Reklama

Reklama

Nežádej svůj poslední tanec

  • USA Save the Last Dance (více)
Trailer

Obsahy(1)

Středoškolačka Sara Johnsonová miluje balet a všechny naděje upíná k přijetí na prestižní taneční školu Juilliard. Zkoušky, které měly být prvním krůčkem k naplnění jejího snu, však poznamená nečekaná tragédie. Matka, kterou Sara přemluvila, aby ji přijela na zkoušky podpořit, zemře při autonehodě, když za ní pospíchá. Zlomená žalem a pocitem viny rozhodne se Sara nadobro vzdát baletu. Navíc se musí po matčině smrti přestěhovat do Chicaga k otci, s nímž si příliš nerozumí. Otec hraje na trubku v jazzové skupině a žije ve čtvrti, obývané převážně černochy. Prostředí chudé velkoměstské čtvrti jen prohloubí dívčiny pocity ztráty a frustrace. V nové škole se spřátelí s černoškou Chenille, která ji vezme pod ochranu, pomůže jí změnit šatník a seznámí ji se svým bratrem Derekem, který sní o tom, že se dostane na lékařskou fakultu v Georgetownu. Pozvou Saru do tanečního klubu Stepps, kde pozná hip hop. A právě jeho prostřednictvím se vrátí k tanci a začne se sbližovat s Derekem, který ji učí pro ni zcela neznámý způsob tance. Cvičí kdekoli, kde je místo a čas. Díky tomu vyvolají po pár týdnech svým vystoupením v klubu nadšení. Derek navíc Saru přesvědčí, že by se měla vrátit k baletu a snu o Juilliardu. Jenže se objeví jeho bývalá přítelkyně Nikki, které se vůbec nelíbí, že jeho srdce získala přivandrovalá bílá holka. A také Derekův přítel Malakai, který se dostal do potíží s brutálním gangem a žádá o poněkud riskantní pomoc. Sara i Derek se musí rozhodnout a je jasné, že to osudově poznamená jejich životy... (TV Nova)

(více)

Recenze (108)

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Námět by nebyl špatný, ale je to tak zoufale předvídatelné. Bílá holka, černý kluk - takže se samozřejmě řeší komu a jak dalece to vadí a jak je černobílý pár rezistentní (což přes všechny "překážky" je), do toho černý gang, Sářino vratké sociální zázemí, rozběsněná expřítelkyně atd. Julia Stiles není špatná herečka, ale jako baletka? Copak si nikdo nevšiml prostřihů se skutečnou podstatně energičtejší a hlavně štíhlejší baletkou? ()

T2 

všechny recenze uživatele

Klasický nevýrazný tanečný sľadous, čo nikam neposúva tento omieľaný žáner. Príbeho otrepaná šablónka o zoznámení -črtajúcom sa vzťahu – krivde - a udobrení sa s pekným "prázdnym" happy endom. Nič moc to nepovie aj kvôli nevýraznému obsadeniu. ║Rozpočet $13miliónovTržby USA $91,057,006Tržby Celosvetovo $131,706,809 ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Opět jeden skvělí film mezi mnoha zkaženými podobnými snímky. Mladá generace (Julie Stiles a S.P. Thomas) předvádějí skvělé výkony. Oba se do svých rolí prakticky dokonale vžili. Dá se říci, že na nich celý film stojí (a naštěstí ne-) padá. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Mark Isham: 1. Ballad Of Fire Starr (Theme From "Save The Last Dance") - Fredro Starr ,2. You - Lucy Pearl feat. Snoop Dogg & Q Tip ,3. Bonafide - X-2-C ,4. Crazy - K-Ci & Jo Jo ,5. You Make Me Sick - Pink ,6. U Know What's Up - Donell Jones ,7. Move It Slow - Kevon Edmonds ,8. Murder She Wrote - Chaka Demus & Pliers ,9. Breathe And Stop - Q-Tip ,10. You Can Do It - Ice Cube feat. Mack 10 & Ms.Toi ,11. My Window - Soulbone ,12. Only You - 112 feat. The Notorious BIG ,13. Get It On Tonite - Montell Jordan ,14. All Or Nothing - Athena Cage , ()

movie 

všechny recenze uživatele

Ta skoro závěrečná scéna, kdy je prostříhána ta přestřelka s baletním číslem se moc vydařila. Ostatně jako celý snímek, který mě dost překvapil. Podobně třeba jako CRAZY/BEAUTIFUL! ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Pokud chcete znát svůj vlastní potencionální názor, popřemýšlejte o tom, zda žádáte od filmu alespoň špetku originality a nevadí vám jeho průhlednost. Pokud vám neoriginalita a předvídatelnost nevadí, můžete pokračovat dál, je tu totiž jistá šance, že vás Save the Last Dance alespoň minimálně zaujme. K menšímu rozboru dobře poslouží hned první scéna. Dívka jedoucí vlakem, řemeslně na velmi dobré úrovni, ač se po hercích mnoho nežádá nejsou špatní - právě naopak, jenže je tu jeden zápor, tahle scéna se jeví jako zbytečná. Sara sice po smrti své matky jede k otci, ale flashbacky zde působí řekněme podivně. Jako film pro dnešní mládež se však jeví jako velmi povedený. Příběh, ač několikrát viděný a plný zbytečných 'chytáků', dokáže zaujmout. Tvůrci nic nepřehání, nejde jim o zachycení krásy, ale snaží se ukázat pravdu. A myslím, že právě tím dnes nabourají - souzeno dle přátel. Přesto však humorné, sympatické, prostě příjemný způsob jak ztrávit pár desítek minut. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Že by konečně pomalu mizely ty trapné teengerovské filmy typu Prciček ? Nežádej svůj poslední tanec působí fakt opravdově, svěže, má relativně dobrý a poutavý příběh a v neposlední řadě skvělé herce. Vše doplňuje dost dobrá hiphopová hudba a taneční scény jsou choreograficky velmi dobře zvládnuté a svižně natočené. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Ano, je to nesnesitelně předvídatelné. Stačí pohled a už víte, že se někdo popere, že někomu vadí, že se bílá holka stýká s černošským klukem, že se znovu vžít do role baleríny nebude až tak obtížné. Ale naštěstí se vše dostává do kolejí, které putují zcela jiným směrem, než x-té variace na Prci, prci, prcičky. Sice je nám americké prostředí černošských ghett dosti vzdálené, přesto můžeme sledovat příběh mladé Sáry (Julii Stiles mnozí vyčítali příliš tlusté nohy pro baletní sekvence - ale co), její sny a pády. Sociální téma na dané poměry docela funguje, herecké výkony zrovna tak, romantika nechybí a milovníci hip-hopu si přijdou na své. Taneční sekvence jsou působivé, závěrečná scéna je pak opravdu vydařená!! Rozhodně nadprůměrné romantické drama nejen pro teenagery. Po té předlouhé vlně „vyměšovacích“ komedií díky za něj. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Tak nebylo to tak špatné, jak jsem si myslel, ale díky hloupému scénáři ("některé" věty zněly dost nepřesvědčivě, speciálně z úst teenagerů) prostě nemůžu jít výš. A to ani přesto, že pro Julii mám slabost. 60%. ()

Hild 

všechny recenze uživatele

Ano, je to natočené přesně podle šablony, přesně tak, jak to čekáme. Přesto však tento film považuji za jeden z nejlepších, co kdy byl na toto téma natočen. Možná, že je to i tím, že jsem film viděla poprvé v době, kdy jsem ještě závodně tančila a tanec pro mě také znamenal všechno, s hrdinkou jsem se hodně ztotožnila, zvlášť pokud jde o vztah matka-dcera, proslov Sáry o své matce, potom, co jí vzal Derek na balet mě rozbrečí spolehlivě vždycky, pro mě jde o strašně bolestivou filmovou část, po které chci vždycky svou mamku obejmout, protože já sama bych bez své mamky nemohla dělat nikdy nic. Vím, že asi pustit mi někdo film poprvé v této době, tak půjdu s hodnocením určitě dolů, jenže kvůli mým vzpomínkám zkrátka nemůžu a nestydím se za to, protože tehdy se jednalo o můj velmi osobní snímek. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Tenhle film mě mile překvapil.čekal jsem nějaký ten debilní příběh pro pubertáky,kde je všechno hned jasné,ovšem opak byl pravdou.Tohle je totiž ten ravý romantický příběh co má rád.A celý dojem ještě potvrzují skvělé hereckké výkony všech zúčastněných.Julia Stiles potvrdila že má talent,který určitě někdy dokáže využít.A o Seanu Thomasovi taky ještě někdy uslyšíme za to vám ručím.Tenhle fillm vás prostě vtáhne do drsného života a super muziky ()

Indiana 

všechny recenze uživatele

Já si nemůžu pomoct, ale nesnášim Julii Stilesovou a tím pádem se mi až na pár výjimek nelíbí nic, v čem se objevila. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 7/10 Děj 8/10 Hudba 8/10 Efekty 6/10/// +prostředí, herci, příběh -chtělo by to ještě více hudebních čísel/// Hezký film, celkem dojemný, občas dramatický. Hraje tady sympatická Julie Stiles, působí hodně charismaticky a dobře. Tento film jsem viděl už kdysi a dlouho jsem ho chtěl vidět znovu. Nepatří sice na vrchol hudebně-romantických filmů, ale své místo v mém srdci si získal./// Celkem 74%/// ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Hm, Julia Stiles jako tanečnice? Ne! Nevěřila bych jí to ani náhodou. (A teď mluvím zcela nezaujatě, vyjímečně jsem odhlédla od toho, že jí fakt nemám ráda) A proč se proboha oblíkala tak příšerně? No nic, příběh byl velmi předvídatelný, závěr byl taky naprosto jasný. Na mě to bylo až moc dlouhý, začátek byl vcelku ucházející, pak už jsem se ke konci nemohla dočkat závěrečných titulků. 3* ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Toto je film, na ktorý narazíte doobeda pri raňajkách, pomaly pri ňom jete, zapozeráte sa a už sa Vám nechce prepnúť, pretože ste v polovici. Carter pochopil, čo žáner a nie úplne blbé publikum potrebuje a dávkuje to v správnych množstvách. Vyhýba sa lacnosti väčšinovej tvorby podobného ladenia, je dospelejší a ten záverečný kombo tanec, ktorý je avizovaný v názve, skvele a nenásilne vystihuje myšlienku filmu. Ak už tanečný film pre teen publikum, tak asi jedine tento. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Jistě, je to předvídatelné, ale nevidím v tom důvod k výtkám. Od Hamleta taky nikdo nečeká překvapivé zvraty a toto je svým způsobem podobné. Několik tradičních motivů smíchaných do příběhu, který sice není nijak oslnivý, přesto zaujme. Nabídne slušné herecké výkony, několik povedených momentů, vedlejší rovinu Derekova vztahu s Malakaiem, která je občas zajímavější než přímočaře ubíhající rovina Sářina návratu k odvrženému snu, a také výbornou finálovou taneční scénu, okořenou navíc prostřihem na Malakaiovu osudnou jízdu. A ano, Julia Stiles není baletka, takže vyčítat jí dubla v baletních scénách mi přijde zcestné, protože pokud jde o hraní, svou baletku zahrála velmi uvěřitelně a poutavě, a to ve všech odstínech. ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Ok. Nebylo to nekoukatelné, líbí se mi Julia Stiles. Příjemně se na ni dívá. A to je bohužel vše. Když to porovnám s Make Your Move, kterému jsem dal taky jen 2*, tak v Make Your Move byly super choreografie tanečních scén a herci vše evidentně zatančili sami. Co je tady? Tady byly pouze náznaky použitelného hip hopu a s výjimkou scény konkurzu nic delšího (přičemž jsem měl nepříjemný pocit, že v některých momentech netančí Julia Stiles). Skusme si vzpomenout, co bylo na otázku: "Co je tady?" odpovězeno v Dobytí Severního pólu :). ()

Reklama

Reklama