Reklama

Reklama

Hellions

  • Velká Británie Hellions
Trailer

VOD (1)

Dora Vogelová (Chloe Rose) je průměrná teenagerka, která si chce na Halloween užít zábavu a dostat se dál se svým přítelem Jacem (Luke Bilyk). Je šokovaná, když jí její doktor (Rossif Sutherland) oznámí, že je čtyři týdny těhotná. Podle ní by to nemělo být možné. Jde domů rozrušená, aby počkala na Jace, zatímco její matka Kate (Rachel Wilson) bere jejího malého bráchu Remiho (Peter DaCunha) na „halloweenskou krádež". Doru navštíví několik dětí v podivných kostýmech. Jejich přítomnost je čím dál hrozivější a vrcholí, když jí v pytli přináší oddělenou hlavu Jace. Od tohoto okamžiku musí Dora bojovat proti zrůdným dětem. Čin se stává obtížnějším, když její těhotenství postupuje zrychlenou a nepřirozenou cestou. (noelcoward73)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (39)

Campbell 

všechny recenze uživatele

Mcdonald překvapil komorním Pontypool. Bohužel tohle překvapení není. Tohle není ale nic pro mě. Nudná kravina která si hraje na umění, ale padá na hubu vším. Herci příšerní, hlavní představitelka je ukňučená a nezajímavá, Patrick v roli fízla nezabodoval a vypadal poměrně obtloustle. Nebavilo mě to ani na chvíly, a je tu minimum kvalitních scén. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Mám rád psychologické alebo umelecké horory, ktoré sa snažia byť niečím viac, než len štandardnou žánrovkou, ale v tomto prípade skutočne zostalo len pri tom pokuse. Už z úvodnej dvadsaťminútovky, kedy sa ešte nedá presne určiť, akým smerom sa film bude uberať som nemal najlepší pocit, ale keď sa to už rozbehne, vôbec ma to nebavilo a aj napriek veľmi krátkej dĺžke som sa dosť nudil. Pochváliť môžem jedine solídny vizuál, teda až na ten zbytočný filter, ktorý film má v celej v hlavnej fáze, ale inak sa na to po tejto stránke nepozerá zle a Robert Patrick, ktorý stvárnil charizmatického šerifa, no očakávane nemá moc priestoru, keďže prakticky celý priestor si berie hlavná hrdinka, ktorá takmer nezmizne z obrazu, ale moc si ma teda nezískala. Inak tu vôbec nie je o čo stáť, ako horor to nemá najmenšiu šancu fungovať, keďže divák celý čas vie, že sa to hlavnej hrdinke len zdá, tak to nie je napínavé a nanešťastie ani drsné, ale ani tá psychologická rovina nestojí vôbec za nič. Pri podobných filmoch očakávam, že to bude inteligentné a nápadité, ale v tomto prípade ani omylom, celé je to až príliš sterilné. A nanešťastie ani ten záver už obyčajnejší a predvídateľnejší ani byť nemohol. Napríklad takí Francúzi by sa s niečím takýmto pohrali určite neporovnateľne lepšie, čo už mnohokrát dokázali. Takže pár kladov to síce má, ale vôbec ma to nebavilo, no našťastie aspoň ani výraznejšie neotravovalo. Ale v každom prípade to aj tak môžem označiť len za stratu času. strong>40% ()

Reklama

petero 

všechny recenze uživatele

V rámci kanadského hororu s peknou devou v jej one woman show v decentnom psychedelickom háve s halloweenskou tematikou sa prikloním k lepšiemu hodnoteniu. Predsa len mám rád celkom normálne natočené mindfucky odohrávajúce sa ako keby v inom (snovom, alternatívnom) vesmíre. Koledníci majú tiež vydarené masky ako klasická vrecovina, vyrezávané kovové vedro či mickey mouse style a hlavná hrdinka nie je žiadna pizda. Predsa len keď zistí, že je tehotná zahodí cígu a na halloween sa vzdá flámovačky s tým že si pozrie nejaký horor. Horor však nastane keď otvorí dvere prvému koledníkovy. Ten spočiatku len odsleduje situáciu, následne dotykom na jej bruško sa poteší, že osamotené dievča je v tom a film sa prepne do inej dimenzii a začne teror, do ktorého sem tam zasiahnu známi z vonkajšieho sveta (doktor a policajt). Inak je dievča v halloweenskom kostýme anjela odkázané len na seba, postupne aj na nôž, pištoľ a na koniec brokovnicu, keď to záchrancovia nezvládnu... ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Tenhle zážitek se těžko popisuje, ale výsledným převažujícím dojmem je něco mezi zaujetím, údivem a facepalmem. Čím blíž ke konci, tím negativnější. Rozjezd přitom není vůbec špatný, McDonald vytváří celkem kreativní a hororově působivé obrazy, ale postupem času se mu to nějak rozpadne pod rukama. Jakmile se děj přepne do ... já vlastně ani nevím, co to přesně bylo, nějaká alternativní snová realita asi ... tak divák ztratí kotvu, která by mu sloužila k orientaci v ději, aby chápal, jaká jsou pravidla hry a o co se vlastně hraje. Navíc se v tom vnitřně bije několik přístupů, jejich výsledkem by v čisté podobě mohlo být cokoli od drsného home invasion, přes poetickou pocitovku po bizarní surrealistickou záležitost, ale takhle dohromady je z toho snad jen ta bizarnost. Každopádně Hellions nabídnou pár zajímavých sekvencí a asi je dobré film vidět, aby si v tomto případě udělal každý názor sám. Je to rozhodně jeden z těch zajímavějších nových kousků, ač jsme dalek toho jej nějak explicitně vychválit. ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Dora sa pred oslavou Halloweenu dozvie, že je tehotná. Jedná sa o neplánované tehotenstvo, takže je značne deprimovaná, ale dúfa, že v deň Halloweenu sa trochu zabaví a tak sa odreaguje. Jej priatel ju však nevyzdvihne včas. Medzitým prichádza prvé dieťa, ktoré od Dory dostane sladkosti. O malú chvílu prídu ďalší koledníci, ale je to opäť ten istý chlapec s kamarátom. Keď sa chlapec zjaví tretí raz a ukáže Dore, čo skrýva vo svojom vrecku na sladkosti, začne jej byť jasné, že namiesto plánovanej oslavy začína boj o život. - Prvou vecou, ktorú musím pochváliť sú masky, ktoré v hororoch milujem a tieto sa mi velmi páčili, hlavne vedro na hlave. Je tu velmi dobrá hudba pri dôležitých scénach a vizuálne je na tom tento horor velmi dobre. Za najslabšiu zložku by som označil nevyrovnaný scenár, čo ma mierne znepokojuje, keďže scenárista tohto hororu napísal scenár aj k očakávanému hororu A Christmas Horror Story. Tvorcovia sa snažili realitu a hororovú časť oddeliť ružovým filtrom, ktorý na mňa rovnako ako v Dark Was the Night pôsobil skôr odpudzujúco. Hlavná herečka nebola žiadna sexbomba, ale svoju úlohu zvládla dobre. Robert Patrick ma velmi potešil a horory sa mu zrejme v poslednej dobe zapáčili. EDIT: 30.10.2019 - Každý rok pred Halloweenom si spomeniem na tento horor, ale až tento rok sa mi podarilo opäť si ho pozrieť. Musím skonštatovať, že som od prvého zhliadnutia dospel, a konečne chápem, čo tým chcel autor povedať. Ako alegória to funguje vynikajúco, a aj keď to nie je divácky velmi atraktívne, mňa tento horor zaujal viac než pri prvom zhliadnutí, takže mu musím zvýšiť hodnotenie. + herec z From Dusk Till Dawn: The Series a Lost After Dark + herečka zo Saw 3D ()

Galerie (14)

Reklama

Reklama