Reklama

Reklama

Monty Python živě (převážně)

  • Velká Británie Monty Python Live (Mostly)

Obsahy(1)

Po více než třiceti letech se na pódiu znovu sejdou členové legendární komediální skupiny Monty Python. Představení Monty Python živě (převážně) můžete vidět 20. července v přímém přenosu z Londýna i v českých kinech. V souhrnném věku pouhých 358 let se John Cleese, Terry Gilliam, Eric Idle, Terry Jones a Michael Palin chystají znovu zahrát některé ze svých nejlepších skečů, a to s moderním, aktuálním, pythonovským švihem. Monty Python jsou po právu považováni za jedny z největších komiků všech dob. Ovlivnili celou generaci a způsobili revoluci ve světě komedie. Jejich netrpělivě očekávaný návrat je jednou z největších divadelních událostí roku 2014. (Aerofilms)

(více)

Recenze (43)

SaNcHeZ_cz 

všechny recenze uživatele

Výborné. Kde kdo sice může remcat, že už se jejich věk podepsal na preciznosti provedení best of jejich skečů, nicméně pro mě to byl ten správný punc na jinak skvělém aktuálním přednesu dnes již legendárních scének, ozvláštněných o velkolepou humorně-hudební kulisu. Pythoni se prostě loučí ve velkém stylu. ()

Georgex 

všechny recenze uživatele

Pythoni nikdy nebyli mojí krevní skupinou, proto jsem se na tento záznam z živého vystoupení nekoukal s nějakou nostalgií, nicméně je třeba uznat, že to poměrně odsýpá a některé scény jsou velmi vtipné a staříci se opravdu snaží. Na druhou stranu téměř polovina této show je tvořena zpívanými částmi, které mi jednak nepřišly vůbec vtipné a rovněž bohužel kazí celkový dojem na tuto rozlučku. Moje hodnocení 55%. ()

Reklama

Gumby 

všechny recenze uživatele

Takovej hysterickej smích, jak u úvodní Beware! There are Llamas! jsem zažil naspoled asi někdy před deseti lety v Aeru při Biggus Dickus scéně... a pak už to jelo "Kdo by si před 40 lety pomyslel, že tu dneska budem sedět a dělat Pythony.." , isn´t it awfully nice to have penis, Michelangelova (putin!) poslední večeře. Every sperm, lion taming, lumberjack, filosofové a bruces, crunchy frog, shroe, shroe, dingkom for a shroe, (ještě, že je pauza pač smací svaly se dostávaj pomalu do křeče). Sit on my face and tell mi det ju lav mi, vybuchující tučňák, Gumby-Gilliam, buznosoudci. ALBATROS! nudge nudge, say no more, jak za mlada. Blackmail (no to bylo trochu křečovitý - nápad už to není zdaleka tak absurdní jak v 70´s, tohle doba už předehnala. A vůbec). Anne Elk´s theory about Brontosauruses (1:1), Španělská inkvizice, Vesmírnej song - s Hawkingem lol, some silly dancing, i´d like to have an argument (aplaus jak kdyby flojdi začli hrát Shine on..), spam spam, I wish to register a complaint..(another brick in the wall part 2), how about Cheddar, he asked expecting the answer „no“.. a it´s christmas in heaven…. … … teď asi přijde přídavek žejo.. co by to tak, 15 tisíc lidí šeptá alwayslookon?, jj, jak jinak :) celá aréna si píská, dojatě tleská a všichni se docela smiřujou s tím, že jsou o dvacet až pětačtyřicet let starší, než byli.. Life´s a piece of shit, when you look at it… Piss off! :) ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Když pominu, že těch hudebních a tanečních čísel tam bylo na můj vkus až moc, musím ještě započítat docela dost starých (viděných) promítaných sekvencí z předchozí tvorby Pythonů... a dostanu minimální množství hraných scének, které jsme už však stokrát viděli, navíc podaných mnohem lépe. Ano, bylo tam pár obměn, ale ne nic extra vtipného. A i když starci tam pobíhají, hrají, tančí, zpívají a snaží se, co to dá, nemá to ve starobním podání ten správný efekt. Nejsou už holt mladí, není tam téměř žádný originální nápad. Snad jedině na choreografa, kterej se vyřádil až po strop, ale zrovna tohle není to, co bych od takového představení chtěl. Ale měli plno! A rozzářené rozesmáté tváře mluvily za vše, takže očividně ten vadnej jsem já. PS: a nezdálo se vám to celé takové jakési dost přiteplené? Nevědět, že to má kvalitní základ v předchozí tvorbě, měl bych to za pěknou sračku. ()

togaf 

všechny recenze uživatele

Bez sentimentu řečeno, staří MP se svým mladým já nevyrovnají. Opakované vtipy mají příliš málo nové nadstavby, některé ani zopakovat nelze. ALE pořád je to ujetý MP humor, s šílenými hláškami, neuvěřitelně svižnými písněmi a koneckonců i ty připomínky starých dobrých časů jsou vtipné. Zkrátka nedůstojné rozloučení hodné téhle britské partičky (samozřejmě vím, že Terry G. není Brit, ale tím, že o něm tak píšu, mu skládám tu největší poctu). ()

Galerie (26)

Související novinky

Zemřel Terry Jones

Zemřel Terry Jones

23.01.2020

V nedožitých 78 letech nás v úterý opustil velšský herec, scenárista, režisér a v neposlední řadě spisovatel, Terry Jones. Člen světoznámé britské komediální skupiny Monty Python vystudoval… (více)

Reklama

Reklama