Reklama

Reklama

Wolf Warriors

  • Čína Wolf Warrior (více)
Trailer

Obsahy(1)

Leng Feng (Jacky Wu) během zátahu na drogový gang i proti zákazu nadřízeného riskantně zastřelí jednoho zločince a díky tomu je přiřazen k elitnímu vojenskému oddílu Wolf Warriors. Tento oddíl se záhy vydává na vojenské cvičení, během kterého je ovšem napaden cizí reálně ozbrojenou jednotkou, která si sem přišla vyrovnat účty za předchozí protidrogový zátah a zároveň i vyzkoušet tajnou zbraň. (Tamten)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (61)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Přesně jak psal Verbal. Tenhle film je vlastně propagandistický. Je o tom, že kdokoliv nelegálně vkročí do Čínské lidové republiky s úmyslem škodit, bude rozmáznut její mocnou moderní a elitní armádou... Já dodávám mocnou určitě, u moderní však zůstávají otazníky. Je mi jasné, že pokud soudruzi mají nějaké zbraně pro třetí světovou asi je nebudou ukazovat v akčním filmu. Každopádně ve filmu uvidíme spustu techniky, která byť modernizovaná pamatuje už nejeden válečný konflikt dvacátého století. Vrtulníky Mi8, téčka, BVP... Sice se sem tam objevily okopčené západní zbraně v podobě vrtulníků, hummerů apod... ale že by se jednalo o nějaký výkvět zbraňového arzenálu, to tedy ne a že tam toho ve filmu ukázali soudruzi dost a hojně! Co se týče samotné jednotky Wolf, nejlepší speciální jednotky ze všech čínských armádních speciálních jednotek, musel jsem se smát. Soudruzi běhají po lese, zakopávají o miny, šlapou na ně, případně se v houfu nechávají kosit granátomety a sniperem žoldáků. Naštěstí tu máme hrdinného Číňana, který aby nasbíral body u své (pro Číňany) sexy velitelky přežije nespočet zásahů. Také stoupne na minu, ale sekočí z ní bez újmy, proběhne řadou vybuchujících granátů poté co zakopne o řadu natažených lanek a nakonec zvítězí rozhodný souboj nejen s vrchním žoldákem ,,TOMCATEM'' ...... Jako v každém správném čínském filmu tu máme řadu dojemných flashbacků, kdy poté co někdo z jednotky padne je divákovi puštěná vzpomínková sekvence z předchozího děje např. když dotyčný ukazoval fotku dcery svým druhům apod... Jestli u tohoto Asiaté pláčí, nevím. Já osobně zuřím. Asijští herci jsou afektovaní, hlavně ve vyhrocených scénách a film se tedy nijak neliší od jemu podobných. Kdo se mi líbil byl charismatický zloun Tomcat, Scot Adkins nejen vypadal jako pořádnej zápaďáckej žoldák, ale slušně se i rval (to on milovník Bruce Lee fakt umí!) a to se počítá. Co zaujmulao, byla kamera a všechny ty vychytávky typu zpomalený let kuliček z vybuchlé miny apod... Digitální vlci však byly strašní!!!!! Tenhle film můžeme směle hodit do pytle propagandistických filmů o nesmrtelných vojácích Číny, kteří vše dají tak bacha na ně. Jenže. Netočí Amíci to samé? Vzpomeňme Lone Survivor... Takže, neodsuzuji. Naopak u soudruhů - jako že cokoliv rudého s rudou hvězdou navíc - nesnáším, ten patriotismus chápu o trochu více než u Amíků. Máte-li rádi vojenské filmy o vojácích, tenhle by se vám mohl líbit. Jen tu toho moc nemyslete. Dvě zkumavky s krevním vzorkem. * * ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

|70%| Nevěděl jsem co od toho očekávat. Moc jsem se do toho nehrnul pač čínské filmy, to je pro mě jedna neznámá, ale shlédnutí se teda vyplatilo. Hodně mě přitáhl Scott Adkins, který si roli záporáka užil. Jasně, co se týče jeho skvělého bojového umění, tak moc využit nebyl, ale ta finální bitka se podařila. No, režisér Florentine ho dokáže využít víc naplno. No, nevadí. Zbytek herců – žádné námitky. Akce je tu celkem dost. Je to trochu rozdíl než na tu americkou akci. Jsou tu nějaké věci, které mi neseděli, to jak je to točené, kamera, různé efekty atd, ale to jsou jen malé detaily. Příběhově je to obyčejné, ale výrazný problémy jsem neshledal. Ke konci jsem si řekl, no tak 3* nebo 4*, ale vzhledem k tomu, že mě to překvapilo, tak dávám lepší hodnocení. Hudba je taková normální. No, nedá se to nějak víc okecávat, bavil jsem se. ()

Reklama

Thomassi 

všechny recenze uživatele

Tak za prvé, rozhodně bych netvrdil, že se jedná o válečný film. Ano, točí se to okolo vojenské speciální jednotky čínské lidové armády, ale dle děje se jedná spíš o plnohodnotný akční film. Pojednává o situaci, kdy se armádní cvičení změní v hru na život a na smrt, kde se najatí žoldáci snaží zneškodnit "nepřijatelného" jedince. První půle byla dost nezáživná, jakmile ale hlavní hrdina zjistí, že mu jde o kejhák, neotrhl jsem od toho oči. Sice je to předvídavé jako facka, ale pro pobavení si myslím, že neuděláte chybu. Co se týče čínského vlastenectví s epic music na pozadí, nějak mi to nevadilo. Když mohou podobné patriotmovies produkovat Amíci, proč by nemohli Číňané. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Wolf warriors má na prvý pohľad takmer všetko, čo mám v tomto žánri rád, takže som sa na to aj dosť tešil a síce nie som úplne sklamaný, ale k mojej skutočnej spokojnosti to má rozhodne ďaleko. Hlavne to má až príliš rozporuplné prevedenie, pri ktorom vyniká síce mnoho kladov, ale aj záporov. To, že dej už jednoduchší byť ani nemohol mi ani tak neprekáža, skôr je problém, že už samotná zápletka mi príde dosť nedôveryhodná, takáto pomsta, alebo skôr pokus o ňu mi teda prišiel úplne mimo. Film vo mne ani trochu nedokázal vzbudiť záujem o postavy, takže pokiaľ sa nejednalo o mojich obľúbencov, ktorých som si všimol a obľúbil už dávnejšie, tak mi boli všetci ostatní ukradnutí bez ohľadu na to, či pochádzajú z kladnej, alebo zápornej strany. A asi najväčším záporom je porušenie podľa mňa jedného z najdôležitejších pravidiel akčného žánru, pomer strán, teda kladná strana by mala čeliť presile a nie, ako v tomto prípade, kde len pár záporákov ohrozuje množstvo vojakov zo špeciálnej jednotky, pričom hlavný hrdina sa z nej prakticky neoddeľuje a tak som sa o neho ani nemal moc dôvod obávať. Ale zase určite musím pochváliť skvelé tempo, tu sa prakticky stále niečo deje, výborný vizuál, vďaka ktorému sa na to pozerá skutočne dobre, pomerne veľkolepé prevedenie, kde vyniká hlavne množstvo nasadenej bojovej techniky, aj keď v akcii sa nepoužíva a našťastie aj ten celkový militaristický štýl a propaganda na armádu sa mi tu páčili, predsa len tu je to úplne iné, ako v prípade americkej produkcie, ktorá si vyžaduje, aby som schvaľoval ich invazívnu politiku. Nesklame ani obsadenie, Jacky Wu a Scott Adkins boli samozrejme hlavným dôvodom, prečo som sa na to tešil, ale vyniká aj Nan Yu, ktorej táto postava výborne sadla. A asi najrozporuplnejšie dopadla akcia, ktorá je skvelo natočená, nadmieru dynamická a aj celkom drsná, ale chýbajú lepšie nápady, za čo môže aj nevhodné prostredie obyčajného a prázdneho lesa, ktoré takmer neumožňuje jej ozvláštnenie. A tak zatiaľ čo prvé dve akčné sekvencie mimo hlavného deja som si skutočne vychutnal, obzvlášť úvodné likvidácie strážcov alebo nasadenie rotačného guľometu, následne už moc nie je o čo stáť a scéna s vlkmi mi už prišla úplne mimo. Jedine ešte ten finálny súboj celkom poteší, ale aj tak mi vzhľadom na potenciál oboch zúčastnených neprišiel až tak kvalitný a navyše ani nebol moc dlhý. A tak Wolf warriors je film, ktorý určite neľutujem, že som si ho pozrel, po úvode som bol z neho nadšený a kladov je tu aj celkovo nespočet, ale zároveň tých záporov, ktoré úroveň filmu znižujú je tiež dosť a tak znovu ma to už neláka. 62% ()

vegetol.mp 

všechny recenze uživatele

Zábavná čínská pohádka, kterak nadržený, snaživý a věčně se potící chrabrý čínský pigmej nakopal prdel o hlavu většímu a mnohem charismatičtějšímu protivníkovi a poučil ho o tom, že do Číny se nikdo srát nebude. Akce je přehledně a dynamicky natočená, i když zamrzí zbytečné digitální efekty. Digi vlci jsou nicméně naprostá tragédie. Závěrečný fight Adkins vs. mrňavej číňánek byl na můj vkus moc krátkej. Navíc Adkins přehrává rudýho trpajzlíka v každém záběru. Propaganda chrabré Čínské armády je sice legrační, ale celkově jde o slušnou oddychovku, která díky krátké stopáži a časté akci nenudí. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (2)

  • Akčního režiséra na filmu dělal Nicky Li, v titulcích uvedený jako Li Zhongzhi. (Rominator)
  • Wu Jing (Jacky Wu) ve filmu používá L85A2, jedná se o čínský prototyp útočné pušky. Tento typ zbraně používá pouze a jenom Čínská lidová osvobozenecká armáda. (Yoshitsune)

Reklama

Reklama