Reklama

Reklama

Neviditelní

(seriál)
  • Slovensko Neviditeľní
Trailer 1
Česko, 2014, 12 h 6 min (Minutáž: 51–60 min)

VOD (1)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Vypadají jako my, mluví jako my, ale mají něco navíc – gen, který jim umožňuje dýchat vodu. Aniž to tušíme, žijí mezi námi. Vodní lidé. Není to pohádka – je to realita a čistá pravda. Neviditelní je název třináctidílného komediálního seriálu o menšině, žijící v utajení mezi námi. O vodních lidech. Vypadají jako my, mluví jako my, ale mají něco navíc – akvagen, který jim umožňuje dýchat vodu. V poslední době jich ubývá. Páření se „suchými" totiž snižuje kvalitu jedinečného genu a vodníci postupně přicházejí o svou zázračnou schopnost. Někdy se mezi nimi objeví tzv. „vlk", tedy vodník, který o sobě nevěděl, že je vodník. A když se vodnickým vlkem stane známý pražský lobbista Laušman a navíc před objektivy televizních kamer, nastává problém. A hned dvojitý – suchý notorický podvodník Laušman má v patách policii a nově objevený vodník Laušman vodní lidi, kteří se bojí prozrazení. Díky váhavosti a neschopnosti obou skupin Laušmanových nepřátel získá lobbista spojence, který mu zachrání život. A netuší, co všechno jeho záchranou rozpoutá... (Česká televize)

(více)

Videa (12)

Trailer 1

Recenze (232)

GeusX 

všechny recenze uživatele

Dojmy z úvodní epizody: Přesycenost postavami a snad až příliš mnoho děje se snažili tvůrci vtěsnat do úvodního dílu. Dobré herecké obsazení, ale vadily mi ty mediální celebrity mezi vodnickou radou, jejichž přítomnost mi přišla jen prvoplánovaná a nikterak vtipná i vzhledem k tomu, že to jsou neherci. Humorné scénky, či spíše 'vodnické' vtípky se tu nalézt dají, jen jich na komedii je poskrovnu a nemají moc velkou razanci. Taková směsice se sociálním dramatem a satirou. A styl pseudodokumentaristického vyprávění mi též nepřipadal zrovna štastný. Určitě se však podívám na další díly. Alespoň tu na plnou hubu vysvětlili, kdo že je ten lobista... :) edit: Druhý díl byl o poznání lepší a další díly už také ujdou. edit: Od poloviny seriálu to tak nějak přestává být poutavé a děj je čím dál méně zajímavý... (komplet 13 dílůl) Tři hvězdy s odřenýma ušima. ()

anura 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně promarněná příležitost. Seriál měl potenciál cca do 3. dílu, pak to s ním šlo sešupem z kopce. A na vině je scénář, jakoby byl psán na koleni před každým natáčením, nebo se v průběhu točby změnil rozpočet, odešli hlavní aktéři, scénárista našel na psaní někoho jiného. Epizodní figurky převzaly otěže hlavních rolí (kardinální chyba) a vtip, kterým bavil fiktivní vodnický svět, se totálně utopil v plytkých scénách. Z komického seriálu mexická telenovela. Esmeralda nebo Divoký anděl hadr. Poslední 3- 4 díly takové utrpení, že jsem nebyla schopna dokoukat závěrečný díl. ()

Reklama

Hepy13 

všechny recenze uživatele

Nádherná Baruška Poláková tady hraje skvělou blbku. A Kristýna Lišková zase krásnou vodnici. Sandruška Nováková další zatraceně sexy baba, teda vlastně Jezina. Babčáková taky pobaví v roli ambiciozní šéfky policie. Já chtěl nějakej komediální seriál pro zábavu, a jsem rád že se do mě ČT trefila (A není to za poslední roky zdaleka poprvé). Dokud tam hrála Kristýna Boková Lišková a Kryštof Hádek než se záhadně někam ztratili, tak se mi to líbilo, byl tam i občasný nádech romantiky. Bohužel posledních zhruba 4-5 dílů šlo hodně dolů a pokazily výsledný dojem z celého seriálu. To mě teda mrzí. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Televizní bomba podzimu...což ovšem nezabrání zdejším českobijcům, aby spustili svůj tradiční evergreen. Jsem rád, že ze seriálu jde pohoda a né pozérské negace, který si na csfd "užívám" až dost. (po 10dílech 4* - skvělej casting, Kristýnka Liška Boková je nekrásnější vodnice v dějinách českého vodnictví ) ()

pytlik... 

všechny recenze uživatele

Po slibném začátku se seriál po pár dílech neuvěřitelně rozplizne v nedějovost a vztahovost telenovely, aby ke konci opět nabral dech k velkolepému finále. Navzdory svému názvu obsahuje jen pár postav, u kterých by člověk neviditelnost a neslyšitelnost ocenil, třeba takoví Bartoška a Hádek ve svých rolích nijak zvlášť nezaujali. Naopak jsem poprvé slyšel Sobotův civilní hlas, a nikdy bych neřekl, že může existovat byť jen desetiminutové dílo, ve kterém se tenhle herec nezasměje. Tady vydržel absolutně vážný až do smrti. Nejúchvatnější výkon předvedla Barbora Poláková, jedině díky ní se dala přežít i ta nudná střední část seriálu. Co se týče dějové stránky, pravda, bylo zde pár věcí z morálního hlediska né zrovna nejčistší. Za á, adorace tunelářů. Vůbec bych se nedivil, kdyby jedním ze sponzorů díla byl Janoušek, Langmajer ho svým vzhledem celkem připomínal. Naopak bych vyloučil jako sponzora Rittiga, to by pak totiž musel hrát hlavní roli typově jinej herec, třeba Jandák. A za bé, tvůrci, herci, koneckonců i diváci mají velké štěstí, že seriál evidentně neviděl kardinál Duka. Když mu tolik vadilo jisté divadelní představení, nedokážu si představit, jak musel řádit při tomhle. ()

Galerie (354)

Zajímavosti (17)

  • Natáčení probíhalo od podzimu 2012 do 18. července 2014 ve třech natáčecích blocích. Natáčení probíhalo v Praze na Kampě, ve Žlutých Lázních, v Holešovickém přístavu, na Dětském ostrově, v čističce odpadních vod v Bubenči, ve Strašnicích, Podolské Porodnici, Podolském přístavu, aquaparku v Čestlicích a mnoha dalších lokacích. (Jirka_Globus)
  • Najhoršie vraj bolo nakrúcanie v starej čističke odpadových vôd v pražskej Bubenči, filmovací deň trval 14 hodín a voda tam strašne zapáchala. Herci aj členovia štábu sa zabávali na predstave, ako zlatý slávik sedí štrnásť hodín v smradľavej vode, keďže šéfa vodníkov mal pôvodne hrať Karel Gott, ale na poslednú chvíľu odmietol kvôli pracovným povinnostiam. (krasomama)
  • V epizodě jsou zmíněni agenti Mulder a Scullyová ze seriálu Akta X (od r. 1993). (SONY_)

Reklama

Reklama