Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Mimozemšťanka Mila se stává dobrovolnicí, která se rozhodla navštívit planetu Zemi. Nikomu jinému se na ni na rozdíl od jiných planet letět nechce, protože Země je hrozná, ale přece jen už je to dvě stě let, co byla navštívená naposledy, takže by se tam někdo měl podívat. Mila proto přilétá do Paříže, a jediné, co má u sebe, jsou batikované šaty. Pomalu se začíná seznamovat s prapodivnou současnou společností, ve které se musí platit podivnými papírky, jídlo se nedá jíst, vzduch dýchat, každý je nemocný, ženy musejí používat jakési „rtěnky", bez kterých by na ně ostatní lidé nebyli hodní. (ybuko)

(více)

Recenze (189)

lebowski 

všechny recenze uživatele

Na můj vkus nádherně ulítlý filmík o realitě v "civilizovaném" světě a přirozeném životě jako alternativě. ()

Superpero odpad!

všechny recenze uživatele

Strašlivě debilní film. Ukazuje to na problémy civilizovaného světa tak hloupým způsobem, že by se za to styděl i Tomáš Magnusek. Nemá to děj. Ufonka jen chodí po Francii a vždycky někoho "odpojí ze sytému" tím že se na něj debilně zašklebí, načež postižený třeba obejme strom, vyhodí televizi, nebo místo fotbalu tančí balet. Nakonec odletí zpátky na hipísáckou planetu, kde navštíví koncert ticha. Bohužel to není ani nijak dobře natočené a veškerý humor spočívá v tom, že se někdo šklebí jak mentál. Fakt je to na úrovni té nejlacinější estrádní sračky. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Po delší době film, který se velmi obtížně hodnotí. Tak jsem na to šla hlavně přes pocity a ty byly superiózní. Odpad to rozhodně není, průměr ani náhodou a na pětku to bylo fakt dost tendenční, ale proč vlastně ne? Proč házet za hlavu hned každou dobrou myšlenku, která se tam objevila. Možná mi tam něco úplně nesedlo, jak bych si představovala já, ale to ještě nemusí znamenat, že je to špatný film. Vtipný, šílený, krásný, strašný, zvláštní........................pro někoho odpaďák, pro druhého geniální, schválně to zkuste, co vy na to ?:-) ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Zdegeneroval jsem a ani nevím kdy. Já bych prostě hodně chtěl spát pod širým nebem, ale nesmělo by pršet a teplota by nesměla klesnout pod 20 stupňů Celsia. Taky bych se chtěl živit pouze rostlinnými bioprodukty, ale musel by k tomu být pořádný kus masa. Koncert ticha bych si určitě taky užil, ale bez pojmů hard, heavy či punk by můj život ztratil smysl. A kdybych viděl fotbalisty baletit na hřišti, tak bych se šel ekologicky zrecyklovat do nejbližšího vodovodu. Pro mne je již pozdě, ale přeji budoucím generacím, aby napravily naše chyby. Nádherná Zelená mi zkrátka dala hodně podnětů, ale to naivní provedení zabilo spoustu zajímavých myšlenek. ()

charlosina 

všechny recenze uživatele

La Belle verte/Zelená krása je dost propaganda, ale i přes tu agitku zůstává dobrou komedií. Btw. konečně fotbal, který se mi líbí. // Satirický "new age" pohled na naší společnost, při níž jsem se i nasmála. // Hippies use backdoor. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Svým způsobem naivní (ideově i řemeslně), nicméně jako satira funguje precizně a ukazuje velmi správným směrem. Důvody, proč EU film zakázala jsou do očí bijící, což by mělo být velkým varováním... ()

whack 

všechny recenze uživatele

Predstavte si svet, v ktorom sú všetci ľudia k sebe dobrí, láskaví, delia sa o všetko spoločne, nepotrebujú peniaze a žijú v súlade s prírodou. Nemožné? Film "Nádherná zelená" hovorí otvorene o našej spoločnosti. S humorom vykresľuje, aký nesprávny je dnešný pohľad na svet. Mnohí ľudia už dávno tušili, že niečo nie je v poriadku, ale tento film si nedáva servítku pred ústa a nebojí sa povedať, že chorá je naša spoločnosť, naša veda a technika, naše stravovanie, politika a najmä to, že ešte stále používame peniaze. Hovorí sa, že dôvodom toho, že tento film je taký neznámy, nikde v televíziách sa nevysielal a takmer nikde sa o ňom nepíše, hoci v ňom vystupujú známi herci ako Vincent Lindon, Coline Serreau a Marion Cotillard, je to, že ho proste politici a iní mocipáni nemohli stráviť. Verte tejto konšpirácii alebo nie, táto jednoduchá eko-spiritualistická agitka ľuďom na chvíľu zloží ružové okuliare z hlavy. ()

JitkaCardova 

všechny recenze uživatele

Člověk se na to musí naladit, ale pak to má svoje ztřeštěné a ryzí kouzlo, nekomplikované, jednoduché a v zásadě pravdivé, a určitě není fér tomu vyčítat nedostatek detailní promyšlenosti zrcadlených problémů či jejich řešení. *~ ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

,, Co to je?'' - To je rtěnka. ,,A na co to je ?'' . To si dávám na pusu abych byla krásná. ,,A když si to nedáš na pusu, tak krásná nebudeš? '' ------------ Tenhle film mi trochu připomněl film Captain Fantastic a také slavnou francouzskou komedii Návštěvníky. Tohle je vlastně dost podobné, jen jsou role obrácené. Vyspělá civilizace (na mentální úrovni) - mimozemšťané - sestoupí na primitivní zemi kde pak dochází ke ,,vtipným scénkám'' při vzájemných střetech. Oni žijí v souladu s přírodou, nejí maso a spí na holé zemi v trávě, takže asfalt nechápou, smog je dusí a z řeznictví jsou na mrtvici... Chvilku mně to dokonce bavilo (mimozemský děs z aut byl stejný jako měl rytíř Godefroy :-) - a člověk si občas i říkal, že něco na tom je a jak dnes žijeme, že to asi není to pravé ořechové. Ale pak to začlo tvrdě hrát na komediální notu (s příchodem synů) což shodilo film nejen po stránce logiky, ale i vtipnosti. Závěr už byl na mně moc Kelly Family a ke konci už to nebavilo. Kromě toho, já jsem masožravec. Mám rád na ohni opečenou flákotu a žádné fazolky s pohankou mi ji nenahradí :-). Fazolky si dám maximálně tak k té flákotě. Dávám za dvě papriky a víc ode mně nechtějte ! * * ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Emzo vegan v kouli jásá, zelená je naše spása!" Není didaktika jako didaktika. Zatímco po Třech králích jsem měl povznášející pocit i chuť seknout s ateismem a vstoupit do klubu spravedlivých a vědoucích mudrců, po Nádherné zelené, plné býložravých, nesnesitelně uvědomělých mimozemšťanů Homo artistic jsem akorát dostal chuť na pořádný biftek (a to říkám já, starý ekolog, v mládí s mnoha tisíci zasazenými stromky). A taky chuť jít se, jako správný konzumní macho, zase jednou pěkně vyřvat z podoby na naši fotbalovou Viktorku. Obrovská hromada ekologicko sociálních mouder v trestuhodně málo nápaditém scénáři s berličkami infantilností a násilného humoru, viz "odpojené" televizní zprávy s "pojídači hovínek". Ha ha ha. Velmi humorné. Škoda, protože některé vtípky byly vpravdě boží, např. ten před Ježíšem na kříži: "Hele, ten byl taky od nás. Poslali jsme ho sem před 2000 let." Jen tři nedomrlé mrkve sklízím. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Spoilery! Snímek s velmi pěkným ekologickým podtextem kritizujícím současný stav společnosti a zejména věci, které drtivá většina společnosti považuje za zcela běžné a normální. Tvůrci se evidentně zhlédli v éře hippies. Jen se pokoušely jejich myšlenky a názory hlásat bez použití povzbuzujících látek. Zejména zpočátku, kdy mimozemšťanka navštívila naši krásnou planetu, byl snímek neskutečně zajímavý a nabízel několik moc pěkných myšlenek hodných delšímu pozastavení se a docela fungoval i humor. Strašná škoda, že se to celé záhy zvrhlo v dost šílenou záležitost. Film se stal pouze prezentací toho, jak by se člověk choval, kdyby jste mu v hlavě deaktivovali jeho vlastního hlídače, kterého si tam za celý svůj život vypěstoval. Místy to bylo fajn. Člověk se třeba dověděl, proč se Realu Madrid přezdívá Bílý balet. Těch "odpojených" lidí se tam bohužel nahromadilo za velmi krátkou dobu hrozně moc. Taktéž mě malinko zarmoutila absence nějakého hlubšího poselství. Dva oškliví hegešáci se dotřepali na naši planetu za účelem sexu (přičemž doma zanechali na pospas osudu tři mladší sourozence) a odvezli si domů dvě krásné hegešačky. Obzvlášť Marion Cotillard byla ve svých 21 letech skutečná kočka. Trošku jsem nepochopil význam té strašné spousty teploušských náznaků. Čeho tím chtěli tvůrci dosáhnout? Co chtěli říct? Chtěli vůbec něco říct? Strašná škoda. Kvalitní úvod vystřídal cirkus. Proto dávám "jen" 3 hvězdy. ()

Trajektt 

všechny recenze uživatele

Nejvíc mě dostalo, když jsem si v zajímavostech o tomto filmu přečetl, že byl neoficiálně zakázán v Evropské Unii. Ono se totiž není čemu divit, protože tento snímek je silně protikapitalistický a celkově se vysmívá penězům a všem malichernostem o kterých si myslíme, že jsou pro nás důležité, ať už jsou to auta, televize, walkmany, v dnešní době by to byly zajisté mobily a další kraviny, které jsou známkou našeho konzumního života na úkor dalších živočišných a rostlinných druhů. V této francouzské komedii můžeme vidět potrhlou návštěvnici ze vzdálené planety na které všichni lidé žijí v souladu s přírodou a respektují přírodní zákony. Neexistujou tam auta, peníze, domy, prostě čistočistá přírodní záležitost bez konzumace masa, kde všichni mají rádi všechny a ze které pocházel i syn Boží, kterému zde na Zemi přezdívali Ježíš Kristus. No zkrátka, všichni tam žijou v takzvaném ráji, jaký by eventuelně mohl být i na zemi, kdyby se lidi odprostili od těch svých nedůležitých věcí a aspoň trochu se sžili s přírodou. Ale stačí vyjít ven a hned potkáte kriply, že je možná škoda mluvit. Tak tato divoženka z mírumilovné planety se dostane na naši Zemi a ihned se začne dusit a to díky výparům z aut a továren. Má takovej dar, že když škubne hlavou, tak lidé začínají mluvit pravdu a začnou se chovat podle přírodních zákonů, což vede k řadě vtipných situací. Ale hlavně je to film, který se vysmívá jak politice, tak nesmyslnostem některých věcí, které jsme se díky jejich dlouhému trvání na této planetě naučili přijmout a nepřemýšlet o nich a brát je jako samozřejmost i když logický smysl těchto věcí většinou je, aby jeden člověk vykořisťoval toho druhého ve jménu jeho boží modly a tou jsou samozřejmě peníze a nic jinýho než ty peníze, ale také jsou to bankovní účty, peníze, auta, politické lži, kterými politici balamutí své příznivce. Určitě tento snímek stojí za zhlédnutí už jenom kvůli tomu, že člověk začne přemýšlet o všedních věcech, které bere jako všední rutinu a kterou návštěvník z cizí planety vidí jako něco nevysvětlitelného. Za tuto parádní sondu do lidských duší dávám zasloužených 80%. ()

Happens 

všechny recenze uživatele

Vyskytují se zde komentáře nadávající na přehnanou ekologickou aktivitu. Naopak. Film byl natočen jako satira na to, jak náš systém nedává smysl. Mrzí mě, že nepopsali, jak fungují peníze, jak ztratily smysl zrušením Bretton Woods. Je to opravdu zrcadlo naší společnosti. Doporučuji všem trochu víc uvědomělým, co se umí zasmát i na vlastní účet. ()

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Opravdu netradiční filmový kousek (nejen) z říše mimozemšťanů. Příjemné, zábavné, lehce absurdní, s hlubokým přesahem, humorem a myšlenkou podanou dostupně pro všechny věkové kategorie. S nápaditým zpracováním světa cizí myšlenkově pokrokové planety (či možná spíše jakési přírodní mimozemské sekty na ní) a ještě nápaditějším rozpracováním vtipů v konfrontaci se současnou, silně konzumně založenou společností na Zemi. Film o nás, lidech, určený pro nás, kteří se buď umíme zasmát i sami sobě nebo naopak dokážeme tento svět občas vnímat i jinak: mnohem poetičtěji, než ostatní. Některé poetické či absurdně vtipné atrakce tu možná překonávají i legendární Krysy z temnot, minimálně takhle neotřelé vystoupení smyčcového orchestru jsem dosud snad vážně neviděl! :) Agitační linku sice u mě ta komediální s poetickou dokázaly spolehlivě přebít, na plný počet však režiséřčin film z mé strany úplně není asi proto, že v dnešní době plné propagandy New Age, multi-kulti, LGBT a spol. už samotný námět i poselství nepůsobí tolik originálně a pár momentů (jako ten gay polibek na stadionu) už na současného diváka budí dojem otravného klišé a trochu mi kazí celkový dojem. Za což ale Coline Serreauová a její film z roku 1996 vlastně nemůže. [80%] ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Už první záběry podivných happy lidiček z jakéhosi neostředověku byly varováním, že čekání na pointu bude dlouhé... a bylo. Sice chvilky, na které se s velkou dávkou infantility dalo reagovat úsměvem, by se i našly, pak ale došlo ke zvratu v extrémy typu New Age, cirkus Berousek, Lebedoe ozero a Pride Parade a z propagandy alternativního způsobu života se plynule přešlo do totální šaškárny s ochotnickými výstupy, takže, kdyby se náš svět měl změnit v hippie komunitu bez drog, mám nutkání být vděčná za momentální hnusný ovzduší i ty hovínka. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Začátek se mi ještě docela líbil, ale s postupem času mi přišlo, že autoři netuší, jak film vést dál - zhruba od první scény v porodnici. Navíc vážné téma zkoušeli podat vtipně (to volání domů s prsty v uších a nohama v umyvadle), ale časem už to prostě vtipné nebylo, spíše uječené a hysterické. Koncert vážné hudby ještě dejme tomu, ale co ti fotbalisté? Proč tančili operu a proč se líbali dva chlapi? Co to mělo společného s alternativním způsobem života? Zkrátka - myšlenka dobrá a ta různá porovnání v začátku jsou skvělá, ale postupně naprostý zmatek a příběh značně nelogický. Až to dokonce chvílemi ani alternativní nebylo, pokud tedy neschvalujeme krádeže a ničení cizího majetku. ()

Reklama

Reklama