Reklama

Reklama

Po predčasnom prepustení z nápravného zariadenia musí Jackie (Julie Benz) striktne dodržiavať určité pravidlá. Životný reštart dospelej ženy je spojený s novou prácou barmanky, ale i spoločnými sedeniami s bývalými trestancami. Avšak nič z toho neovplyvní jej budúcnosť tak, ako nasťahovanie sa do apartmánu v staršom gotickom hoteli. Ten vo svojich útrobách totiž skrýva veľké temné tajomstvo. (*CARNIFEX*)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (47)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Inspirace See no Evil zde evidentně je jak hotelem tak záporákem, škoda, že se netlačilo na pilu v rámci gore, mohlo se jednat o solidní řežbu, která mohla rozvášnit pár hororových srdcí, takhle se jedná spíše o hezky natočenou a atmosférickou jednohubku, která příliš neurazí, ale ani nemá vyloženě čím potěšit. Na jedno zhlédnutí to jde. 60% ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Havenhurst je obrovský hotel, ktorý poskytuje bydlisko mnohým zvláštnym osobám. Kvôli ťažkej životnej situácii sem prichádza aj Jackie (Julie Benz). Ďalším dôvodom, prečo prišla, je zvláštne zmiznutie jej kamarátky Danielle (Danielle Harris), ktorá v Havenhurste bývala. Zmizla úplne bez stopy, a preto chce Jackie zistiť, či je s hotelom všetko v poriadku. Už po prvých dňoch v novom bydlisku Jackie zisťuje, že Havenhurst má svoje striktné pravidlá. A každý, kto ich poruší, bude musieť obetovať to najcennejšie, čo má. Svoju vlastnú krv. - Na Havenhurst sa teším už cez rok a pol, pretože to je jeden z posledných projektov mojej milovanej Scream Queen, ktoré stihla pred tehotenstvom, ktoré vyvrcholí v najbližších dňoch. Každý, kto nevie prečo nazývam Danielle Harris najlepšou modernou Scream Queen, by mal vidieť úvodné minúty tohto hororu, v ktorých predvedie taký Scream, že to takmer trhá uši. A preto ju skrátka milujem. Toto však nie je jediné, čo sa mi tu páčilo. Tento štýl netradičnej Home Invasion mi vždy sedí a inak tomu nie je ani tu. Havenhurst je obrovský, plný rôznych miestností, ktoré pozná len nepríjemný vrah. Vďaka krátkemu trvaniu to má slušne nabitý priebeh, Julie Benz koná celkom racionálne a hlavná úloha jej očividne sedí. Brutality je tu pomenej, ale aj keď sa objaví menej často, gore má pôsobivé spracovanie a niektoré scény si zapamätám na dlhšie. Pre mňa sa jedná o parádnu záležitosť, pretože nejde o vyvražďovačku plnú tínedžerov a preto všetko pôsobí viac uveritelne. + Danielle Harris + herečka z Saw 5 a Circle + herečka z Trash Fire + herec z The Invitation a Martyrs + herec z The Pod + herec z Annabelle + herec z Cabin Fever: Patient Zero + herečka z Holidays + herec z Reversal a Bastard + herec z The Den ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Po predčasnom prepustení z nápravného zariadenia pre ženy, musí Jackie striktne dodržiavať určité pravidlá. Nová práca barmanky, či spoločné sedenia s bývalými trestancami, sú len minimálnymi zásahmi do opätovného, životného reštartu dospelej ženy, ktoré ani z ďaleka neovplyvnia jej budúcnosť tak, ako nasťahovanie sa do apartmánu jedného zo starších, gotických hotelov. Ten vo svojich útrobách totiž skrýva jedno veľké, temné tajomstvo ... Nie najhoršia kopírka "See No Evil". Gore mohlo byť rozhodne viac, no keď sa objavilo, bolo viac ako slušné spracované. Škoda odfláknutého kastingu záporáka, na ktorom si naozaj mohli dať viac záležať. Atmosféra je však v kombinácii s vhodne zvoleným prostredím celkom dobrá, takže pokiaľ sa zrovna človek nudí, pričom z horor žánru je vysloveným požieračom "všetkého", vyslovene sklamaný by byť nemusel - 55% ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Příjemná naháněčka v tajuplném domě, jakémsi hotelu pro lidi na okraji. Tedy ty, co se chtějí polepšit - alkoholici, narkomani, pedofilové.... Pravidla jsou jednoduchá - pokud se vrátíš ke své neřesti, budeš vystěhován! Chudáci nájemníci ovšem netuší, co se pod vystěhováním ve skutečnosti skrývá. Tematicky nic zcela nového - domů s tajnými chodbami a dvojitými stěnami, kde na každém rohu hlídá kamera, není tak málo. A očista společnosti bývá hojným námětem ve filmu už pěkně dlouho. Místy fajnově atmosferické, gore umírněné - což tolik nevadí. Bohužel, jakmile si Jackie koupí láhev, začne se chovat jako kráva. A mít za kamaráda troubu detektiva není rovněž žádná výhra. Samostatnou hvězdičku dávám za konec, jelikož krávy si jiný nezaslouží.... ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Havenhurst je prastarý gotický hotel, přebudovaný na bytový komplex, jehož zdi ukrývají nejeden bol a lidské utrpení, a který má jednu dost podstatnou zvláštnost - záhadným způsobem a beze stopy se z něj ztrácejí nájemníci. To dovede atraktivní Jackie (Julie Benz), která má za sebou pohnutou minulost, k poznání, že se zmizením její úpa nej kámošky Danielle (hororová Scream Queen Danielle Harris se zdrží jen na úvodní sekvenci), která zde ještě před nedávnem bydlela, není úplně všechno v pořádku. A tak se jí podaří nastěhovat do apartmánu po ní. V budově zavedla přísná pravidla jeho majitelka, stará konzervativní dáma, která nemilosrdně trestá jejich porušení nestandardní výpovědí z nájmu. Její dva synové, vyhlížející jako pořádní trotlové, už se postarají, aby se nepřizpůsobivý nájemník nedobrovolně "přestěhoval" do suterénu, v němž na něj čekají krutá muka. Nápad přijímat do hotelu výlučně podřadné existence z okraje společnosti a následně je za jejich prohřešky trestat smrtí má vskutku potenciál. Převážně televizní režisér Andrew C.Erin s jeho živením mnohdy otálel. V praxi to dopadlo tak, že brutální explicitnosti i vražd je ve filmu asi tak pětina. A přitom se mluví o velkém množství nájemníků a bytový komplex je dost rozlehlý. I když film ve zlomku svého pojetí atakuje subžánr torture-porn i exploitation, můžete být v klidu. Vaše zrůdné já ukojíte jen občas, povětšinou nepatrně. Děj je převážně koncipován jako rozplétání záhady takřka detektivních rozměrů, za tímto účelem se nasadí newyorský detektiv, se kterým se hlavní hrdinka přátelí, bloudí se po prostorách budovy, poctivě se buduje působivá atmosféra, půjde se i po stopě skutečně žijícího sériového vraha z dávné minulosti, jehož sémě proniklo až do současnosti. Divák je většinou o notný kus s pátráním napřed, tedy bezpečně ví, jak se věci mají, zatímco Jackie, detektiv a spolu s nimi i teenagerka Sarah, bydlící už nějakou dobu v hotelu se svými pěstouny, se se zjišťováním pravdy lopotí. Pro film, jehož hlavním atributem měla být intenzivní brutální likvidace nájemníků z řad alkoholiků, gamblerů i pedofilů aj., je to slabá náhražka. Ještě že z produkčního hlediska to vyhlíží kvalitně. Prostory komplexu jsou neutěšené, depresivní, určitě byste zde bydlet nechtěli. Když se do "práce" pustí jeden z vyšinutých bratrů, má to celé spád i švih, v klidných pasážích to samozřejmě na tempu ztrácí, ale ne až tolik. Julie Benz je na svůj věk libově zachovalá, s tmavou hřívou jsem ji ještě neviděl. Napínavé okamžiky režisér rozmístil během filmu poměrně zdárně. Pro hororového diváka, co sjíždí pět hororů denně, půjde jen o běžný průměr, s ne úplně dosytosti využitým nápadem. Kdo má horor na menu jen zřídka, nebude muset tolik odvracet zrak a přijme jej jaký je. 7/10 ()

Galerie (48)

Zajímavosti (3)

  • Natáčelo se od 28. dubna do 31. května 2014 v Los Angeles (Kalifornie, USA) a New York City (New York, USA). (BMW12)
  • Příjmení pronajímatelky „Mudgett“ je skutečné příjmení sériového vraha Hermana Webster Mudgetta, známého spíše jako Dr. Henry Howard Holmes, krerý byl prvním zdokumentovaným americkým sériovým vrahem. (Kudly4)
  • Celosvětová premiéra proběhla 14. května 2016 na filmovém festivalu v Cannes. (BMW12)

Reklama

Reklama