Reklama

Reklama

Svéráz národního rybolovu

  • Česko Svérázný rybolov (více)

Obsahy(1)

Ruští bohatýři opět na lovu, tentokrát však v nebezpečné blízkosti státní hranice... Volné pokračování úspěšné komedie Svéráz národního lovu.  Naši svérázní lovci se tentokrát vydávají na ryby. A opět s vodkou. Parta chlapů jede na ryby a vezme si na cestu 16 kartonů vodky. To vše ve jménu kulturní rekreace. Avšak stane se, že je proud zanese (i s drahocenným nákladem) do Finska. Nestačili ještě vypakovat pruty a došlo jim, že překročili státní hranici. Kvapem se vrátili do vlasti, přičemž v cizině zapomněli škatule s pitivem. Jednu nebo dvě - to by ještě šlo vydržet, ale všech šestnáct, to už je státní kauza. A ve jménu takové je ruské vojenské námořnictvo připraveno se potopit. Třeba až na dno... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (210)

MK_ultra 

všechny recenze uživatele

Skutečně svérázné!A mysteriózní! Žádný velký příběh se za touto komedií neskrývá, ale díky scénáři mistra Alexandra Rogožkina je to celkem příjemně strávených 98 minut času.Pár hluchých míst byjste našli(např.: jak to teda bylo s těmi Rusalkami?),ale ve své podstatě na tom až ani tak nezáleží, protože důležitá je všudypřítomná vodka. Postavy jsou charakterní a člověk si je celkem brzy oblíbí,zejména pak Kuzmu Kuzmiče a Generála. No co dodat....Film o vodce dokáže napsat jen širá ruská duše! 3 a půl Hvězd. ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Poprvé jsem to dal v češtině a trochu to mé dojmy kazí. Dosud to ale byl pro mě nejlepší díl z prvních tří. Fantastická návštěva Finska, úžasné lov, ale oproti jedničce málo vodky. Scénu s krávou tu dobrodružství s ponorkou asi také nedokázalo překonat. Možná mi ale jen scházely titulky, když dobře se bavící společnost některé vtipy zakecala. ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Několikrát jsem se smál až jsem se za břicho popadal. Tento díl je mnohem více než jeho předchůdce doveden do extrémů, což já rád. Nejen, že je rybolov mnohem vtipnější než lov, ale i příběh je mnohem zajímavější. Partička je podobná a především už zde neobtěžuje ten dementní Fin. Partička tedy tentokrát překypuje sympatiemi, přičemž generálovi přípitky jsou mnohem kratší a Kuzma Kuzmič se zdá mnohem klidnější. Film je hrozně pohodový s několika bravurními hláškami, které dovedou nejednoho člověka posadit na zadek. Pálím 4* a dost možná se uchýlím k opakovanému zhlédnutí. Tentokrát ovšem s patřičným pitivem, neboť s pivem to není ono. EDIT: S odstupem času zvedám na plný počet. Nemohu si pomoci, ale ten snímek nemá chybu. ()

Marius 

všechny recenze uživatele

Najprv doprava, potom dolava.....Dakujeme chlapci.....Tí Rusi si tu už jazdia ožratí ako doma ..... Dôstojné pokračovanie vodkového absurdistánu sa tentokrát strieda na pomedzí Ruska a Fínska. Parta samozrejme chlasce ako o život a naruší hranice Fínska. Keď to zistí tak pri zbesilom úteku zabudne "pjatnadcať korobok vodky" a to je dobrý dôvod "požičať si" špionážnu ponorku a získať vodku späť. ()

campix 

všechny recenze uživatele

Docela mě překvapuje, že i Rusové mají smysl pro humor a dokáží vytvořit takto humorný film. Po zemi se smíchy válet sice rozhodně nebudete, ale velké množství situací je více než úsměvné. Spousta absurdních a účelných situací nedokáží film úplně prodat, ale pokud máte Svéráz národního rybolovu jako rychlou jednohubku, tak se bude jednat o příjemné zpestření volného času. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (1)

  • Miniaturní ponorka byla skutečným plavidlem sovětského, později ruského námořnictva. Šlo o plavidlo typového projektu 865 (kód „Piraňa“), které bylo v leningradských loděnicích vyrobeno v pouhých dvou kusech, první spuštěna na vodu v r. 1986. Technické údaje: délka 28,2 m, šířka 4,7 m, max. rychlost pod hladinou 7 uzlů, mohly se potápět do hloubky 200 m. A i když posádku standardně tvoří 3 muži, ponorka je plně ovladatelná i jediným (velitelem), takže rovněž v tom film odpovídá skutečnosti. V r. 1999 byly vyřazeny oba stroje ze služby. (chamonix)

Reklama

Reklama