Reklama

Reklama

VOD (1)

Před třiceti lety spáchají členové náboženské sekty sebevraždu. Jediný, kdo přežije, je pětiletá dívka. Ta se v současnosti vrací s filmovým štábem na místo smutné události a snaží se zjistit, co tenkrát sektu zvanou Nebeský závoj vedlo k tomuto činu. Zjišťuje však, že pravda by mohla být děsivější, než si pamatuje. (Terva)

Recenze (66)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Za mě opatrný approval - když je Blumhouse dostatečně sebekritický na to, aby necpal The Veil do kin, ale uvádí jej rovnou na VOD sítích, budu k filmu vstřícný a mírně pochvalné hodnocení udělím. Oceňuju viditelnou produkční kvalitu - pěkně natočený snímek, se slušnými herci, atmosféra sem tam vystrkuje růžky i díky hezky nasnímanému prostředí (mimochodem mnohem hezčí exteriéry než nedávný The Forest, který měl právě na nich stavět). S použitým filtrem ale někomu možná trošku ujela ruka a úplně nejvíc film sráží herecká kreace Thomase Janea, jehož přehrávání je mimo tabulky. Repektive tomu ani nelze říkat přehrávání, to je prostě over the top napsaná postava až parodických rozměrů, která ze zbytku filmu nepřirozeně vystupuje. A proto jej nelze brát úplně vážně. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Sotva to začlo a už jsem jevil nezájem a věděl jsem, že to nebude nic pro mě. 40 minut nuda a s příchodem první vcelku povedené lekačky si film upoutal mou pozornost. Natočeno jakžtakž OK,pořád to na mě působilo však béčkovým dojmem. Potěší rozkošná Jessica Alba a můj oblíbenec Thomas Jane,který zde bohužel přehrává až moc nevkusně,což příliš dobrý dojem nedělá. Konec je divný, ale 3* za herce a dvě povedené lekačky dám. Z duchařin za poslední dobu je to alespoň koukatelné. Škoda, že se Phil Joanou nevydal raději cestou k Exploitationu. Gore jak dokázal v Dirty Laundry Punisherovi mu nedělá vůbec problém. 50% ()

tron 

všechny recenze uživatele

Toto je absurdné. Film som si pozrel, dosť som ho pretrpel, ale nepostrehol som, že v ňom hrajú Thomas Jane, Jessica Alba ani Lily Rabe. Wtf. No ale čo už, život ide ďalej. Práve vcelku presvedčivý Jane (podobajúci sa na Matthewa McConaugheyho), ktorý inak povedzme si na rovinu nikdy nebol nejako ozrutne kvalitný dramatický herec, je ako šéf šialenej sekty najväčším plusom tohto zabudnuteľného béčka. On a jeho sekta. Všetko ostatné je nestrašidelné, takmer bez atmosféry, plné klišé a zameniteľných postáv. ()

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

The Veil Znáte tu situaci, kdy si sosnete film s tím, že si ho určo jednou pustíte, čas jde dopředu a vy se k filmu ne a ne dokopat, protože pokaždé dostane přednost něco jiného? Třeba mrdání nebo jinej film. The Veil je přesně ten druh filmu a tak se nám s Alíkem na něj v noťasu prášilo s tím, že jednou určo jeho den přijde. Přišel a to v den, kdy by to ani jednoho z nás ve snu nenapadlo. Plány byly totiž úplně jiné. Alík chtěl koukat na turnaj UFC 198 a já se nutně potřebovala celej večer věnovat práci na kompu. Co by se tak mohlo posrat? Nic až na jednu drobnost - Padnutí serveru v naší čtvrti. Alík měl po turnaji, já přišla o prachy a milej net s náma tedy vyjebal tak luxusně , že ani na to jebání nebyla nálada. Co s načatým večerem? No jooo máme tu přece The Veil. Tak jsme to "plní nadšení" pustili. The Veil měl určo radost že konečně přišel jeho velkej večer a rozhodl se nám odvděčit nevšedním zážitkem. Filmu bych neměla ani moc co vytknout. Snad až na pár maličkostí. Představte si že máte tejden zácpu a z nějakého důvodu žerete celej ten tejden jen med a pak konečně zamíříte směr hajzl. Tak první půlka filmu se táhne podobně jako by se táhnul váš výslednej týdenní produkt. Naštěstí to zachraňují postavy. Ty jsou totiž tak neuvěřitelně debilní, že Vám udělá radost každá co zdechne a ani neřešíte jak daná postava skapala, hlavně že je po ní. Ale abych nekřivdila jedna vyjímka se našla - Nick. Samo chcípne jako první když nepočítám jednu autonehodu. To už sem si říkala, že jedinej plus filmu bude koukat na prdel Jessice z Alba, která zde jakýmsi nedopatřením hraje. Ouha. Kolem pasu má uvázanou košili, takže jí na prdel není vidět. To už začíná kolosálně smrdět průserem. Co kdybych to vypla? Alík určo moc protestovat nebude. A tato má myšlenka asi film smrtelně vyděsila, nebo mu došlo, že stojí absolutně za vyliž prdel, fakt nevím co bylo tím faktorem, že se během minuty rozhodl otočit o 180 stupňů. Najednou všechny ty počáteční píčoviny začaly dávat smysl, objevilo se napětí, objevila se houstnoucí atmosféra, objevil se dokonce i Nick (neměl chcípnout?) a jako bonus Jessica, která díky pánbíčkářským rodičům nikdy ve filmu neukázala ani půlku bradavky, do sebe najednou nechá vrazit hned tři pěkně velký kolíky a dokonce u toho řve jak protržená. No ty krávo to se střihač a rejža vzbudili? Fakt že jo. A jako bonus krásný Happy End jako z pohádky. No nevím jak to The Veil udělal, ale z kolosálního průseru se mu povedlo transformovat na pohodovou záležitost, která se za sebe nemusí stydět a dokonce poputuje místo do koše do exterňáku. Zázraky se občas fakt kurva dějí...Jo a velmi důležité info na konec - POZOR, komentář obsahuje SPOILERY. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Trochu to připomíná variaci na předloňský The Sacrament, avšak s jedním rozdílem: kde Westův počin končil, tam tenhle film začíná. Co to znamená? Po hromadný sebevraždě přiběhnou na místo hladoví filmaři, kde je rádi uvítají neviditelní kámoši... Máme tu tedy další bubu duchařinu, která sice víc spoléhá na atmosféru než lekačky, ale je jí to bohužel k ničemu. A těžko říct proč. Rozhodně tomu nepomohla ona sestava v čele s Jessicou PAlbou, která tu hraje to svoje klasické (ne)dostačující minimum známé třeba z Oka, a hlavně podivná transformace Thomase Janea, zjevem avizující Jima Morrisona a kreací zase "stonožkového" Dietera Lasera. ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Náboženská sekta vedená rešpektovaným mužom sa rozhodne spasiť a poslúchne pokyny svojho vodcu. Ten im ponúkne spôsob, prostredníctvom ktorého môžu získať večný život výmenou za ten pozemský. Pri tomto obrade príde o život 47 ludí. Súrodenci Maggie (Jessica Alba) a Christian (Jack De Sena) chcú zistiť dôvody, kvôli ktorým prišli o svojich rodičov, a tak kontaktujú Sarah (Lily Rabe), ktorá sa k nim po krátkom váhaní pripojí. Spolu s tímom filmárov prichádzajú do oblasti, v ktorej sekta svoj obrad vykonala a ešte nevedia, že kvôli tomu, aby odhalili pravdu o svojich rodičoch, budú musieť prežiť najhoršie chvíle svojho života. - The Veil je ďalším hororom, ktorý mám vo svojom zozname, a dnes ma potešila prekvapujúca správa o tom, že je dostupný dva týždne pred oficiálnou premiérou, aj keď sa na stránkach so zakázaným ovocím skrýval za úplne iným The Veil. Zvrátené komunity mám rád, lenže u hororov tohto druhu mi velmi často nesadne scenár. Rovnako to bolo u The Veil, ktorého téma sa mi páčila, čo ale nemôžem povedať o celkovom koncepte. Už od začiatku mi vadil velmi intenzívny filter, ktorý mi kazil dojem už u Dark Was the Night a Hellions, u ktorého však mal aspoň významnú úlohu. Keďže neznášam čiernobiele filmy, zvolený filter bol pre mňa silno iritujúci. Kamera mi tiež velmi nevyhovovala, pretože často snímala v dosť nezmyselných uhloch. Hudba je však perfektná. Pán Nathan Whitehead má skvelý cit a som velmi rád, že po obidvoch častiach The Purge bude robiť hudbu aj k tretej časti a taktiež k niekolkým ďalším hororom. Lakačky fungujú celkom dobre a v temnom a tmavom prostredí boli dobre načasované. Záver bol celkom predvídatelný, ale myslím, že v tomto prípade vela iných možností nezostávalo. The Veil je pre mňa ako očakávaný horor z produkcie Jasona Bluma miernym sklamaním, ale som presvedčený o tom, že ludia, ktorí uprednostňujú horory s touto tematikou, budú s týmto hororom spokojní. + herečka z American Horror Story: Hotel + herec z Endangered + herečka z The Shortcut + herečka z Wrong Turn 2: Dead End + herečka z Paranormal Activity: The Ghost Dimension ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Mnou respektovaný, ale po hříchu nepříliš plodný Joanou udělal z Janea Jima Jacobse alias Jamese „Jimmyho“ Jonese, do tématu sektářství přidal poněkud obtěžující duchařinu a před přímo se nabízejícím formátem found footage upřednostnil tradici s popelavým kamerovým filtrem. Výstupy guru závojové sekty měly svou sílu (Janeova teatrálnost byla místy i ku prospěchu věci) a sloužily jako jakýsi protijed na neurotoxinem pokapaný cukřík opravdu laciných lekaček, nudných postav a celé té nadpřirozené, nepříliš smysl dávající omáčky okolo. Apropo, dokážu si představit lepší způsob jak vstoupit do tělesné schránky Jessicy Alba, než po koktejlu z mambího jedu a pankuronia bromide.. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Prúser na n-tú! Už keď som videl, že v tom má zase produkčné paprče mizerný Blumhouse, tak som tušil, že to nebude nič moc. Ale ono to bolo oveľa horšie. Na to, že tu nebol práve najmenší rozpočet ani neskúsené amatérske osadenstvo, to dopadlo až šokujúco zle. Druhú hviezdu dávam čisto zo srandy; pre absurdne komediálny prínos. Btw. Thomas Jane by asi potreboval ostrihať, pretože odkedy na hlave nosí to retro Tarzan háro, tak sa ocitá v čoraz väčších kravinách (snáď bude výnimkou aspoň nadchádzajúci "Before I Wake"). ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

23. marca 1985 spáchalo štyridsať sedem členov sekty "Church of Heaven's Veil" masovú samovraždu. Okrem seba, otrávili smrteľnou drogou vytvorenou samotným lídrom Jimim Jacobsom i všetkých svojich potomkov. Teda až na jedno dieťa, malé dievčatko menom Sarah Hope. Tá sa po 25 rokoch nočných môr, ktoré ju neustále celý život prenasledujú, rozhodne v doprovode menšieho televízneho štábu, navštíviť dané miesto, aby sa raz a navždy vysporiadala z minulosťou. Niekedy je to však náročnejšie, ako by sa na prvý pohľad mohlo zdať. V jednom zo starších, opustených domov, nachádzajú množstvo video nahrávok, ktoré ozrejmujú skutočné dôvody úmrtia všetkých členov sekty. Ach tá naša Jessica. Tú len za ruku popadnúť, pred oltár dopratať, následne doma o radiátor pripútať a všetky dvere na sedem západov pozamykať. Pardon, nechal som sa trošku uniesť :) Phil Jihanou natočil dokonalý akčný kraťas "Dirty Laundry" a tak som bol plný očakávania, ako si poradí s mojim milovaným žánrom. No a čuduj sa svete, vďaka niekoľkým mrazivým scénam, pár skutočne vydareným lakačkám, to má odo mňa za túto ducharinku za silnú troječku. Teší ma fakt, že "The Vail" nie je žiadna lacnota, pričom vysoká kvalita spracovania je priam "hmatateľná". Samotný záver síce žiadna sláva, vytknúť by sa dalo tomuto snímku kadečo, ale ja som nadmieru spokojný - 65% ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Jak se zdá, příběh sekty Chrám lidu Jima Jonese je stále inspirativní. Tedy od Universalu jsem čekal větší bombu. Pokud však škrtneme v žánrové kolonce horor a napíšeme drama, pak to úplný propadák není. Maggie (J.Alba, které více sluší blond) je dcerou bývalého agenta FBI, který krátce po zátahu na sektu spáchal sebevraždu. Rozhodne se s pomocí jediné přeživší Sarah (L.Rabeová) zjistit, co se tehdy vlastně stalo. A pravda bude bolet. Nápad s duchy není nový, ale také není zde zcela špatný. Přesto by snímek možná lépe obstál bez nich... Strašidelný tenhle počin není, ale svým způsobem tísnivý, kdyby se takto celý příběh opravdu stal. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Som na vážkach, veľmi ťažké rozhodovanie. Úvodné nastolenie záhady spolu s postupným budovaním atmosféry mi privodili chrochtanie blahom, dokonca aj pár ľakačiek zafungovalo. Technické spracovanie ako i samotní herci ma tiež príjemne prekvapili. Akonáhle sa však začal dej kryštalizovať a rozmotávať, tak ma to paradoxne bavilo menej a menej. Možno to je tým, že pointa bola jasná už na míle dopredu, nehovoriac o tom, že samotné finále ponúklo len priemerné hororové vyžitie. Z druhej polovice preto dýcha len stereotyp, nezvládnutá koncovka a dozvuky tej výbornej prvej. Silné 3 alebo slabé 4 hviezdy, vyberám si tú prvú možnosť. 65/100 Videné v rámci Horror Challenge Tour. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

To je hnus co se ještě v dnešní době točí za chujoviny. Tohle je ještě horší než letošní Les sebevrahů. Nestrašidelný a bez atmosféry. Absolutně nefungující horor, kterej mě málem unudil k smrti. Nedoporučuju. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Hřebíky, kladivem a jedem k nesmrtelnosti. Vůdce náboženské sekty Nebeský závoj se nezdráhal za tímto účelem donutit své soukmenovce ke spáchání hromadné rituální sebevraždy. Akorát problém byl v tom, že už je nevzkřísil, jak jim sliboval, i když to evidentně uměl. Skupinka začínajících dokumentaristů se po čtvrt století od uplynutí tragédie vrací na zchátralý ranč i s dívkou, která je jedinou přeživší tragických událostí, aby podrobně zdokumentovali, co se tenkrát vlastně stalo. Duše zemřelých ale neřekly své poslední slovo. Nabízelo se, že film by se dal natočit dokumentární formou, k čemuž ale zkušený režisér Phil Joanou nesvolil, takže film nepůsobí sterilně a nezáživně. Horor láká na dvě známé herecké veličiny: Jessica Alba a Thomas Jane. Jessicu je příjemné vidět v žánru, který nijak v minulosti nereprezentovala, nejlepším a nejživějším aktérem byl ale Thomas Jane, jehož přehrávaný fanatismus hraničil až s parodií, přesto jsem se na sekvence s ním těšil. Bylo jich jednou tolik než s Jessicou, i když ta je v titulcích uvedená na prvním místě. Temný ráz dostal film až postupně, přidávalo se i na strašidelnějších scénách. Podobný film nemá širší zastoupení, ocenit se dá i určitá neotřelost, s jakou se k dané látce přistupovalo. Joanou nemá problém s gore, držel se ale poměrně zkrátka, přece jen to chtělo diváka vydusit. Téma na to bylo fakt dobré, ale sevřenou atmosféru se nepodařilo udržet. Vždycky se našlo něco rušivého, něco, co si žádalo i nějaké to vysvětlení. Většina filmu probíhá tak, že si filmový štáb pouští archivní pásky nalezené na ranči, na nichž jsou zachycené okultní praktiky fanatika Jima Jacobse, povalují se zde i ztrouchnivělá těla, která by za ta léta už dávno prošla hnilobným procesem, na což není brán zřetel. Když se dostavila napínavá sekvence, nemělo to dlouhé trvání. Technická stránka byla na dobré úrovni, režie poněkud tápala, jaký film chce z toho mít, směsice hororových subžánrů nebyla ideální volbou. Tenhle horůrek si k divákům určitě najde cestu přes atraktivní herecké obsazení, zážitek z něho je spíše průměrný. 60% ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Zmeniť pár detailov, odstrániť tie do očí bijúce nelogickosti, celé to pozeranie videa zmeniť - ideálne vyhodiť a natočiť inak, preobsadiť Janeovu postavu, a tak. Viem, asi z toho chcem zas úplne iný film, ale keď ten potenciál bol fakt mocný. Úplne záverečná scéna mohla byť až nechutne démonická. Chata mohla byť odporne strašidelná. The Veil mohol byť perfektný horor. Ale bavil som sa aj tak; hviezda navrch za nápady. Nazvime ju: guilty pleasure ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Thomas Jane neuvěřitelně přehrává a svého maniakálního vůdce sekty si vysloveně užívá a to mi vůbec nevadilo, naopak to byl s námětem jediný dobrý aspekt dalšího zničeného potenciálu.Prazvláštní mix několika hororů by měl určitě navíc, kdyby se všichni nezavřeli v pár budovách někde na venkově a režisér nenechal nudné vybíjení herců jen občas rozseknout výtečnou lekačkou.Jessica Alba je sice neskutečně nádherná ženská, ale hereckýho talentu posbírala co Agáta Hanychová a tyhle holky by měli jen ukazovat svoje perfektní těla na obálkách časopisů a na herectví se vážně vysrat.Škoda, že finální pointa je ve finále zabitá buranským natočením příšerných vidláků v sektě, protože teprve finiš má koule a nést film či pokračování v duchu posledních pěti minut, měli bysme zaděláno na kultovní dvd masaker.Škoda...zase.49%. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Výchozí situace je fascinující, ale pak to pro mě bylo pro zasmání než abych se bál, takže je něco na filmu špatně. Možná to chtělo si to pustit místo po nedělním obědě o půlnoci na lesní chatě. Sekta s kazatelským pódiem mi spíš připomínala nějaké malý alternativní festiválek. Chodil jsem na Katedru psychologie ukáčko v Praze na předmět Hromadné psychické jevy a zájemcům o tuto problematiku doporučuji výbornou stejnojmenou knížku již zemřelého přednášejícího psychologie Mikšíčka. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Mám rád filmy, od kterých toho moc nečekám, a ony mě potom nečekaně překvapí. Jako The Veil. Říkal jsem si: "Sebevražedná sekta, duchařina, to by mohlo fungovat, doufám že to nebude horší než za tři... no tak kdyžtak aspoň mrknu po čase na Albu a na Janea..." Kurvadrát a ono to bylo ještě mnohem lepší! Po celkem triviálním rozjezdu film postupně nabírá tempo a graduje až do posledního záběru, zatímco u spousty obdobných horrůrků tomu bývá zpravidla naopak. I zápletka je nakonec hodně neotřelá, aspoň myslím. Kromě občas mizerné kamery (hlavně v začátku) nemám filmu co vytknout - pro mě ukázková ba dokonalá oddechovka. Oblíbené scény: Dívka se s očima vlhkýma láskou tulí k milému, očekává vroucí polibek... a on jí místo polibku s úsměvem rozšlehá kedlubnu masívním plocháčem. Nebo excelentní jurodivec Jane mašluje do chlápka kladivem a přitom extaticky řve: "Uvolňuji tvého ducha!" Fakt hlína. Strašně bych se chtěl dočkat dvojky, ve které by Jane a jeho zástup věrných šli světem a uvolňovali by z lidí duchy... už to úplně vidím před očima... krááása! ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Rozpaky. Technicky to nebylo špatné, herecky jsem s tím také neměl problém ačkoliv Jessica Alba, na kterou film táhl především, mě ani tady nepřesvědčila, že je bůhvíjaká herečka. Ale Lily Rabe byla fajn a Thomas Jane celkem ucházející. Problém vidím především v až úzkostlivé snaze udržovat zneklidňující atmosféru po celou stopáž, protože byť místy film příjemně zamrazil, jindy byl ten záměr napínat diváka úplně mimo. A v tom se pak ztrácely ty dobré hororové prvky charakteristické pro duchařiny. Takže ano, ušlo to, ale upřímně řečeno jsem čekal trochu víc. 50% ()

maddy 

všechny recenze uživatele

VEILebnosti, jdu blejt! Lacná, otrepaná, c-éčková ducharina ako z príručky „Ako netočiť horor“. Nestrašidelné, bez akejkoľvek atmosféry, celé to nedáva žiaden zmysel a celkovo absolútne nefunkčné ako horor, totálne zbytočné ako film, neskutočne nudné a ešte to niekto prehnal aj s tým kamerovým filtrom a tak aj na pohľad odporné. Tu skutočne ani nie je čo pochváliť, akurát nerozumiem čo tu robí pár známejších hereckých mien (Jessica Alba, Lily Rabe, Thomas Jane). I keď v prípade toho Thomasa Janea k tomu radšej ani nemuselo dôjsť. To je tak cez čiaru napísaná a zahraná postava, že hraničí s paródiou a nechápem ako to niekto čoby len na sekundu mohol myslieť v tomto, ehm, horore vážne. To nám ten hororový rok 2016 začína ... toto nie je hodné snáď ani ako direct-to-video/VOD snímok. CELKOVO: 0,5* (1/10) ()

Reklama

Reklama