Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Dva dobrovolníci Max a Albert souhlasí s nabídkou na otestování přístroje a nechají se na dobu tří let zmrazit. Místo v roce 1993 se ale probudí o padesát let později v podivném, sterilním světě bez mužů. Všude kolem nich jsou jen samé ženy, které žijí v podzemním městě, protože ovzduší na povrchu planety je kontaminováno. Max a Albert jsou proti své vůli považováni za primitivní archeologický nález a hrozí jim smrt, anebo násilná přeměna v ženy. Ženy převzaly vládu nad světem a naši hrdinové se stávají pokusnými králíky. Díky dívce jménem Lamia, která zcela nepropadla feministické propagandě, se mužům podaří uprchnout. Ukáže jim cestu na povrch a spolu s nimi se rozhodne i ona zemřít na zamořené planetě mimo svůj bezpečný podzemní domov. Jenže na zemi je vše jako kdysi, dokonce je tam i dům, ve kterém tajně bydlí šéfka podzemního ženského společenství. (TV Nova)

(více)

Recenze (501)

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Jaké by to asi bylo, kdyby na zemi vymřeli muži a zůstali jen dva poslední exempláře? Pak by se asi hláška "..ani kdybys byl posledním chlapem na světě!" stala velmi aktuální. V podstatě je to celkem veselá záležitost a s přibývajícím množstvím poprsí a pubického ochlupení, které ve filmu uvidíte, se jistě vaše nálada postupně zlepšuje. Ovšem to je asi tak vše, co může film nabídnout. Pokud na se na to dívám jako na klasiku s pár dobrými hláškami je to jistě velmi zdařilý kus, nicméně v mých očích to zas tak extra nebylo. Takový lehký nadprůměr, ačkoliv ta poprsí ve filmu jsou vesměs nadprůměrných kvalit. Je vidět, že konkurz do komparzu byl přísný! 65% ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Od společenské satiry špetka, od crazy komediální nadsazenosti také, zato papundeklu rovnou tuny (aneb kde kulisáci pořadu Hip Hap Hop brali inspiraci). Jen toho humoru se nějak nedostává. Respektive až povážlivě rychle zastaral. Není to marné. Pouze dlouhé, místy vtipné, místy trefné a většinou takové nijaké. Naprosté dno trapnosti je honička skrze "mrakodrap" a její závěr na underground party. Naštěstí následuje odraz ode dna a závěr na povrchu je výtečný. Ovšem vydržet ten poslední záběr, který se natruc drží zuby nechty i při titulkách, to už chce vskutku silnou povahu... ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Já, níže podepsaná, jsem se narodila proti své vůli jakožto muž." To není pravda, ale nechtějí mi ony náhodou ukrást pindíka? Jenže já ho nedám, já ho mám celkem rád a navíc bych neměl čím přemýšlet ve světě žen. Proto budu prchat, navštěvovat podzemní centrum dekadence, žrát svatá jablka a sexuálně dokazovat, že nejsem jen chybějícím vývojovým článkem mezi opicí a ženou. Jelikož jsem však mazaný, tak se budu dál tvářit, že nejuznávanější fyzičkou světa byla Einstein, ale přitom si užívat pozápasovou výměna dresů mezi hráčkami ignorujícími nošení spodního prádla. Se samci Maxem, Albertem a jejich zvlhlými funkcionářkami je zkrátka zábava, což pro mě platilo při premiéře v kině a dneska se na tom vůbec nic nemění. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Velice zajímavý film. Ač je z roku 1984, je VELICE nadčasový. Je zde vytříbený humor, originální myšlenka, výborné herecké výkony 2 mužských hrdinů a OPRAVDU překvapivý konec. Nevím, jestli je potřeba nějak polemizovat o tom, jak by to tu vypadalo, kdyby byly jen ženy, snad jen, že by špatné lidské vlastnosti nevymizely. A pokud si snad NĚKDO myslí, že je tenhle film o "bobrech", tak ho opravdu nepochopil...;-) ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Milé polské překvapení. Velmi zajímavé vidět tento starý snímek v dnešní odpudivé době nesmyslných ústupků, které nás jako lidstvo vedou přímou cestou do prdele. Nepředpokládám, že v roce 1983 byly na pořadu dne podobné otázky, které řeší tento snímek. Je to ovšem téma dokonale aktuální k dnešním problémům. Moc hezká antiutopická vize jediné horší věci na světě, než je důkladně vedený komunistický režim - důkladně vedený komunistický režim ženami, který přímo páchne feminismem. Protipólem je zapřísáhlý bohémský šovinista v hlavní roli, a tak dochází k očekávanému střetu zájmů Humor ani po dlouhých letech neztratil své kouzlo. Oba kluci jsou sympatičtí, jen moc krásy nepobrali, jak už to ostatně v Polsku bývá, tudíž se žaludek tu a tam otočí, když sledujete, jak hlavní hrdina oblizuje polské číče. Naopak hlavní hrdinka je k nakousnutí a rozhodně by se nejeden divák rád ujal jejího zasvěcení do tajů lásky. Příběh se zaobírá zajímavou tématikou, leč sám o sobě úplně neoplývá úžasností. Během 2hodinové stopáže bych si toho přál vidět podstatně víc, než dva muže trpící v komůrce a konstantní snahu o útěk. Jistou útěchou může být divákům to, že se slečny herečky zrovna nestydí poodhalovat světu svá těla, takže na své si přijdou i milovníci malých či velkých. Lepší 3 kousky. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (25)

  • Na motivy filmu vznikla počítačová hra pro Atari - A.D. 2044. (gjjm)
  • Hlavním hrdinům se při jedné z jejich eskapád povede utéct před svými pronásledovateli odpadovým systémem, stejně jako hlavním hrdinům ve filmu Star Wars: Epizoda IV - Nová naděje (1977), když utíkají před vojáky po "úspěšném" osvobození princezny Lei (Carrie Fisher). (KillHurt)
  • Max (Jerzy Stuhr) nájde v podzemí v čižmách staré noviny. Nadpisy v nich sú v poľštine, ostatný text je však písaný po francúzsky. (Raccoon.city)

Související novinky

5. ročník festivalu Future Gate

5. ročník festivalu Future Gate

07.02.2018

Pátý ročník festivalu science fiction filmů zavítá do pěti měst. Jako každý rok představí časem prověřené klasiky i filmové novinky, a nově i dokumenty, workshopy, velkolepý koncert nebo diskuse se… (více)

Reklama

Reklama