Reklama

Reklama

Neviditelní

(seriál)
  • Slovensko Neviditeľní
Trailer 1
Česko, 2014, 12 h 6 min (Minutáž: 51–60 min)

VOD (1)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Vypadají jako my, mluví jako my, ale mají něco navíc – gen, který jim umožňuje dýchat vodu. Aniž to tušíme, žijí mezi námi. Vodní lidé. Není to pohádka – je to realita a čistá pravda. Neviditelní je název třináctidílného komediálního seriálu o menšině, žijící v utajení mezi námi. O vodních lidech. Vypadají jako my, mluví jako my, ale mají něco navíc – akvagen, který jim umožňuje dýchat vodu. V poslední době jich ubývá. Páření se „suchými" totiž snižuje kvalitu jedinečného genu a vodníci postupně přicházejí o svou zázračnou schopnost. Někdy se mezi nimi objeví tzv. „vlk", tedy vodník, který o sobě nevěděl, že je vodník. A když se vodnickým vlkem stane známý pražský lobbista Laušman a navíc před objektivy televizních kamer, nastává problém. A hned dvojitý – suchý notorický podvodník Laušman má v patách policii a nově objevený vodník Laušman vodní lidi, kteří se bojí prozrazení. Díky váhavosti a neschopnosti obou skupin Laušmanových nepřátel získá lobbista spojence, který mu zachrání život. A netuší, co všechno jeho záchranou rozpoutá... (Česká televize)

(více)

Videa (12)

Trailer 1

Recenze (232)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Židi prošli holocaustem a dneska mají vlastní stát. Teplouše dřív zavírali, dneska se ženěj. Černoši jsou v Americe prezidentama. Jenom my děláme, jakože nejsme." Jsou věci mezi nebem a dnem, kterým můj stoprocentní aquagen nerozumí, ale co se týká sekt, lobbismu a žab v želé, tak na to jsem odborník. Asi proto se mi mezi 7111 českými vodníky hodně líbilo, což hodlám zapít výjimečně osvěžujícím Lochnessem 1960 s naprděnými bublinkami od místní potvory. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Seriál není jen zmatený, on je přímo pomatený. Postavy se chovají jako smyslu zbavené, jednají v rozporu se svými předchozími činy i prohlášeními, dějové linky vedou do ztracena, Laušmana pořád dokola chtějí zabít, nechtějí, pak zase chtějí..... Každým dílem to jde víc a víc do háje, rozplizlosti a nudy. ______ Myslím, že už to otrávilo i některé herce. Jiný důvod, proč ze seriálu zčista jasna v půlce odešly hlavní postavy, totiž není. Prostě už v tom nechtěli hrát. Takže najednou zmizí a už se nikdy neukážou důležité figury vodnice Johanky, jejího nápadníka i jejího otce. Na dlouhou dobu si dal relaxační pauzu i naivní kriminalista z Králíků. Vlastně odešly zejména sympatické postavy a zbyly jen zlé nebo pitomé (zejména podzemní Krysa). ____ Fungování vodnického světa je překombinované a nedotažené, vztah ke katolické církvi nepochopitelný a plný rozporů (dělat satiru na církev - to jako vážně, dneska a v tomhle státe? Nejsme Polsko!). Přirovnávání fiktivního světa vodníků k holocaustu a k Janu Palachovi je teatrální a přinejmenším nevkusné. ()

Reklama

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Strašná tragedie a amatérismus, nepomáhá ani snaha narvat tam co nejvíc známých a profláklých herců. Dokonce mám pocit, že tam chvílema neumí hrát vůbec nikdo. To nemůže nikdo myslet vážně. A už vůbec ne, že se to tváří jako "nástupce" Jak utopit Dr. Mráčka. Škoda investovaných peněz a taky škoda dalších slov a úderů do klávesnice... ()

ibeh 

všechny recenze uživatele

Zatím jsem se bavila velmi dobře, první díl byl naditý originálními výrazy, nápady a narážkami na politiku, tvůrci se snažili do prvního dílu nacpat všeho co nejvíce, takže uvidíme, jak se to bude vyvíjet. Je to ptákovina na odreagování a když se nebudu nudit, tak proč ne. Sobota s Bartoškou jsou dobrá dvojka. Langmajer je výborný a to ho zrovna moc nemusím. Je to stále vtipné a nenudím se, zvláště ty narážky na politiku a kšeftaření. Taky Poláková a Babčáková se vyřádí. A vůbec, já mám na vodníky slabost / hlavně v podání Josefa Dvořáka / :-) Ať žijou, tak si na ně dám jednu třicetiletou ze Štrbského plesa. Kámen! ( Teda už bych měla s tím burčákem fakt přestat ) - to je ale mezi nebem a dnem........... ()

Haniczka 

všechny recenze uživatele

Velice rozpačitý dojem blízký tomu, když se potopím v centru Prahy na dno zahnědlé Vltavy a neuvidím ani konec své ruky. A pak hmátnu vodou a do dlaně se mi pravděpodobně zatoulá nějaké to hovínko a určitě ne třpytivá perla. Jestli má být seriál takhle neviditelný, pak to chápu a pak se to také povedlo. Rozhodně bych ale změnila klíčovou barvu plakátů, reklamy a vizuálu z modré na žluto-hnědou. ()

Galerie (354)

Zajímavosti (17)

  • Během křtu dětí ve 4. díle vodnický kněz Jaromír Dulava ponoří do vody jedno z dětí, při následném záběru, kdy ho vrací matce, je však naprosto suché. (ČSFD)
  • V několika scénach prvního dílu se opakuje stejná chyba, kdy má Eda (Luděk Sobota) sedící na člunu na hlavě klouk a v dalším střihu má na hlavě pletenou čepici. (Jirka_Globus)

Reklama

Reklama