Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Dva dobrovolníci Max a Albert souhlasí s nabídkou na otestování přístroje a nechají se na dobu tří let zmrazit. Místo v roce 1993 se ale probudí o padesát let později v podivném, sterilním světě bez mužů. Všude kolem nich jsou jen samé ženy, které žijí v podzemním městě, protože ovzduší na povrchu planety je kontaminováno. Max a Albert jsou proti své vůli považováni za primitivní archeologický nález a hrozí jim smrt, anebo násilná přeměna v ženy. Ženy převzaly vládu nad světem a naši hrdinové se stávají pokusnými králíky. Díky dívce jménem Lamia, která zcela nepropadla feministické propagandě, se mužům podaří uprchnout. Ukáže jim cestu na povrch a spolu s nimi se rozhodne i ona zemřít na zamořené planetě mimo svůj bezpečný podzemní domov. Jenže na zemi je vše jako kdysi, dokonce je tam i dům, ve kterém tajně bydlí šéfka podzemního ženského společenství. (TV Nova)

(více)

Recenze (499)

Lima 

všechny recenze uživatele

Neodolatelná a velmi zábavná komedie "polského Spielberga" Juliusze Machulskiho, na kterou se svého času stály sáhodlouhé fronty u kin. Kdyby jen tak ČT napadlo tento veleúspěšný film uvést, vůbec bych se nezlobil. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Geniální polská satira oděná do pláštíku sci-fi a lechtivé košilky socialistické erotiky. Nadčasové dílko, jehož hlavní myšlenka skutečně nezní: Muži jsou špatní, áááno. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Tenhle snímek má pro mne velmi vážný podtext (nevím, jak pro ostatní, i když hlavním tahounem filmu je komediální bezmyšlenkovno, jistě) a začal jsem to zjišťovat poměrně nedávno. Pod velmi slabým nánosem "co by kdyby byly jen baby" se srývá velice inteligentní, jemná a promyšlená stavba příběhu, který jednak ironizuje tehdejší Polsko ("PŘIPADÁ MI, JAKO KDYBY MĚ VYLUČOVALI Z PIONÝRA") a hlavně cíleně vtipně ukazuje, že jakýkoliv absolutismus je špatný - i já prostě věřím tomu, že kdyby vládly ženy, nenávist, kariérismus i války by tady byly. Přidejte půvabné triky a erotický náboj (na Polsko v roce 1984!) velice zajímavý. Proti kráse polských žen nic zásdaního nemám, stačilo mi, že Bozena Stryjkówna byla přímo k nakousnutí. Také bych "vyučoval." -CO JE TO? -TO JE ŽIVOT. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

S odstupem času už vtipy trochu vyšuměly, ale před takřka 20 lety to byla maximální pecka, na kterou se stály v kině fronty a s lístkama se šmelilo. I dneska se ještě člověk spoustě věcí zasměje, ale přece jen už tenhle film budou lépe hodnotit pamětníci, než současná mládež. Oba hlavní mužští představitelé sehráli své party vynikajícím způsobem a jejich konfrontace se světem žen je opravdu svérázná. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Polská vtipná komedie o tom jak by vypadal svět, kdyby tu byli jen ženy. Když jsem to viděl, doufám, že takto svět nikdy neskončí :)) ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Od společenské satiry špetka, od crazy komediální nadsazenosti také, zato papundeklu rovnou tuny (aneb kde kulisáci pořadu Hip Hap Hop brali inspiraci). Jen toho humoru se nějak nedostává. Respektive až povážlivě rychle zastaral. Není to marné. Pouze dlouhé, místy vtipné, místy trefné a většinou takové nijaké. Naprosté dno trapnosti je honička skrze "mrakodrap" a její závěr na underground party. Naštěstí následuje odraz ode dna a závěr na povrchu je výtečný. Ovšem vydržet ten poslední záběr, který se natruc drží zuby nechty i při titulkách, to už chce vskutku silnou povahu... ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Podle mě jedna z nejlepších evropských komedií. I Poláci umí. Závěr jak vylezou na povrch je naprosto úžasný. A Jerzy Stuhr taky. ()

TheMaker 

všechny recenze uživatele

"Kuuurvaaa" :-) Nevěděl jsem, že v Polsku mají tak sexy baby :) Film je opravdu vtipný. Ve filmu zazní spoustu vynikajících hlášek, které Vás určitě rozesmějí. Oba dva protagonisté filmu hrajou skvěle. Ani se nedivím, že ve své době se na tento film stály fronty, vždyť i dnes má film co do sebe. Opravdu se mi líbil. Úplně jsem cítil to přátelství mezi Maxem a Albertem. Musím také pochválit perfektní pointu, kteru jsem teda vůbec nečekal. Těžko říct, jestli bych se chtěl ocitnout v jejich situaci. Ale asi jo. Alespoň by byla nějaká změna v tom mém stereotypním životě. Proč nezažít takové skvělé, sexy dobrodružství, že ? ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tohle byl druhej film, kterej jsem od Machulskiho videl a byla to opet strasna silenost, ale opet originalni. Vtipu tu je opravdu spousta, vetsina fakt skvelejch, dej filmu hezky odsejpa, triky sou v klidu, hudba pekna a zaver je vyresenej fakt dobre. Ale nejvetsi klad je Jerzy Stuhr, kterej ma daleko vetsi roli nez v Kingsajz a i v momentech, kdy se nic moc nedeje, dokaze film utahnout. Fakt husta komedie. ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Film tak proslulý a úspěšný po celém světě, že se až divím, že nevznikl americký remake. Ale nebudu přivolávat neštěstí... ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Je neuvěřitelný, že tehdy to u nás vůbec pustili, protože takový obrovský přirovnání totality jsem snad v tehdejších filmech nenašel. Zakazovalo se za mnohem míň, než bylo vidět tady (třeba hon na odlišující se rebely, kteří odmítají zřízení, nebo vůbec snaha o autoritativní změnu pohlaví hlavních hrdinů, nebo vůbec státní zřízení ženské společnosti s její excelencí atd). Některé vtipy jsou sice už za zenitemm, ale to nijak neubírá na zábavnosti, protože tenhle film je tak domácky humornej, že podobnej cizí jsem snad ještě neviděl. A je příjemný vidět celosvětově úspěšnou inteligentní SF komedii, která není založená na tricích, ale hlavně na postavách a ději. ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Úžasná polská komedie, od které jsem dostal mnohem více než jsem očekával. Samotný nápad je perfektní, ale nejvíce mne dostal konec! Na ten v životě nezapomenu. Nejvíc jsem si oblíbil Jerzyho Stuhra, kterému jsem se smál snad pokaždé. kdy se jen objevil na plátně. Určitě jeden z filmů, který by měl každý správný filmový fanda vidět....... ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Kutovní polský film ze starých časů, příjemná oddechová komedie se zajímavým námětem, milý film na který se pokaždé znovu ráda podívám. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Já, níže podepsaná, jsem se narodila proti své vůli jakožto muž." To není pravda, ale nechtějí mi ony náhodou ukrást pindíka? Jenže já ho nedám, já ho mám celkem rád a navíc bych neměl čím přemýšlet ve světě žen. Proto budu prchat, navštěvovat podzemní centrum dekadence, žrát svatá jablka a sexuálně dokazovat, že nejsem jen chybějícím vývojovým článkem mezi opicí a ženou. Jelikož jsem však mazaný, tak se budu dál tvářit, že nejuznávanější fyzičkou světa byla Einstein, ale přitom si užívat pozápasovou výměna dresů mezi hráčkami ignorujícími nošení spodního prádla. Se samci Maxem, Albertem a jejich zvlhlými funkcionářkami je zkrátka zábava, což pro mě platilo při premiéře v kině a dneska se na tom vůbec nic nemění. ()

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

Pro mě spíše průměrná komedie, která je sice postavená na originálním námětu, ale ten obrovský potenciál zůstává bohužel nenaplněn. 120 minut na tak jednoduchý scénář je jednoduše příliš moc, vtipu tam zas tak moc není a tak se aspoň snaží herci, kterým to jde. Zejména Stuhrovi, který se svojí postavy zhostil s velkou chutí a je to na tom taky znát. Ženské role by chtěly trošku více zapracovat, protože tyto šovinistické šablony moc nadčasové nejsou. Polsko má bohužel větší klenoty své kinematografie, a tak nemohu víc než za 3* ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Další z "legendárních" filmů, které jsem měl uchovány v paměti jako něco úžasného. Nyní, co jsem film po těch x letech shlédl znova, už tak nadšený nejsem. Člověk se sice občas zasměje, ale bohužel to není tak často, jak jsem předpokládal. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Bejt na tolik ženskejch sám, hodim si mašli :)) Dokonalá komedie a perfektní satira na totalitní společnost, politicky zcela nekorektní, jó, to byly časy (i když někteří zjevně nepochopili, že o tu erotiku tam tolik nejde). Někdy mám pocit, že za komunistů byla větší tvůrčí svoboda, než teď. "Nevíme heslo, KURVA. - Co to je? - Nemám tušení." / "Koperník byla žena." (Aktuálnější než kdy dříve.) ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Tak jsem zjistila, že jsem do obou vlastně zamilovaná, i když nutno říct, že do Olgierda o něco víc, protože Březový háj mám raději než Tři barvy. Ale asi je nepoměřitelné, jak moc jsem zamilovaná do Sexmise. ()

Související novinky

5. ročník festivalu Future Gate

5. ročník festivalu Future Gate

07.02.2018

Pátý ročník festivalu science fiction filmů zavítá do pěti měst. Jako každý rok představí časem prověřené klasiky i filmové novinky, a nově i dokumenty, workshopy, velkolepý koncert nebo diskuse se… (více)

Reklama

Reklama