, jestli můžou odstranit katolickou dekoraci, ředitel školy je odmítl. (HappySmile)
  • Podle původní verze scénáře žila Sára se svou matkou v Pensylvánii, než se přestěhovala ke svému otci do Baltimoru. Během natáčení se ale tato místa změnila na Lemont a Chicago. (HappySmile)

Reklama

Reklama