Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Horké slunce, mafiánské peníze a dva vězni na útěku. Bernard Giraudeau a Gérard Lanvin v hlavních rolích francouzského thrilleru.
Policie si v oblasti francouzské Riviéry neví rady s mafiánskými gangy. Rozhodne se vyprovokovat mezi nimi válku, která tak částečně vyčistí pobřeží. Plán je jednoduchý - stačí vyloupit kasino, kde má své peníze "deponován" jeden z gangů tak, aby všechny stopy vedly ke konkurenci. K tomu ovšem policie potřebuje odborníka na bezpečnostní elektroniku a takový, který by se hodil, si zrovna odpykává trest. Náročnou akci, jak využít vězně Carellu a doslova ho donutit k útěku, vymyslí policista Paul Brandon. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (98)

Torgal 

všechny recenze uživatele

Zábavná ústredná dvojica, femme fatale, vysoké tempo a dokonale naplánovaný heist. Ale tiež aj hromada nelogických blbostí a náhod (naplánovaný útek z úvodu je pri spätnom ohliadnutí neuveriteľne stupídny). Celkovo sa nad chovaním postáv neoplatí veľmi uvažovať, ale treba sa baviť vzájomným pošťuchovaním tvrďákov v hlavných roliach. S týmto na pamäti som si film celkom užil. 7-/10 ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Celkom prekvapenie, pretože som čakal som málo. Akčné a ľahké krimi, ktoré malo za cieľ kopírovať americkú produkciu. Čiastočne sa to podarilo a isté podobnosti s neskoršou Misson Imposible tam sú. Samozrejme na "americký remake" to nemá. Okrem pár drobností mi vadil netradičný záver - policajt sa dáva na zločineckú dráhu? pche. Hodnotenie: 65% ()

Reklama

nascendi 

všechny recenze uživatele

Nemal som tento film hodnotený, aj keď som ho už kedysi videl. Takmer nič som si z neho nepamätal a keď som si ho teraz pozrel, ani sa príliš nečudujem. Profesionáli sú dokonalo stráviteľným, bezodpadovým filmom, na ktorý sa lepšie hodí český výraz "podívaná". Podívaná, po ktorej už nenasleduje nič. Opätovne mi, v spojitosti aj s týmto filmom, prekáža päťhviezdičkové hodnotenie. Čistý priemer by podľa môjho názoru sedel na tento film ako ušitý. Čo však robiť, ak tri sú veľa a dve málo. Budem za dobráka a dám slabulinké tri. ()

anderson 

všechny recenze uživatele

SLOVENSKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA: LUNA = ?.?.2000, réžia slovenského znenia (štúdiá PÓDIUM) = MARIÁN SLOVÁK+PREMIÉRA NA STV 1: 12.12.2018, réžia českého znenia (ÚPF 1987) = MIROSLAV KUBIŠTA - Snáď to už konečne niekto vytiahne z archívu a hodí na BluRay alebo aspoň DVD. Je to predsa totálna klasika. (5.2.2009) ()

Mara97 

všechny recenze uživatele

Narazit na dobrý film v televizi zcela neplánovaně není nic neobvyklého. Když ten film je ale kdesi za svou polovinou a vy se od něj najednou nemůžete odlepit, i když neznáte předchozí děj, jedná se už o výjimečnou situaci. A právě tak jsem na Specialisty narazil. Několik scén neuvěřitelně napínavého vloupání mne donutilo podívat se tentokrát na celý film, a rozhodně jsem nelitoval. Tradiční detektivka, odlišujících se od ostatních neuvěřitelnou vynalézavostí a důmyslností naprosto zaujme pozornost, kdy už okolí pro diváka neexistuje. A přitom se nejedná o žádný mainstream. Jaká to škoda. ()

Galerie (15)

Reklama

Reklama