Reklama

Reklama

Obsahy(1)

I z těžkého života, se dá udělat ještě těžší... Film s Martinem Dejdarem a Jiřím Lábusem v hlavních rolích vypráví o vztahu mentálně postiženého strýce (J. Lábus) se svým synovcem (M. Dejdar), které osud svede v jedné chvíli dohromady, aby postupně mezi nimi vzniklo pouto, které je prezentací síly a „moci“ přátelství. To je posléze vystaveno zkoušce ze strany těch, kteří se je snaží z různých důvodů od sebe rozdělit. Snímek je mj. i konfrontací dvou hlavních, charakterově bezelstných protagonistů s těmi, kteří svou bezelstnost dávno ztratili a řídí se převážně tím, co jim může přinést prospěch, a to často za jakoukoliv cenu. (APK Cinema Service)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (151)

0kozel 

všechny recenze uživatele

Nejedná se o komedii. Je to trochu naivně natočené. Co bych na tomhle filmu vypíchnul je ta bezmocnost jednotlivce, který od nikoho nic nechce a nikomu neškodí, v boji s byrokracií. Člověka to až nutí zamyslet se, jak by se sám zachoval v podobné situaci. To ilustruje ta scéna, kdy se Dejdar úřednímu rozhodnutí rozhodne postavit se vzduchovkou - zoufalost a neskutečná hloupost? Samozřejmě! Ale takhle to chodí, když se člověk nemůže nikde dovolat, tak často provede zoufalý čin, zvlášť pokud se jedná o impulzivnějšího jedince. Lábus ve filmu podal dobrý výkon. ()

Pink.Panther 

všechny recenze uživatele

Pan magnusek chce něco sdělit. Není to tak iritující jako když něco sděluje hřebejk - je to stejně amatérské. Někde je to nevěrohodné, naivní až nesmyslné (lékařské a možná i právní závěry). Otázka mají-li filmaři něco sdělovat nebo svými filmy raději jen bavit zůstává tedy (v českém teritoriu) nezodpovězená. A u Dejdara mně průměrné herectví nepřekvapuje, u Lábuse ano. ()

Reklama

topi80 

všechny recenze uživatele

Moc povedený film. Tato pochvala má o to větší váhu, že jde o milionkrát vytěžené téma. Velkým plusem je pro Kluky v akci fakt, že jejich vztah je popsán bez příkras a utopického idealizování. Vděčnou roli dostal Jiří Lábus, který se jí zhostil na jedničku. Ač nejsem obdivovatelem herectví Martina Dejdara, musím uznat, že se díky určité dávce frajírkovství (ke které mu na začátku filmu umetl cestu jeho syn) na roli také hodil skvěle. Tomáš Magnusek už umí režírovat, jen bych na jeho místě zvážil, zda se ve svých filmech neobsazovat do trochu menších rolí, než byl starosta. Poněkud podivnou sestavu "komise" rozhodující o tom, co s Emilem, filmu odpouštím, co mi však vadilo, bylo, že Evě Vejmělkové bylo rozumět tak každé druhé slovo. Každopádně chválím, určitě si dám někdy i reprízu. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Magnusek se netají tím, že filmy točí kvůli záchraně vysloužilých herců, což je jistě bohulibá činnost. Bohužel i tady selhává ve všech oblastech a dokonce i název působí jako naprostý nesmysl. Zřejmě chtěl zamést stopy, aby nikdo nepoznal, že společně s ochotnickým scenáristou brutálně vykradli snímky Rain Man a Přelet nad kukaččím hnízdem. Všemu pak nasadil korunu, když nám sdělil, že nežijeme v 50. letech. ()

Pierre 

všechny recenze uživatele

Bastardy jsem nebyl schopen ani dokoukat a považuji je za snad nejhorší český film (ještě, že jsou tady ti Kameňáci). Na tomto filmu si, ale Magnusek dal práci. Jeho scénář se vylepšoval tři roky. Taky dlouho trvalo než se dostal do distribuce. Mezitím s nim jezdil Magnusek po republice, aby zjistil reakce diváků. Podle toho všeho a i pěkného příběhu to vypadalo na slušný film, kterým by si mohl skutečně postrach českého filmu napravit reputaci. Bohužel propagace Kluků byla špatná (trailer vyšel na svět den před premiérou.) V kině nás bylo dohromady pět. Trochu smutné, protože tento film by si určitě zasloužil víc diváků. Není žádným veledílem, ale má svou myšlenku. V první řadě je, ale cítit, že si na něm dal někdo práci a točil ho s dobrými úmysly. Magnusek nikdy nebude nějaký velký režisér a už vůbec ne velký herec. Ale je vidět, že se zlepšil a svou snahou je mi sympatický. I když ani tady si v jedné chvíli neodpustil karikatury sprostých děcek, které mě naštvaly. Na scénáři samotném je vidět, že ho psal debutant. Některé situace mi přišly celkem naivní a nevěrohodné. Ta postava Hromady byla taky karikatura záporáka jak z nějakého anímáku. Celkově by scénáři občas slušela větší propracovanost a dialogy taky místy malinko skřípaly. Ale příběh to byl jinak pěkný a určitě měl v současné době, co říct. Od napadení sociální pracovnice se film stal čím dál silnější a působivější kávou. Posledních tak 20 minut bylo o hvězdičku lepších než zbytek i přes to patrné a dost na sílu tlačené citové vydírání. Aspoň dokázal ten film vyvolat nějaké emoce a já jsem měl teda místy i na krajíčku. Lábus zahrál neobvyklou roli moc pěkně a film ode mě čisté tři hvězdy. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (9)

  • Samotné natáčení probíhalo hned v několika lokacích, které jsou srdeční záležitostí nejen samotného režiséra, ale i Martina Dejdara. „Natáčelo se ve východních Čech, v Orlických horách. Byli jsme v Chrasti u Chrudimi, kde se narodil Martin Dejdar, i tam, kde žiji já, což je Náchod, přesněji do Jaroměře,“ popsal místa režisér Tomáš Magnusek, kde točili celkem 20 natáčecích dní. [Zdroj: tojesenzace.cz] (sator)
  • Film Kluci z hor je prvním filmem z distribuce APK Cinema, který se dostal do televize. (tsatsiki)
  • Natáčelo se také v těchto lokacích: Rokytnice v Orlických horách, Říčky v Orlických horách, Náchod (Všeobecná nemocnice + policejní služebna), Studnice u Náchoda, farma Dubno Kleny, samoobsluha v Kunvaldu a hospoda v Hustiřanech. (jungewolf)

Reklama

Reklama