Reklama

Reklama

Dejte mi pokoj!

  • Francie Une heure de tranquillité (více)
Trailer

Michela Leprouxe, vášnivého milovníka hudby, potkalo nečekané štěstí. Na bleším trhu objevil vzácnou gramodesku – první album muzikanta Niela Youarta, které se jmenuje „Me, myself and I". A od té chvíle touží Michel po jediném: v naprostém tichu, klidu, samotě a domácí pohodě si vychutnat tento hudební klenot. Jenže, v tom okamžiku, kdy už pomalu zasouvá jehlu gramofonu do drážky této vzácné gramodesky, se celý svět a snad i všichni jeho obyvatelé proti němu spiknou. Ať už se jedná o nečekanou návštěvu syna, kutilské bušení souseda, lomození uklízečky, urputné vyzvánění telefonu nebo poněkud dramatičtější obvinění z nevěry ze strany manželky či příchod jeho milenky. A jako třešnička na dortu se v domě koná tradiční oslava nazvaná Sousedský den. Michel musí nasadit do boje všechnu svou energii, lstivost i mazanost. Jen proto, aby získal svou vytouženou hodinku klidu. Dokáže to? Nebo se jeho tak nadějně započatý den změní v noční můru? (CinemArt)

(více)

Recenze (92)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Francouzi umí skvěle skvěle mixovat žánry, dialogy, scény, dramatický pasáže, vztahový scény, bláznivý gagy a stačí jim k tomu kolikrát opravdu naprosto banální zápletka. Tady mě však přišlo, že se vaří z vody hodně dialogů i scén mohlo být víc promazlených případně více vygradovaných. Christian je mně sympatický a nedělá mu problém utáhnout celý film, Patrice je můj oblíbený režisér, ale tady to chtělo víc provařit, takhel zůstalo jen u občasných vtipných situací zejména v počáteční fázi filmu. ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Až mi bude šedesát, tak se mi možná tyhle konzervativně nudné komedie o samolibých Francouzích, vytopených koupelnách a vynervovaných manželkách a milenkách možná budou líbit. Ale spíš ne. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Franouczská hvězda Christian Clavier opět předvádí vynikající herecký výkon a to v zajímavé roli odehrávajcí se v jednom bytě, kde si přeje pouze jedno oddechnout si a pustit si gramofonovou desku, kterou objevil na trhu, ovšem kvůli neustálým komplikacím, nečekaným překvapením a průserům se k tomu jen tak nedostane. Párkrát jsem se zasmál nahlas,ale jinak si myslím, že se z toho mohlo vytěžit o něco víc, ale přesto slušné. 65% ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Když jsem začal sbírat desky, řekl jsem si: Až si koupíš tuhle desku a v klidu si ji poslechneš ve svým obýváku, pak budeš, můj milý Micheli, šťastný muž." Jsem velký naivka, když si myslím, že by se po tomto nadšeném vyznání každá milující žena měla na hodinku vzdálit a umožnit svému muži nerušený poslech? Vždyť on by byl šťastný a své štěstí by pak přenesl i na ni. Jenže já evidentně jsem naivní, protože v životě jsem zažil něco podobného a taky mi to nevyšlo. Takže pojďme si promluvit o paroháčích, falešném synovi, debilní milence, netolerantní služce, polském instalatérovi z Portugalska a sousedech, kteří ještě netuší, že jednomu doktorovi mohou povolit nervy. Já jsem si to tedy moc neužil, protože jsem se v tom nešťastníkovi trošku viděl a taky jsem se cítil být oklamán, když jsem místo komedie dostal horor ze života. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Když jsem tady viděl hodnocení a přečet jsem si komentáře, tak jsem se původně na film ani nechtěl dívat. Většina lidí tu píše, že je to takový nic moc, ale já jsem se u toho teda výborně pobavil. Všechny ty bizarní situace a postavy jako levičáckej syn nebo "polskej" instalatér... Na 5 hvězd tomu něco chybí, ale pro mě to je rozhodně jedna z těch lepších konverzaček. Těch 79 minut uteklo jako voda. Po delší době zase jeden film, kterej mám chuť časem vidět znovu. Divim se, že to má tak špatný celkový hodnocení. ()

MMR 

všechny recenze uživatele

Klasická Francie. Film odehrávající se vesměs na jednom místě založen na hromadně bizarních situací, ze kterých se skládá humor v tomto díle. A já se bavil. Dostalo se ke mně přesně to, co jsem od filmu požadoval. ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

Měli mu dát pouhou hodinu, aby si v klidu poslechl právě koupenou vinylovou desku. Ale ani to mu vlastní rodina a příjemní sousedé nedopřáli. Dostal jen spoustu stresových situací. Vtipná konverzačka kterou táhne výborný Christian Clavier a ani ostatní aktéři se nenechávají zahanbit. "Poláci chtít práci. Poláci dobrý na trubky." Bavila jsem se, zrelaxovala a co chtít v tomto předvánočním shonu víc. ()

leila22 

všechny recenze uživatele

Niekedy pre seba potrebujeme krátku chvíľku ako soľ. Bez prítomnosti kohokoľvek iného, úplne vypnúť a len tak byť. Keď Michel na blšom trhu objaví platňu, ktorú zháňa už dlhé roky, okamžite sa ponáhľa domov, aby si ju čím skôr vypočul a naplno vychutnal. Svoj plán však nie je schopný naplniť, pretože mu neustále zvoní mobil, na dvere vyklopkáva otravný sused, vo vedľajšej izbe vykonáva demolácie robotník, ktorý sa tvári, že je Poliak, pričom je z Portugalska. A navyše sa Michelova manželka práve dnes rozhodla, že mu oznámi tajomstvo, ktoré ju už dlhé roky ťaží. Michel ale na problémy týchto ľudí nemá čas, jediné po čom túži je, vypočuť si konečne svoju novú platňu. A tak sa jeho hnev stupňuje a jeho vnútro kričí...DAJTE MI POKOJ! ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Okrem pár vtipných momentiek je to pre mňa trošku málo vyprofilovaná komédia. Mám pocit, že príbeh je trošku klišé (a asi to bolo aj klišé skôr, než to kedykoľvek niekto vymyslel). A jediné čo to môže zachrániť sú dobré fóry. Ale tých je tu akosi málo a mám pocit, že veľa vtipov sa snaží ísť veľmi jednoduchou cestou a mnoho vtipov sú možno celkom úsmevné, ale je tu málo miest, kde by som povedal, že som sa ozaj zasmial. Nábeh bol dobrý, ale potom to kdesi utrhlo niť. Furt som si hovoril, že by som sa mal smiať, no nevedel som prísť na to, prečo som sa nakoniec nezasmial. Jediné čo tu vyniká je asi záverečných 5 minút, ktoré skutočne fungujú a konečne dávajú filmu toho správneho ducha. Tie sa mi páčili. Pavel má pár dobrých momentiek, no inak ma to nejako komediálne nebralo. Čakal som viac lepšieho humoru a menej pocit, že už je to otrepané a staré. Hodnotenie: C ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Clavier se už objevil v mnoha lepších filmech, v podstatě se není čemu smát. Námět slibný, provedení špatné, scénář bez nápadu a možnosti nějaké gradace. Zklamání i z dabingu, na Trávníčka/Claviera si zvyknete, ale ostatní dabéři z party kolem Mahdala a Petráska jsou hrozně oposlouchaní. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Ovšem musí potit krev, protože pod názvem Dejte mi pokoj! se tají pouhá situační anekdota s prostým východiskem. Clavierův hrdina, dobře situovaný zubař, objeví na bleším trhu starou jazzovou desku, o níž léta snil. Těší se, jak si ji doma vychutná, ale hodina klidu (tak se film jmenuje v originále) mu není dopřána. Manželka i milenka si nutně chtějí promluvit, uklízečka zapíná vysavač, syn vede domů hordu uprchlíků, telefon věčně zvoní, výtah věčně nejezdí, řemeslníci buší do potrubí a sousedi na dveře. Prostě všechno se spikne, aby narušilo posvátný rituál s gramofonem.Divadelní původ z plátna vyloženě křičí, jako by se hra inscenovala pro televizní kameru, která z bytové dekorace skoro nevyjde dál než na chodbu. Obklopen typizovanými figurkami, musí Clavier stupňovat svou nedočkavost až k hysterii: „Jestli chceš žárlivou scénu, tak prosím, ale rychlou!“ Někdy ani nepotřebuje slova, stačí mu výraz tváře, když do bytu vtrhne celý dům na večírek nebo když na adresu údajného polského instalatéra slyší obhajobu: „Poláci prožili lágry, nikdy jim nemůžeme porozumět.“ Pár konverzačních jisker však ohňostroj nevykřesá, navíc se milostné aféry vlekle rozpitvávají a dětské oči běženců dojemně prolamují hrdinovo plakátové sobectví. V závěru žene text zubaře do vyloženě školácké morality, aby pochopil, co je v životě opravdu důležité. A to je celých osmdesát minut vzpomínky na časy, kdy francouzská komedie ještě znamenala pojem. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Na Claviera priemerná komédia, ale pobavila a miestami aj politicky nekorektne, čo si človek dnes už musí vážiť. Humor stavaný na nevážne vážnych témach, v podstate na jednej jednoduchej zápletke. Priemerná oddychovka, ktorá neuškodí. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Nenáročná a komorní hodinka a čtvrt odehrávající se zejména v jednom bytě/domě, jíž vévodí především herecký koncert Christiana Claviera. Film sice nefunguje na komické rovině tak dobře jako například "Co jsem komu udělali?" z téhož roku (rovněž s CHC v hlavní roli), nicméně i tak nabízí několik vtipných a úsměvných scén. Škoda té průměrnosti, potenciál zde totiž byl. ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Michel toho od sobotního odpoledne nechce moc, jen hodinku klidu. Jenže tu mu rozhodně nehodlá dopřát naprosto nikdo, ať to je antiglobalistický syn, který přivede filipínskou rodinu, otravní sousedi, "polský" instalatér nebo příživnický kamarád. Je to taková divadelní konverzačka, a ty já mám vlastně docela rád. Není to taková nálož jako Bůh masakru, ale pořád je to hodně zábavný. ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Výborná francouzská komedie v čele s úžasným Christianem Clavierem. Michele (Clavier) si chce jenom hodinku v klídku poslechnout gramodesku, kterou právě koupil. Ovšem okolnosti jsou proti a Michelovi se stane řada bizarních a vtipných situací. Já jsem se u toho opravdu hodně nasmál. :-) ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Francouzské filmy mají laťku posazenu zatraceně vysoko a filmové adaptace divadelních her v takovém provedení mají pramalou šanci na úspěch. Ano, v celosvětovém srovnání by to možná stačilo na slušný nadprůměr, ale ve francouzském měřítku to byla velká slabota a odvar. A to jsem ani neviděl původní hru, to bych byl pravděpodobně zklamaný ještě více. No jo, Clavier musí zase honit peníze na Sarkozyho kampaň. ()

hansel97 

všechny recenze uživatele

Fajnová vztahová oddechovka, která by vůbec nebyla tím, čím je, kdyby si hlavní roli tak skvěle nestřihl Christian Clavier, na jehož skvělém výkonu a pár drobných vtípcích okolo to přímo stojí. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Na prvý pohľad typická francúzska komédia v ktorej sa donekonečna kecá, ale príliš to nefunguje. Námet je jednoduchý. Chlapík si kúpi svoju vysnívanú platňu a chce si ju konečne vypočuť. Ale celý deň ho niekto otravuje, chce po ňom niečo, zrazu chcú všetci odhaliť dlhoročné tajomstvá, prípadne si vyčistiť vzťahy. Ale celé je to také nezaujímavé a humor dvakrát dobre nefunguje. Aspoň, že to je krátke, tak raz sa to dalo vydržať. 4/10 ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

UPC My Prime - Bez Christiana Claviera by to asi bylo na odpad, co? Ale...on tu byl! Takže příjemná francouzská komedie. 70% (with J.) ()

selfesteem 

všechny recenze uživatele

V práci mám kolegu, který má takový zvyk, že chodí každý den, děj se co děj, spát o půl desáté. Podle jeho slov tak občas přijde i o kvalitní film v televizi, protože pokud jde o ty kvalitní, dávají je skutečně až tak od desáté výš. Možná přichází i o divadelní představení, koncerty, a jiné radosti, které lze po půl desáté prožít. Ale každý jsme nějaký, že, nechme ho spát (zřejmě se teď právě chystá do hajan). Když jsem já objevila, že v televizi poběží francouzský film s názvem Dejte i pokoj, který skončí až o půl jedné ráno, neváhala jsem. Od první minuty mě zaujal a pobavila jsem se, jak už dlouho ne. Dívali jsme se všichni na ten samý film? Podle hodnocení to tak nevypadá. Druhý den jsem sice mžourala a moc kvalitní výkony nepodávala, ale za tenhle film to stálo. Někdy člověk musí obětovat i trochu toho spánku, aby viděl třeba i takovou perfektní komedii, kterou tento film dozajista nepochybně je. ()

Související novinky

Startuje letní přehlídka BEST FILM FEST

Startuje letní přehlídka BEST FILM FEST

09.07.2015

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádá od 9. do 15. července tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů první… (více)

Reklama

Reklama