Reklama

Reklama

Za druhé světové války se parta vlastenců, do kterých by to nikdo neřekl, pokusí přechytračit Němce a ukrást jim plány invaze do Anglie. (Netflix)

Recenze (5)

Hollohlaway 

všechny recenze uživatele

To nudnější z přehršle podobných francouzských komedií je ale pořád solidní zábava. Spousta známých tváří té doby potěší, i když scénář trochu klopýtá, hlavně v první půlce. Druhá je výrazně svižnější a akčnější a i když to není třeskutě vtipné, zábavné to je. ()

charles3 

všechny recenze uživatele

Vcelku zábavný mix válečné komedie, špionážního thrilleru a okupačního dramatu. V první části se film pomaleji rozjížděl a byl drobet nepřehledný, zato druhá polovina byla slušná, vtipná, napínavá a akční. Plusem je i poměrně střízlivá stopáž, kolem 80 minut. Vzhledem k tomu, že jsem nedlouho předtím viděl komedii (téměř stejně starou) Valentinova milostná výchova, ocenil jsem obsazení jejího titulního hrdiny do jedné z hlavních rolí. Potěšilo mě i účinkování hned čtyř "vedlejších" četníků ze Saint-Tropez nebo Eddiho Arenta, známého z filmových mayovek a wallaceovek. Jen Serrault mi v tomto filmu přišel poněkud umírněný. Hodnotím 69 % a tudíž zaokrouhluji na ***. ()

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Teď se opravdu zeptám Kam se podělá Sedmá rota, pane Lamoureux? Jelikož jsem nedávno skoukl celou sérii Sedmé roty, můžu brát Akci Lady Marlène jako pěkný bonus v podobě dalšího filmu ze stejného subžánru dobrodružné válečné komedie, od stejného režiséra, ze stejné doby – s jiným obsazením a taky z jiného (velkoměstského) prostředí. Leč ono to působí spíše jako nepochopitelná nastavovaná kaše. Michel Serrault si zahrál během dekády 70. let ve více než 20ti komediích, tuhle přiřadím k těm výrazně slabším. Lamoureux toho chtěl v Lady Marlène udělat v 82 minutách hodně ve svižném tempu, nicméně nabídl tolik postav a tolik situací, až se divák rychle ve všem ztrácí a zážitek z herců, gagů a hlášek v této menší vykrádačce rozhodně nepostačí k nadprůměru. Možná proto bych asi víc ocenil od Lamoureuxe spíše další řádný díl Sedmé roty, v níž byl už plně zaběhnut, měl s ní úspěch.. třeba i s přesunem do velkoměsta, opět s hlavní trojkou a vedle toho Serraultem jako hlavním „hostem“. Tu nám pan režisér zpracovává pozadí vybrané válečné akce, tu se snaží na pozadí komedie vykreslit chudobu lidí žijících čistě z černého trhu a drobné kriminality, tu Serrault dokonce nepodává ryze komediální výkon a v komornějších scénách se snaží dát své komické postavě chudého Paula i silně charakterní a civilní rozměr. Ale ve výsledku všechny zajímavé klady splývají s celým tím zmatkem a celkovým průměrem. Neškodná záležitost na jedno zhlédnutí; 55% ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Druha svetova vojna je dnes uz uplny folklor. No a takychto tuctovych filmov  tiez vzniklo do aleluja. Aj ako dobrodruzna vojnova komedia je to len reziserska rutina   : 62 % ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama