Reklama

Reklama

Svéráz národního lovu

  • Rusko Osobennosti natsionalnoy okhoty (více)

Obsahy(1)

Mladý Fínsky mladík sa vyberie do Ruska na vysnívaný tradičný ruský lov. Zo sna však rýchlejšie vytriezve, ako z litrov ruskej vodky a samohonky ktorú dobrovoľne vypije lebo patrí k ruským zvykom. Partia, ktorá s zišla na love nemá asi v pláne uloviť nič živé, ale sa riadne spiť do nemoty. Nemožno sa preto čudovať, že i yetti sa zrazu stane skutočným. (andykovac)

(více)

Recenze (214)

AlfaNumerO 

všechny recenze uživatele

Proč nenatočit film o chlastu, ještě když to je takováhle šulipíčovina. Tleskám rusákům (což moc často nedělám jinak). Kde sakra vyhrabali Semyona Strugachyova (Lyova), ten borec má xicht, kde se při pohledu na něj musím vždycky hned smát. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Matt Damon vyrazí v Rusku na lov. To nechceš. Tohle mi moc nesedlo. Vlastně nejkomičtější na celém tom filmu byl český dabing, kdy všechny postavy mluví normálně, jen jediná neruská, tedy mladý Fin, je nadabován s ruským přízvukem. Vcelku bizarní. NA tohle asi fakt málo chlastám. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Ano na jednu stranu je to snaha o bláznivou komedii ale na druhou stranu radši snesu 30 a stále panic, jsou komedie a komedie bohužel. ()

stub 

všechny recenze uživatele

Jeden ze snímků, které mají tendenci stát se klasikou hned po svém vzniku. Skvělá atmosféra "lovu" je umocněna nádhernou sibiřskou krajinou. Ne všechny gagy jsou příliš vtipné, přesto však celkovou dynamiku a atmosféru neoslabují, naopak, jakoby je chvílemi spíše umocňovaly. Vhodně zvolení jsou také herci, jmenovitě bych vyzdvihl alespoň herecké představitele Kuzmiče, Michaliče a Lyovy. Opravdu jedinečná kombinace humoru a atmosféry. ()

Kamca_ 

všechny recenze uživatele

Slyšela jsem na to jen samou chválu, ale moc mě to teda nenadchlo. Myslím, že to mělo málo poutavý děj. Takový průměr až podprůměr. Původně jsem si myslela, že celý film bude o lovu, ale místo toho se tam na něho připravovali chlastáním vodky do němoty. V tom teda nevidím moc nějáký smysl. ()

rawen 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemná vyjížďka - mě by se asi taky velmi rychle vytratily všechny romantické představy o ruské povaze :) Ale tak to má být, hlavně když je vodka, pak už je všechno jedno... 7/10 ()

Iggy 

všechny recenze uživatele

Spíš je to podle mě o stereotypech ruské duše… Všechny vtipy jsou ale hrozně předvídatelné a proto mi připadaly poměrně dlouhé a natahované. O hodně lepší je ještě absurdnější Rybolov. I když tu neodbytnou chuť na vodku jsem dostal taky a moct tak hned po filmu odjet rovnou kamsi do Ruska a trošku popít (repsektive opít se do němoty a zapomenout na to, že by vás v Rusku asi tak nejspíš zabili), by nebylo vůbec špatné… ()

bouncer 

všechny recenze uživatele

Skvělá komedie z Ruska, svěží závan něčeho nového, originálního. Dobrá změna oproti stále stejným komediím z USA a vlastně i od nás... ()

jahol 

všechny recenze uživatele

O jednu hvězdičku méně vtipné a o to složitější poselství o ruské duši než Svéráz národního rybolovu. Postavy hůře čitelné, "externista" z Finska zdaleka nevyužitý tak, jak by mohl, jednotlivé obrazy spolu tak neladí a historická paralela není dotažená a míjí se účinkem. Pár scén je ale jedinečných. ()

Francik 

všechny recenze uživatele

Kultovní film naší základní školy. Spolu s Big Lebowski a Pulp Fiction. Už mi nikdo nesebere. Sice mi dnes snímek zas tak vtipný nepřijde, ale nostalgie je nostalgie. ()

Damiel 

všechny recenze uživatele

86 % - Výtečné hlášky, skvělá sebranka těch nejpozoruhodnějších týpků a zajímavá demonstrace, kterak ve velkém lovit ryby :-) ()

decouble 

všechny recenze uživatele

S pár kamárády a třemi lahvemi vodky jedinečná záležiost, bezkonkurenční! A každé další zhlédnuttí zvedá kvalitu. Miluju generálovy květnaté přípitky. Nu, na družbu! ()

CageDepp 

všechny recenze uživatele

Co je špatnýho na tom celý život pro pít...tady je příklad toho, že to je docela pohoda....Taky by mě zajmalo jestli tam byla scénka s generálem bez doutníku... Ale pouštět to znova a sledovat to jestli je nebo ne to nehrozí. ()

Dexter1 

všechny recenze uživatele

Tento film neovplýva žiadnymi vtipnými hláškami ale dychberúcimi situáciami. Film po ktorom nastáva nepríjemné sucho v krku vie svojím milým alkoholickým humorom pekne spríjemniť nielen 90 minút vášho života. A musím len dodať, že ten ožratý medveď musel byť fakt ožratý, lebo to by žiaden medveď neuhral. ()

marleyy 

všechny recenze uživatele

80% Vtipná poezie na ruskou mentalitu, vodku, lov a přírodu. Já se opravdu bavil, vskutku absurdní scény, které gradovaly neskutečným stylem aby opět všichni skončili v poklidu u stolu s vodkou. Temperamentí představitelé jsou zapamatováníhodní. ()

Reklama

Reklama