Reklama

Reklama

Kam se poděla sedmá rota?

  • Francie Mais où est donc passée la septième compagnie ? (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Vojáci francouzské armády Chaudard, Pithivier a Tassin dostali v létě roku 1940 rozkaz zřídit pozorovatelnu a udržovat spojení, tak, aby jejich armáda mohla co nejlépe a nejrychleji prchat. Německé divize totiž začaly obsazovat Francii mnohem razantněji, než se čekalo. A tak se stalo, že tento "výkvět" francouzského vojenského spojařství zůstal odtržený od své roty, která se dostala do zajetí. Bez velení a bez touhy po hrdinských činech se toto trio rozhodlo připojit k prchající armádě. Ale mezitím se už všude začali roztahovat Němci... (Česká televize)

(více)

Recenze (222)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Naprosto skvělá komedie z druhé světové války aneb jak se prostí človíčci v armádě snažící se válku nějak překlepat vyrovnají s aktivním poručíkem letectva a ukořistěným halftrackem wehrmachtu...můžu vám říct, že velice uspokojivě, a bude kolem toho spousta legrace a typického francouzského situačního humoru. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Klasika francouzské válečné komedie. Je k smíchu a to hodně. Předčí ji už jen Velký flám, zato Stepující stonožka je hodně uloudaná. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Trapné vystoupení francouzské armády ve druhé světové válce napravilo až povedené vystoupení tří členů sedmé roty a jednoho francouzského pilota o více jak třicet let později. Tenhle čtyřčlený tým si v klidu může říci: Před prdelí, za prdelí, ve Francii nácků jak když nachumelí, přece z toho nebudeme strachy srát, když se tomu můžem všichni smát. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

2. Světová válka a komedie má rozhodně něco do sebe. Většinou se totiž filmy s touto tématikou stanou hodně slavné a neméně úspěšné. Ať už je to Sedmá rota, Stepující stonožka nebo nejúspěšnější francouzská komedie vůbec Velký flám. Každá komedie má něco do sebe a obzvlášť Sedmá rota nádherně zobrazuje charakteristiku francouzského národa v podání tří naprosto úžasných a sympatických herců v pro mě v čele s Jeanem Lefebvre, protože to byl právě on, kvůli kterému jsem jako malý prvně viděl Návrat sedmé roty a i dnes se rád podívám a vrátím do tehdejší doby chaoticky rozpoložené francouzské země, ve které by se právě tito tři těžko ztratili. --- To je Pitivier. Sedí na starostovi – Cože? – Jsou na hřbitově. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

No tak nak nevim, proc ma tenhle film nejvyssi hodnoceni ze vsech tri dilu, me prisel nejslabsi. Zacatek a konec filmu je sice krapet akcni a par vtipku se tu najde, ale v case mezi tim se tu jen hlavni hrdinove hodinu poflakujou v lese. Zachranil by to bud lepsi pribeh, nebo aby se tvurci rozhodli, jesli chtej tocit komedii nebo valecnej film, protoze vtipy se daj spocitat na prstech jedny ruky. Ale nejvic by pomohl nejakej vyraznej herec. Nic proti hlavni parte, jsou to vcelku sympataci, jenze tu proste chybi nejaka vyrazna osobnost. Nemusel by to bejt zrovna Funes, ale treba takovej Galabru by urcite stacil. Nicmene, i kdyz jsem se asi nezasmal ani jednou, presto jsem se nenudil. ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Svého času jsem pracoval v jednom knihkupectví, kam zákazníci moc nechodili, protože jeho výstřední vedoucí zaplnil půl kšeftu knihami o druhé světové válce. Dobře věděl, že se to neprodá, ale stejně kupoval další a další, protože to zkrátka bylo jeho téma a koníček a těšilo ho, že to tam má. Většinu pracovní doby jsme proklábosili o filmech, měli jsme dost shodný vkus, ale běda když došlo na francouzské válečné komedie! Já je mám rád, ale tento pán je nesnášel, tvrdil, že překrucují historii, že Francouzi byli největší kolaboranti a že o takových věcech se nežertuje. Marně jsem ho přesvědčoval, že komika většiny těchto filmů vyplývá právě z paradoxu, že obyčejný zbabělec jako je většina z nás, se k činnosti v odboji dostává náhodou (Sedmá rota) nebo dokonce proti své vůli (Louis DeFunés ve Velkém flámu atd.). Protože přesně tak to je a je to jeden z hlavních důvodů, proč mám ten film rád. Taky je mi protivná glorifikace postav podle poučky "po bitvě je každý generálem" a líbí se mi, že Sedmá rota právě tohle zesměšňuje. 80% ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Kam se poděla sedmá rota? Nechci nějak spoilerovat, ale prostě nestačila vysokému tempu francouzské armády při ústupu do předem připravených pozic, kterému cynici zákeřně přezdívali útěk. A navíc se od ní rozkazem oddělil jeden seržant a dva vojíni, jejichž prvotním záměrem rozhodně není zahnat nacisty zpět do Reichu, ale touha umýt se, najíst se a nenechat se chytit. Scénárista jim však připravil vtipnější osud a tak vznikl základní kámen budoucí trilogie. Tento díl považuji za nejméně zábavný, ale bez něj by ty další nevznikly, takže je hodnotím všechny stejně. ()

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Zvláštne. Pamatám si to teda z minulosti oveľa vtipnejšie. Nepozerá sa to zle, ale veľmi sa to vlečie a zábavných momentov je pramálo. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Pokouším si představit, jak by se odvíjel příběh skupinky vojáků obklíčených kdesi na východní frontě. Byl by nejspíš plný patosu, héroismu, štěkání střelných zbraní a chroptění zabíjených nepřátel. Ironie a parodické prvky se do světa nasáklého ideologií a šokujícím násilím příliš nehodí. Ve Francii je to jinak. Trojice vojáků, která jen o chloupek unikla zajetí, chvílemi vypadá, jako by místo ve válce byla na dovolené. I na pěknou koupačku dojde. Pokud se pokouší spojit se svou armádou, nehledejte za tím touhu pokračovat ve válce do roztrhání těla, spíš pragmatický kalkul a snahu vyhnout se zajateckému táboru v cizině. První díl příběhu sedmé roty nepředstavuje ztřeštěnou komedii se záplavou gagů, spíš lehce úsměvné vyprávění v pohodovém duchu podepřené přítomností sympatických herců. Jednu hvězdičku sice odnesl čas, ale se třemi nemám nejmenší problém. Celkový dojem: 65 %. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Ústup v týlu nepřítele, nebo čtyřčlenné kleště? Francouzi se s těmi 6 týdny ponížení vyrovnávají po svém, třeba humorem s občasnou střelbou do vlastních řad. Co na tom, že Němci jsou tu takoví idioti, že kdyby se jim ve Vítězném oblouku zasekl tank, zrušili by tažení a vrátili se do Berlína.. Možná jsem čekal něco víc sofistikovanějšího, ale oproti našemu „Stůj, nebo se netrefím!“ je to pořád neuvěřitelná hlína.. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Kam se poděla sedmá rota, není tím typem francouzské komedie, která by na Vás po celou dobu útočila svými bláznivými gagy, scénami či komediálně zničujícími dialogy, které by Vám nedaly ani na chvíli vydechnout od smíchu. Je to spíše poklidné, umírněné a rozvážné ztvárnění. Scénky jsou spíše úsměvné, než aby Vám způsobovaly záchvaty smíchu, a jsou zde nabízeny spíše ve skromném množství. Mám dojem, že bez nich by příběh Sedmé roty působil jako čistý válečný film. Ani těch pár momentů, které mě pobavily, mě nedokázalo odpoutat od mého očekávání ve více odvázanější a potrhlejší dílo francouzské komedie. ()

sud 

všechny recenze uživatele

První a nejlepší z trilogie zábavných Francouzských válečných komedií. Neodolatená trojice vojáků, telefonista Pithivier, seržant Chaudart a kulometčík Tassin jsou vysláni na výzvědy. Mezitím, je jejich rota obklíčena Německým vojskem a vzána do zajetí. A oni tři, spolu se sestřeleným poručíkem Duvauchelem se jim vydávají na pomoc. Samozřejmě, že se ve filmu nešetří typickou Francouzskou zábavou a dobrými fóry (šéf musí do vody, to kolo nemá brzdy, teď jsem si vzpoměl že jsem zapomněl říct šéfovi o tom psovi, nákup s pancéřovým vozem...). Co se týče Francouzských válečných komedií, předčí ji už jen "Velký flám" s Louisem de Funésem. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Pohodou južanskou "gáblik" ležérnosťou k hrdinskej záchrane jednotky. Nie cielená, premyslená taktika, lež náhodný zhluk okolností. Vedúci tých, ktorí sa v civile borili s jatočnými zvieratami, nepríliš úspešným predajom hrncov alebo zametaním verejných priestranstiev. k nepredvídateľným hrdinstvám. Zábavné a milé. A pamätajte, v napätej situácii je vždy najlepšie sa zastaviť, dať si púpavový čaj, trochu paštéty a poriadne sa okúpať. Potom sa uvidí. ()

castor 

všechny recenze uživatele

„Uklouzl jsem, šéfe!" Aneb jak se ve francouzském situačním podání pokoušejí prosťáčci prokousat mezi Nemci, kteří zemi galského kohouta začali nemilosrdně obsazovat!! ()

Reklama

Reklama