Reklama

Reklama

Dvě dívky v jednom pyžamu

  • Francie Deux grandes filles dans un pyjama (více)

Mít dvě mladé milenky je sen spousty mužů. I Jérôme si asi myslel, že není nic úžasnějšího. Jenže pak mu jeho kamarád Lionel přivedl domů dvě mladé turistky, Švédku a Angličanku, které se mu podařilo odchytit na letišti krátce po tom, co jeho žena odletěla do Anglie. Obě chtějí zjistit, jestli to, co se říká o Francouzích, je pravda. Lionel se jim moc nezamlouvá, ale Jérôme vypadá slibně. Že by se blížilo plnění mužského snu? Spíš noční můry. Jérôme potřebuje dokončit důležitou práci a do toho kolem něj pořád pobíhají dvě mladé holky a poblázněný Lionel, který se nevzdává a pořád doufá, že se mu podaří jednu z dívek ulovit. Navíc se Jérôme obává tučného účtu za vodu, protože Ingrid říká: „U nás ve Švédsku se sprchujeme pořád!“. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (14)

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Shlédnul jsem až nedávno, jen tak, že nebylo zrovna co jiného (ani kam :-) zasunout, ale byla to docela dobrá oddychovka a vůbec ne blbá, jak jsem se obával po přečtení popisu děje na obalu DVD - ano, občas i tuhle chybu ještě z nedostatku jiných informací udělám :-) Pamatuju si zcela jasně, jak jsem tomu chlapovi nejdříve fandil, pak mu šíleně záviděl a nakonec ho v podstatě litoval, což mi dnes zase připadá divné. Budu se na to muset kouknout znovu, schválně jestli se dostaví i ta upřímná lítost nebo zůstanu jen u zdravé závisti :-) ()

charles3 

všechny recenze uživatele

Vcelku průměrná komedie, ve své době uvedená i v čs. kinech (1976), tehdy lákala diváky svým lehce nemravným námětem. V hereckém obsazení se kromě Galabrua neobjevil prakticky nikdo tehdy známý. Nicaud byl v té době k vidění pouze ve filmu a TV seriálu Tajuplný ostrov, Joanneau jenom z pár vedlejších rolí. U Giraulda jde o jeden z nejslabších filmů z jeho filmografie. Jen v 70. letech šly v našich kinech jeho mnohem zdařilejší komedie Četník ve výslužbě, Jo, Řidičský průkaz, Domovník, Stepující stonožka a především Svatý rok. Objektivně asi 53 %, takže zaokrouhluji na ***. ()

Reklama

Bernhardiner 

všechny recenze uživatele

Kde jsou ty časy, kdy se v komediích tolik neřešila témata, jako je AIDS, tělesné postižení, duševní porucha, znásilnění, týrání dětí, rakovina, vrozená choroba, život na okraji společnosti, drogová závislost a podobně. Nejde o žádnou převratnou záležitost, ten příběh je už celkem ohraný, ale na zpříjemnění večera bohatě stačí. A být Jérômem bych se na práci vykašlal a věnoval se těm slečnám - já bych je určitě neodmítnul. U tohoto filmu mně trochu chyběla hudba Raymonda Lefebvra, která je pro Giraultovy filmy typická. Jenom trochu nechápu ten název - nejsem si vědom, že by ty dívky na sobě měly někdy nějaké pyžamo. 70% ()

Angel7 

všechny recenze uživatele

Kúsok lepšie ako 2 hviezdy, ale menší kúsok než aby som dal 3. Evidentne tento film bol na svoju dobu veľmi odvažnym. Objímania a flirt však nemôžu nahradiť absenciu nejakej dejovej osnovi. Jerome chce pracovat, ale nedari sa mu. Lionel chce byť neverný svojej manželke a nedarí sa mu. Chýba mi v príbehu trocha logiky. ()

bloom 

všechny recenze uživatele

Bohužel, ale bez tří hlavních mužských představitelů (a především tradičně skvělého Michela "velitele" Galabru) by tento film opravdu za moc nestál. Takže především díky nim a několika celkem vtipným situacím ony tři hvězdy. Po Četníkovi a četnicích asi nejslabší film Jacquese Vilfrida a Jeana Giraulta, co jsem viděl. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama