Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve švýcarském hotelu na břehu Ženevského jezera vzpomíná Victor Chmara (Hippolyte Girardot) na chvíle, které prožil na stejném místě koncem padesátých let. Victor se vydává za člena ruské šlechty, ale spíše se vyhýbá vojenské službě v Alžírsku. V hotelu potká bohatého lékaře René Meintheho (Jean-Pierre Marielle), kterého doprovází začínající herečka Yvonne Jacquet (Sandra Majani). Zpočátku nečitelný vztah nerovného páru vyjasní homosexualita Reného. Victor se úspěšně pokusí svést Yvonne a do dívky se zamiluje. Dá Yvonne přednost nejisté budoucnosti po boku Victora, anebo setrvá ve vztahu s bohatým mužem? (curil)

(více)

Recenze (2)

curil 

všechny recenze uživatele

Letní romance z haly přepychového hotelu na břehu Ženevského jezera vznikla podle románu   Patricka Modiana "Villa Triste". Film na mě působí nostalgicky už svým začátkem a dalšími flashbacky v průběhu příběhu. Patrice Leconte patří mezi mé oblíbené režiséry a Jean-Pierre Marielle je mým   nejoblíbenějším francouzským hercem (+ Michel Lonsdale). Yvonne váhá mezi láskou k milenci a ke svému bohatému společníkovi, ale nakonec  vítězí láska Yvonny k Yvonně. ()

Vlad 

všechny recenze uživatele

Film dobovou kritikou odpisany pre nevyrazny dej a plocho vykreslene postavy. A s vycitkami sa neda nesuhlasit. V porovnani s dnesnym artovym priemerom je to ale celkom dobre. Problemom je urcite predloha, ktora ma sice napad ale dejovo a hlavne pointovo to nie je ziadne terno. A bohuzial Hippolyte Girardot vela umenia neukazal a to je druhy velky problem, nakolko to stoji z 50% na nom.  Na Sandru Majani sa vsak velmi dobre pozera a bolo jej dopriane ukazat co vie... Skoda ze sa jedna v podstate o jej jediny film. ()

Reklama

Galerie (5)

Reklama

Reklama