Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dospívající dívka Marie (Marie Theisen) žije na konci padesátých let minulého století osamělým životem. Její otec, luteránský farář místního sboru (Bjørn Sundquist), nutí svou dceru dodržovat náboženské zákony a vést ctnostný, umírněný a důstojný život. A zatímco se její spolužáci setkávají a baví, Marie musí rychle domů, aby se věnovala modlitbám. Ale dívka chce nosit krásné šaty, náušnice v uších, milovat, tančit a najít přirozený vztah k životu a Bohu. Její srdce je však rozervané. (TRK)

(více)

Recenze (8)

Herr_Flick 

všechny recenze uživatele

Věděli jste, že Durexu v Norsku říkají Důrex? Filmů o dospívání je celá řada, tento je jiný. Mladičká Marie, dcera kněze, objevuje svůj malý nový svět, přemítá o Bohu a vlastním těle. Doslova promítá myšlenkové pochody z doby dávno před internetem, z mrazivě puritánského prostředí. Deprimující. V průběhu mě (překvapivě při uvážení mého pohlaví a věku) film až tolik neuchvátil. Ve výsledku, po překonání všech jejích strastí, jsem si stejně nemohl pomoct a jít proti proudu i díky nesmyslným maličkostem. Za prvé to vypadá přesně, jako by někdo točil za plotem naše sousedy, a to bez legrace! A za druhé mi nikdy předtím nepřišlo na mysl, že Ježíš musel prdět a srát. 85% ()

KrestanFilms odpad!

všechny recenze uživatele

Příběh o dívce, která je uvězněna v kleštích "církve". Je to přesně ta církev, jako v dobách Ježíšových. Ta, kterou Ježíš sám tak kritizoval a která ho nakonec poslala na kříž. Je to táž církev, za kterou Saul pronásledoval a věznil křesťany - než se sám setkal s Ježíšem. Dnes už si sice do slovníku přidali jméno Ježíš, ale místo Jeho učení stále lidi svazují všelijakými zákazy a příkazy... A výsledek? Spousta zlomených srdcí, hromady lidí, jenž už nechtějí mít s Bohem nic společného. A to jen proto, že se namísto s Bohem setkali jen s regulemi. A jak je i v tomto filmu - i mnozí představení v těchto církvích tak žijí v pokrytectví, protože jinak to ani nejde... Filmu dávám odpad, protože jednak je vlastně dost o ničem a také je tam rozpracována světská stránka (např během filmu dvě nahé koupající se ženy). Špatný na začátku, mnohem horší na konci. A smysl filmu mi unikl. Snad jej točil právě někdo, komu takhle "církev" zničila život... ()

JANARYBA 

všechny recenze uživatele

Citlivý film o hledání své vlastní identity ...náctileté dívky, která vyrůstá v rodině, ve které despoticky vládne otec - farář. "Co to lidi napadá, že si slibují lásku, dokud je smrt nerozdělí. Já miluju karbanátky, ale nemůžu Bohu slíbit, že je budu milovat navěky" 29 min. filmu ()

Zajímavosti (1)

  • Mezi natáčecí lokality patřilo Oslo, Halden a Tistedal v Norsku. (Cheeker)

Reklama

Reklama