Reklama

Reklama

Když po celém světě přistanou tajemné vesmírné lodě, dojde k sestavení elitního týmu – v čele s odbornicí na lingvistiku Louise Banksovou (Amy Adams) – s cílem zjistit, jaké mají mimozemšťané úmysly. Zatímco celé lidstvo balancuje na pokraji globální války, Banksová se společně se svým týmem pokouší ve velmi omezeném čase najít odpovědi – a aby je byla schopna najít, bude muset přistoupit k činům, které mohou ohrozit nejen její vlastní život, ale dost možná osud celého lidstva. (Falcon)

(více)

Recenze (1 779)

valasek.m 

všechny recenze uživatele

Ano jsem ignorant a bůh ví co ještě, ale tohle byla taková nuda, že u tak dobře hodnoceného filmu jsem se snad ještě nenudil, asi jsem to nepochopil. Ale opravdu mi to připadalo, jak necelé dvě hodiny úplně o ničem. Pochopil jsem, že se příchozí snaží říct, že neumíme mezi sebou komunikovat atd., ale mě celý film bohužel nechal úplně chladným. ()

Patrik256 

všechny recenze uživatele

Rozpočet_ 47 milionov USD // Tržby_ 129,9 miliona dolarov // Tržby v ČR*_ 4 701 832 Kč (94 kin) // Tržby v USA*_ 24 074 047 $ (2 317 kin) ()

peetriss 

všechny recenze uživatele

Takový kříženec Kontaktu a Interstellaru - myšleno v dobrém. Villeneuve si připisuje na své konto další významný filmařský bod, kdy stvořil působivé komorní sci-fi dotýkající se myšlenek o lidstvu a lidství. Amy Adams si připsala jednu z nejvýraznějších rolí, korunovanou především kvalitním psychologickým herectvím. Jeremy Renner jí je vynikajícím sekundantem. Na čem však Přistání také stojí je důraz kladený na audiovizuální stránku - toto sci-fi je totiž názornou ukázkou, že také zvuk dokáže vytvořit silnou součást filmu. ()

bloodcountes 

všechny recenze uživatele

Americký existenciální doják v rouše sci-fi mě nedojal ani na okamžik, zaujala mě sapir-whorfova hypotéza, která mi potvrdila moje tušení, proč jsou američani tak zoufale jednoduší až primitivní, nesouhlasím s tím, že by bylo lepší vidět svět holisticky vše najednou- to by skončila každá sranda a smysl, kterj je spodmíněn lineárností a naší značnou nevědomostí a hodně mě nasrali tvůrci s tím jak zase podsouvají lživou realitu - že totiž američani jsou ti přemýšliví a hodní, do poslední chvíle ochotní se domluvit po dobrým,zatímco rusko a čína a vůbec celej zbytek světa jsou hlupáci, nemyslí vůbec a umí jenom válčit, zatímco aktuálně v reálu je tomu zcela naopak. Už mě s těmi lživými sebeobrazy američani fuckt pruděj. Ty kroužky coby sdělení jsou fantasický, dělávala jsem takový kdysi vodovkama na mokrej papír a vizuálně mě děsně okouzlujou, že by to byla nějaká mimozemská magie? Hlavní herci nezaujali, proboha proč všude cpou toho renera, jako by nestačil v avengers, ale co, už jsem si na něj díky nim aspon trochu zvykla. Hudba velice silná, možná až moc, zase ale ono když děj sám není kdovíjak elektrizující, tak to nahonit aspon hudbou, jojo, to se dělává:) Celkově film (pominu-li tu propagandu, za kterou bych strhla aspon dvě hvězdy, pokud bych to měla hodnotit) celkem ušel, ale podruhý se na něj asi nepodívám. ()

TERRORDROME 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý trailer, skvelé hodnotenia a rozprávky o inteligentnom sci-fi vyvolali moju zvedavosť a značne vysoké očakávania. Asi polovicu filmu sa to darilo plniť, na zem prileteli mimozemšťania v striebornom kinderku a aj keď vyzerajú ako rastafariánsky Cthulhu tak nie sú zlí, len komunikujú pomocou vypúšťania atramentu z chápadiel. To že najlepšia prekladateľka tohto sveta rozlúšti viacrozmerné emzácke haky-baky na počkanie sa dá prekúsnuť, ale tá mydlová mrdka alias "pointa" ma teda naozaj ohúrila a myslím to v najhoršom zmysle slova aký náš pozemský slovenský jazyk umožňuje. Námesačné striedanie časových rovín v poslednej štvrtine som nejak nepobral, čo je možno len môj osobný problém, ale odvrátenie vojnového konfliktu pomocou šepkania do uška k slzám dojatého čínskeho generála pre mňa celý film stopercentne zabilo, takisto ako rakovinná linka s hrdinkinou dcérou ktorá zomrela či zomrie. A najnepodstatnejší fakt je potom ten prečo vlastne vesmírne sépie prileteli, to sa proste odbije jednou vetou len tak na okraj a hneď zasa odletia aby nerušili to dôležité, teda odovzdané smoklenie Amy pri spomienkach na budúcnosť. Rozhodne by som to zaradil medzi top filmov čo sa od zaujímavého nápadu premrdali až k zmätenej telenovele. ()

aquiver 

všechny recenze uživatele

Denis Villeneuve je génius a jeden z nejlepších filmařů všech dob. Nesmírně sugestivní, citlivý a chytře filosoficky přemýšlivý film bez násilí a akčních scén, pro mě osobně nejdůležitější sci-fi vůbec. Právě prvek sci-fi tu slouží jako ideální odrazový můstek pro budování velmi osobního příběhu, tragické události, ta je však jen dalším odrazovým můstkem pro budování filosofického pohledu na svět. Audiovizuální složka je úchvatná, velké plátno a kvalitní zvuk přidá hodně na působivosti, ale i při domácím zhlédnutí se u mě pro výše zmíněné dostavují slzy. Celý příběh je pak o nás... našem bytí v nekonečném, neznámém světě zvaném vesmír... netušíme, s čím se můžeme setkat, časoprostor je pro nás neprobádaný a máme strach z neznáma... obrovská oslava života a jeho vzniku... mateřská láska... důraz je kladen na komunikaci, kritizují se média, či neshody velmocí a lidí. Velmi originální mi přišla též forma a struktura vyprávění, kde se střídal art, sci-fi, melodrama, postmoderní, či dokumentární film. A konečně, především ta osobní linie, tragická událost v životě hlavní postavy mi maximálně sedla, ty dokonalé prostřihy do rozhovorů s dcerou byly fantastické a silně emocionální, vyústění již jen v katarzi tleskám… český dabing se k filmu vůbec nehodí, v originálním znění naprostý filmový masterpiece... 100 %. ()

Hanes88 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem se rozmýšlel jestli dát tomuto filmu maximální hodnocení nebo spíše 1 hvězdu. Nakonec jsem se rozhodl pro kladné hodnocení a vlastně ani pořádně neznám důvod proč bych neměl. Jen snad trošku kvůli trochu předvídatelnému ději. Jinak nakonec to bylo všechno skvěle zpracované a navíc Amy Adams a Jeremy Renner byli dobrou volbou pro hlavní herce. 90%. ()

Schuldiner 

všechny recenze uživatele

Dalo se to, docela to funguje, scénář je parádní.. Jen mě (tedy v rámci scénáře) rozesmávala ta zdrženlivost americké armády a naopak ..."nepřátelské režimy" ..tedy Čína a Rusko, jak už to tak bývá, jsou útočné a nemají moc trpělivost s návštěvníky z vesmíru.. To fakt nemají, už to dokázali nespočetněkrát! Ale kašlat na to, pokusim se to nějak přehlédnout.. Celá ta linie do sebe zapadala a má to celkem hloubku, i když je to tak nějak vycucané z prstu. Ale tentokráte je to vycucané ..no.. ..celkem ucházejícně. Bavil jsem se, zapřemýšlel.. Ale víc, jak 3* dát asi nemůžu. ()

kwoky 

všechny recenze uživatele

Pustil jsem si to večer před spaním s tím, že když u toho usnu, tak to dokoukám další den. Neusnul jsem. Ba dokonce teď ani nemůžu usnout. Velmi mocný zážitek. Neměl jsem žádná očekávání. Hned na začátku jsem sám sebe otrávil myšlenkou "Jé, zase v tom jedou děti. Copak to nejde natočit bez dětí?". Už jsem s v hlavě přehrával konec Interstellaru nebo Inception a s despektem prožil prvních 20 minut filmu. A pak se něco stalo a dostalo mě to. Hltal jsem každé slovo, každou myšlenku, každou kritiku demence lidstva, které při všem spěchu nic nechápe. Tenhle film fungoval ve všech rovinách a úrovních, které jsem si dokázal představit. Jsem nesmírně rád, že mi Arrival neutekl a že jsem si ho prožil. Bylo to krásné. ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době velmi silné sci-fi. Se vším. A. Adams vynikající a J. Renner v jedné z pro mě nejsympatičtějších rolí. Filmek zbytečně neotálí a nabírá obrátky od prvních minut. Paráda. Atmosféra jakou jsem nezažil ani nepamatuji. Klobouček a nestydím se dát plný počet. Originální, naprosto vyvážené a místy pro mě dech beroucí... ()

kill-tec 

všechny recenze uživatele

Ne, nebavilo mě to! Asi nejsem kdo ví jaký filmový intelektuál, protože při vehementním hledání pointy ji prostě nenacházím. Palce nahoru za originální vyobrazení mimozemské civilizace a jejich vesmírných lodí, snad i zlaté bludišťáky za lingvistiku oné rasy, ale to je z mého pohledu vše. Vše, co mě aspoň maličko bavilo na tomhle Villeneuveho sci-fi. Díky němu jsem si ale zase uvědomil jednu věc, a to že jsem už nadmíru alergickej na jakékoli formy flashbacků, flashforwardů apod. Chápu, že právě na nich je tento film postaven a právě proto, to není moje krevní skupina. ()

Fryštok 

všechny recenze uživatele

Nic moc. Arrival je neskutečně plytce natočený film. Samotný nápad hodit na Zem Alieny je jistě zajímavý, ale propojování jednotlivých časových linek je v něm na rychlo namrskáno tak absolutně nezajímavě, že z toho mám pocit jak kdyby mi nalil na talíř mistr Villeneuve jen slabý odvar z Inceptionu. Nejvíce na těchto filmech zbožňuji to, jak hned od samého začátku hrají na city. Plesk! Někdo zemřel? Tak to je čas plakat, ale maximálně jen kvůli existenci člověka, co k tomuto filmu psal scénář... ()

Ixbalanke 

všechny recenze uživatele

Věřím, že všechny důležité filmy a celá existence lidstva směřuje určitým směrem. A myšlenky určitých lidí, vkládané do knih a filmů, nám mají něco sdělit. Filmy nejsou jen filmy, mají v nás probudit nové vnímání reality času. Co kdyby sci-fi nebylo jen fikce ale opravdu se to dělo? Možná stačí začít pohlížet na realitu, na život a na sebe sama trochu jinak... Vstoupit do strachu...A poznat ho. A se vším, co v něm najdeme, se spřátelit a přestat se bát. ()

Cuzan 

všechny recenze uživatele

Krásné, něžné, takové ze života... O lásce a jazyku, jak nás obojí definuje a posouvá. A dechberoucí Amy Adams, která je tam úplně obyčejná, a přesto naprosto famózní a úchvatná. ()

Adramelech 

všechny recenze uživatele

Pohádka o tom, jak kosmické sedminožky naučily lidstvo, aby spolu národy Země spolupracovaly. Zaujalo mě, že heptapodi komunikovali s lidmi pouze přes průhlednou, leč neprostupnou stěnu, protože zřejmě nechtěli riskovat, že by se nakazili lidskou mentalitou. To by totiž asi byl jejich konec. Jinak příšerně dlouhá stopáž. ()

Zero_Signal 

všechny recenze uživatele

Slabé 3*. 2 a pol stranový scenár natočený rádoby komplikovanou, Villeneuvovsky sterilnou, chladnou, klinickou a odmeranou formou. Celé to bolo ako keby to natočilo AI - úplna absencia ľudského faktoru po každej strane filmu. Villeneuve proste emócie nijako nevie. ()

Ondrus 

všechny recenze uživatele

Působivý, podmanivý, elektrizující, chytrý, pomalý, postupně gradující audiovizuální sci-fi film. V poslední třetině by šlo v kině při scénách bez hudby slyšet i polknutí, jak byli diváci pohlceni do děje. Jediné, co bych tomu možná vytkl, byl docela pomalý rozjezd (možná to je tím, že chvíli trvá, než se naladíte na styl, jakým Villeneuve film natočil). Dvojka Blade Runneru je v dobrých rukou. ()

Oyer 

všechny recenze uživatele

Villeneuve se postupně zařazuje mezi scifi-špílmachry. Po jeho veleúspěšném "Zmizení" přichází Příchozí. Možná ještě úspěšněji hodnocené scífko. Tentokrát nás sakra dlouho napínal s ještě vytrvalejší ťapkající husinou po těle. Člověk dlouho čeká, než ta struna praskne. Jestli vůbec praskne ! Velmi dobrý počin, nicméně hodnotím 65%. Ale co : CO SE STALO, STANE SE ... ()

filipvrbik 

všechny recenze uživatele

Za těch skoro tři tisíce filmů, co jsem viděl si poprvé nejsem jistý jestli jsem všechno pochopil správně (kromě filmů,kdy jsem nepochopil proč takovou sr.. někdo natočil :-) -ale myslím , že to není to hlavní. Je to podobné jak Interstellaru, tak Fontáně, tak Stromu Života, tak Blízkým setkáním a můžeme pokračovat, ale fakticky je to první kontakt zcela jinak než ve Star Treku, ale to mi vůbec nevadilo ba naopak, film je zcela nepředvídatelný (podle mě to není scifi ale mysteriozní struktura čehosi) a jestli nejlepší to nevím,ale jistě nejzvláštnější (ne nejdivnější), a taky nejdojemnější - myslím , že potrvá pár dní než to vstřebám - spoilerovsky ohodnotíme 91,66666666% - ne teĎ vážně - viděno v kině (ale vůbec není potřeba)...99% ()

Související novinky

Mahershala Ali si vyzkouší sci-fi

Mahershala Ali si vyzkouší sci-fi

28.02.2019

Pár dní po jeho druhé oscarové výhře za roli v Zelené knize se Mahershala Ali (Temný případ, Moonlight) upsal dalšímu ambicióznímu projektu. Zahraje si hlavní roli v nezávislém sci-fi snímku… (více)

Clooney a temné sci-fi

Clooney a temné sci-fi

22.06.2018

Přestože se momentálně studio 20th Century Fox nachází uprostřed přetahované o to, kdo ho nakonec koupí (aktuálně vede Disney), pokračuje společnost ve své tradici a čerstvě teď získala práva na nový… (více)

Vin Diesel si zahraje Bloodshota

Vin Diesel si zahraje Bloodshota

09.03.2018

O comicsovém nakladatelství Valiant Entertainment jste možná nikdy neslyšeli. Podobně jako Marvel a DC ale má svůj propojený vesmír s tisícovkami postav, který se teď převádí na velké plátno.… (více)

Zemřel hudební skladatel Jóhann Jóhannsson

Zemřel hudební skladatel Jóhann Jóhannsson

11.02.2018

Pokud vás fascinovala hudba u Zmizení, Sicaria a Příchozích, začínáte číst velmi smutnou zprávu. V pouhých 48 letech nás totiž opustil její autor Jóhann Jóhannsson, jeden z nejvýraznějších hudebních… (více)

Reklama

Reklama