Reklama

Reklama

Odebrat z přátel

  • USA Unfriended (více)
Trailer 3

Laura Barns byla obyčejná středoškolačka, dokud se na internetu neobjevilo video, které do nechutných detailů prezentovalo, jak se sťala na jednom večírku. Dříve všemi obletovaná kráska veřejnou potupu neustála a spáchala sebevraždu. V den výročí její smrti se partička jejích spolužáků „sejde" na videochatu, kde řeší obvyklé teenagerovské problémy, dokud se do jejich skupiny nenabourá neznámý uživatel s přezdívkou Billie227. Kromě toho, že ho nejde ze soukromé diskuze vyhodit, je na tomto uživateli zvláštní i to, že ho velmi zajímá, kdo nahrál na internet ono nelichotivé video. A pak se do diskuze zapojí i jejich mrtvá spolužačka... Pocit, že jde o nechutný vtip, brzy vystřídá absolutní zděšení všech zúčastněných. Neznámý uživatel totiž nezůstává jen u slovních výhrůžek a za pravdou jde doslova přes jejich mrtvoly. (CinemArt)

(více)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (440)

mzss1 odpad!

všechny recenze uživatele

|1%| Kurva, to jsem si dal! xD Říkal jsem si, sakra, určitě to nebude tak zlé. Bude to asi taková kravinka na 2*, při nejhorším na tu 1*, ale že to bude taková pakárna plná debilních pubertáků, to jsem fakt netušil. Nepatřím mezi ty typy diváků, abych film hned odsoudil na základě pár odpadů a přidal se do houfu ovcí, ale tohle fakt nešlo. Jakou dobu trvá, než se začne něco dít. Poslouchat kecy těch sráčů mě opravdu psychicky ničilo. Když už začali chcípat, tak ani to mě nezaujalo. To jedno směšné a možná vtipně vyhlížející procento dávám, že když viděli ti výrostci šílený strach v xichtu (bylo to hrané, jak já nevím co), tak jsem musel přivírat oči, jak mi bylo trapně. Takže tohle pro mě bylo menší částí hororu. xDDD Za to dávám to 1%!!! A to je film tak krátký, já myslel, že na to čumím celý den. No, má chyba, že jsem se do toho dal. Hlavně, že trailer uváděl: Nový hororový žánr. No coment! ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Nekonvenční a inovativní horor, který představuje naprosto nový způsob filmového vyprávění - nic takového zde dosud nebylo. Snímek má zajímavý původ, který se datuje dlouhé roky zpět. U zrodu snímku stál jeho producent Timur Bekmambetov, který si uvědomil, že je téměř permanentně přilepený k obrazovce počítače, a po dlouhých 15 let choval v hlavě myšlenku na to, že by měl někdo natočit film o té části našich životů, kterou trávíme digitálně připojeni. A tak začal hledat někoho, kdo bude ochotný porušit tradiční filmařské postupy a bude mít mít odvahu přijít se zcela novým způsobem natáčení. Spolu s dalšími tvůrci vytvořil malý tým, který začal na filmu pracovat - prvním zásadním rozhodnutím byl nápad natočit to jako horor. Autor scénáře, Nelson Greaves, k tomu říká: "Filmy z žánru found footage (typu The Blair Witch Project) jsou děsivé kvůli limitům a omezením. A co je víc omezující, než být uvězněn na svém počítači a podléhat neznámému teroru?". I další průběh vzniku filmu byl velmi zajímavý a plný improvizací, protože tvůrci nemohli vyjít z žádných osvědčených postupů (žádný takový film dosud natočen nebyl), a tak museli vše vymyslet sami. Ve filmu vystupuje celkem 6 postav, které jsou uvězněny ve hře na kočku a na myš, kdy je po Skypu terorizuje neznámá bytost. Vzhledem k atypické povaze filmu byl nevšední i casting, který proběhl přes video chat, v oddělených místnostech. Vybraní herci od sebe byli při finálním natáčení kompletně odděleni - natáčelo se ve skutečném domě v Kalifornii, kde měl každý pro sebe vyčleněnou jednu místnost, jejíž design byl upraven tak, aby se od sebe všechny lišily. Cybernatural je tak nekonvenční v tom, že každý herec byl současně svým vlastním kameramanem - každého herce snímala jedna GoPro kamera připěvněná k jeho počítači, přičemž se natáčelo po celou dobu 85 minut na jeden zátah bez jediného střihu (herci měli v uších sluchátka pro komunikaci s režisérem). Zásadní úloha následně připadla postprodukční práci a střihačům, kteří museli dát dohromady výsledný obraz z 6 kamer a udržet výsledné napětí na maximu. Divák vnímá děj vnímá především z perspektivy Blaire Lily, kdy má možnost "v reálném čase" vidět takové detaily, jako je její váhání při psaní a přepisování různých slov, což nechává vzniknout pozoruhodným intimním příběhům (divák se tak stává doslova voyeurem, který dokonale vidí hlavní postavě "na monitor" a na to, co tam dělá). Ve výsledku vzniknul film, který moc strašidelný vlastně ani není a který dějově originalitou příliš neoplývá a víceméně pouze variuje důvěrně známé žánrové motivy z podobných filmů posledních let, ale za způsob, jakým byl film natočen, si zaslouží respekt. Dlouho jsem nebyl v kině na filmu, o kterém bych mohl říct, že něco takového tu vážně ještě nebylo - u tohoto revolučního počinu to platí dokonale. Za sebe jsem zvědav, zda se to uchytí, nebo zda to bude jen slepá filmová ulička. ()

Reklama

Litsarch 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem, kdy takový horor přijde a bál jsem se, že až přijde, tak to bude blbost. Kupodivu nebyla a k mému překvapení si film zachovává koncept celou dobu filmu, skvěle a hravě s ním pracuje a herci hrají přesvědčivě, že po nějaké době se divák do filmu prostě zaboří. Není to lekačka ani gore film, ale atmosféra minutu po minutě příjemně nepříjemně thrillerově houstne a to se mi líbí. Sice jsem doufal v nějakou větší logičnost záporáka na síti, ale i tak musím do nadprůměrného hodnocení, protože jsem se upřímně bavil a nenudil. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Tak podobný snímek bych bez větších příprav a téměř zadarmo dovedl natočit během jednoho až dvou odpoledne taky. Rozhodně by byl lepší, protože jsem frajer. Netuším, kolik času tahle taškařice zabrala tvůrcům snímku, ale zcela skromně odhaduji, že se do dvou odpoledne nevešli a jsem prostě lepší. S podobnými snímky se poslední dobou, jako by roztrhl šourek. Je nám jich servírováno více a více a všechny jsou bohužel téměř stejné a všechny jsou bohužel i poměrně nezáživné. Možná bych to celé bral dost jinak, kdyby mi byl alespoň některý z členů konferenčního video hovoru sympatický. Co si budeme povídat, retard vedle retarda. Všem jsem přál pomalou a bolestivou smrt, protože natáčet posranou spolužačku a potom to ještě publikovat, no fujky, to se prostě nedělá. To se občas stane každému z nás. Příběh je totální tuctovinka. Pár nevychovaných dětí ušikanuje k sebevraždě nějakou tu svoji mentálně labilní spolužačku. Poté jsou dva možné scénáře, jak to celé může pokračovat, abych nespoileroval tak záměrně nevyzradím, jestli se bude mstít spolužačka ze záhrabí, nebo tuhle roli převezme nějaký jiný ctnostný dobrodinec za ni. Konkrétně v tomhle snímku bych rozhodně zkrátil úvodní kecání o hovnech, které mělo minimálně 25 minut. Jakmile se věci trošku hnou, tak je snímek s přivřeným okem snesitelný. Pár těch online vraždiček je ale výsostně trapných a facepalmu se nevyhnete, ani kdybyste si ruce odřezali. Finální rozuzlení je potom super sráčské a nehodlám pro něj plýtvat slovy. Do budoucna bych poprosil, aby podobné snímky přestaly být označovány jako horory, je to opravdu matoucí. Jestli u tohoto snímku někdo pociťoval něco jako strach, tak by se měl vážně nechat vyšetřit nějakým odborníkem. Odpad nedávám snad pouze proto, že snímek, dle mého názoru, celkem přesně zachycuje nezanedbatelné procento dnešní mládeže, což shledávám jako smutné. ()

Dadel 

všechny recenze uživatele

Přestože nápad není úplně originální, dopadlo to mnohem lépe než tento film bývalého nejslavnějšího hobita a bývalé nejslavnější pornoherečky. Dění na desktopu udrží pozornost po celou dobu a můžete si všímat všech detailů, které nelze v titulcích pochytit (musela být jistě velká piplačka to poskládat dohromady), programy fungují jak mají, jediná nereálná věc je, že hrdinové datlují rychleji, než by měl být normální člověk s 10 prsty fyzicky schopen (u ducha OK), ale to lze jistě odpustit, jinak by film neměl příjemných 75 minut (bez natahovaných titulků). Prostě příjemný teenagerský thriller (horor to zas moc není). ()

Galerie (19)

Zajímavosti (14)

  • Najprv bol film uvádzaný pod menom Offline, potom sa názov zmenil na Cybernatural a nakoniec sa dostal do kín ako Unfriended. (beso74)
  • Vraždy vo filme boli inšpirované skutočnými samovraždami Amandy Todd a Audrie Pott. (Game90)
  • Pôvodne mal byť film uvedený na MTV, avšak potom, čo bol vyrobený trailer, sa vďaka množstvu pozitívnych reakcii rozhodli tvorcovia pre jeho uvedenie v kinách. (beso74)

Reklama

Reklama