Taxikář Jurek Kiler (Cezary Pazura) je zatčen ve svém bytě protiteroristickou jednotkou. Omylem je považován za bezohledného profesionálního vraha, kterého už čtyři roky marně stíhá komisař Ryba (Jerzy Stuhr). Ve vězení jej všichni spoluvězni uctívají a policie i média z něj mají také náležitý respekt. Při transportu jej osvobodí skupina gangsterů pod vedením Siary (Janusz Rewiński). Siara, jenž je velkou rybou podsvětí, chce přesvědčit Kilera aby pracoval pro něho. Jurek se ze strachu před dalšími potížemi rozhodne nabídku přijmout. Z neznámého taxikáře se tedy stane profesionální vrah a kolotoč bizarních situací může začít. (Tygrys)
Douglas
Ukázkový příklad polského pastiše amerických žánrových syžetů, které u Poláků s větším či menším úspěchem vznikají (populární dvojici gangsterek Psi a Psi II jsem bohužel neviděl). Film operující s hloupými gangsterskými poskoky a komickými záměnami ale bohužel nenabízí sofistikovanou ironizaci populárního amerického žánrového schématu, jaký jsme mohli vidět u zmíněné Machulského Sexmise. Ve výsledku se tedy s kopírovanými americkými originály, jež podobné narativní vzorce ovládají mnohem sebejistěji, nemůže rovnat. O druhém dílu Kiler a ten druhý to platí dvojnásob...(22.4.2007)
CheGuevara
I Poláci mají své nájemné vrahy, co z toho, že jsou to spíš popletové a k Leonovi jsou vzdáleni stejně jako New York k Varšavě. Na tohohle Kilera, který díkybohu nemá s tím od Johna Woo pranic společného, se ovšem bojím podívat podruhé. Ale na napoprvé to byla opravdu příjemné zabití nudy.(6.5.2007)
swamp
Juliusz Machulski je stěžejní polský režisér. Jeho - troufnu si říci dvorními - herci jsou Cezary Pazura a Jerzy Stuhr. Kiler je záležitost podobná filmům Guye Ritchieho a rozhodně nepokulhává nijak pozadu. Nevím, zda to je tím, že umím polsky, ale spíš bych to tomu nepřisuzoval..anglicky umím taky. :D(26.6.2005)
honajz
Taková průměrná parodie akčních filmů, někdy hnaná až do absurdna, kde některé vtipy jsou vynikající, jiné trapné. Vabank nebo Sexmise se Machulskému povedly daleko lépe.(30.1.2012)
Cement73
Pastiš ako vyšitý, ale taký smiešny, že nedá pokoj až dokonca. Príbeh chudáka smoliara Jurka je totálne prihlúply ale zaroveň milučko smiešny. A Czarek Pazura je smiešny sám o sebe. Najlepšie pozerať v originále.(11.9.2008)
majk_n
Překvapivě vtipný a zábavný film(24.1.2003)
mr.filo
Polská parodie povídá příběh popleteného pána (Pazurka). Policií přisuzované příznaky profivraha páchají postavě pouze problémy, postava podléhá povolání pravého profivraha při převozu policií. Podsvětí Pazurkově postavě překvapivě prospěje. Přiřazuji průměrný počet procent.(25.1.2012)
charles3
Film stojí za vidění už jenom kvůli titulkovému epilogu, který mě rozesmál tak jako už dlouho nic předtím ani potom :-)(28.5.2011)
boric_model
Průměrná televizní komedie(11.8.2011)