Reklama

Reklama

Mrtví a pohřbení

Trailer

Obsahy(1)

Filmový horor, odehrávající se v malém městečku na západním pobřeží Spojených států. Jeho hlavním hrdinou je místní představitel zákona, šerif Dan Gillis, který má velké starosti s dlouhou sérií nesmírně brutálních vražd. Musí najít vraha a zabránit dalším tragédiím, jenže tím jeho problémy neskončí. Když nešťastnou náhodou způsobí autonehodu, stane se svědkem neuvěřitelné události. Zraněný chodec si "klidně" nasadí přejetou ruku a uteče. To však není jediná nevysvětlitelná událost. Zdá se, že mnohé z pohřbených obětí brutálních vražd se tajemným způsobem vrací do života. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (123)

kluk z Na 

všechny recenze uživatele

Ze začátku jsem si myslel, že jsem si spletl film, protože to vypadalo jako bych koukal na nějaké lacinné péčko, ale nakonec se ukázalo, že je to fakt horor. Akorát jsem se příliš nebavil po celou dobu, dalo by se říci, že jsem ten film vlastně pročekal, jelikož jsem neustále čekal na nějaké silné scény, ty nejsilnější přišli ke konci, tam mě film začal bavit:-) ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Mysteriózní horor o přímořském městečku, kam není radno se vydávat na výlet. Zatímco divák ví, kdo má podivné vraždy na svědomí, šerif marně pátrá po pachateli. Černá magie, vúdú, pohřbená srdce. A samozřejmě nemrtví. Na speciálních efektech se podílel také Stan Winston a nutno říci, že jako vždy odvedl dobrou práci. Oheň, kyselina, sečné, bodné a řezné nástroje mají žeň. Jako bonbónek - injekční jehla vražená hluboko do oka. Na temné atmosféře se výraznou měrou podílí hudba. Z původního hodnocení jsem hvězdu ubral, ale pořád se jedná o slušný kousek. ()

Reklama

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

☠ Video Nasties, The Complete 72 Banned Titles List 9/72☠ . Malo to atmosféru akoby vystrihnutú z Lovecraftovských poviedok, našiel som tam feeling Reanimátora. Dalej sa to nieslo v duchu fantastickej a zároveň hrôzostrašnej poviedky Noemovy děti od spisovateľa menom Richard Matheson. Pri sledovaní mám presne ten pocit ktorý som mal pri čítaní poviedky. Je to pocit kde sa celé sfanatizované malé mestečko, niekde pri zapadákove, snaží zabiť každého cudzieho na koho natrafí. Je mi osobne záhadou prečo tento film zaradili do video nasties.. Nejde tu vôbec o nič "zlého" ani gore ani sex ani násilie. Možno sa im nepáčili hry s mŕtvolami. Film má zaujímavý spád, celkom slušná zápletka a prekvapivo hutné lakačky (tá prvá hneď na začiatku ma poriadne vystrašila). Uznávam že táto snímka patrí k tým lepším zo zbierky Video Nasties. Dal by som jej aj **** hviezdy. No celé to rozuzlenie mi pripadalo utiahnuté za vlasy vôbec ma to nechytilo... Ani ten záver nestál za veľa. Všetko bolo pre mňa naservírované v nesprávnom čase na nesprávnom mieste. Takže výsledok je 3*** ()

Nick Tow 

všechny recenze uživatele

Celý čas /aj napriek tomu, že dej sa odohráva v druhej polovici 20. storočia/ mi brnkal po nose akýsi "lovecraftovský" pocit a keď nakoniec vo filme padla zmienka o Rhode lsland a mestečku Providence, pochválil som sám seba za dobrý čuch. Dead and Buried disponuje všetkými potrebnými horrorovými ingredienciami - vrátane tajuplnej atmosféry, akurát, že by mu prospela svižnejšia prvá polovica. V takomto mestečku by bola radosť ne/žiť/. Pozor, spoiler: ďalší film, ktorý usvedčuje Shyamalana aj z čohosi iného, než len z vymýšľania šokujúcich point.../Šiesty zmysel/. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

"Vítejte v PottersBluff!" Když před čtyřmi lety u nás vyšel tenhle hororový klenot jako příloha k DVDMagu, nadšením jsem skoro skákal. Mrtví a pohřbení jsou totiž mimořádně povedená záležitost. Hodně ponurá, tíživá a strašidelná, navíc zahalena v jakémsi mlžném oparu. Všechny elementy fungují na jedničku: kamera, hudba, efekty (za nimi stál Stan Winston) i trefné obsazení, kde si nelze nevšimnout Roberta Englunda. Kromě nápaditého a krvavého vraždění se tu vyskytují i další nezapomenutelné scény jako noční návštěva opuštěného domu a samozřejmě naprosto šokující rozuzlení. Zkrátka nic pro děti a mladistvé. Na svou dobu nezvykle originální horor. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (7)

  • Film byl na počátku 80. let v UK umístěn na seznam tzv. "videonasties" filmů, tedy filmů zakázaných promítat a produkovat z důvodu zobrazování brutality, krve, nahoty a sexu. (Flipnic)

Související novinky

Svet bez lží od scenáristu ALIENa

Svet bez lží od scenáristu ALIENa

21.08.2005

Ako by vyzeral svet, keby existoval dokonalý a neomylný detektor lží? Touto otázkou sa bude zaoberať sci-fi thriller THE TRUTH MACHINE podľa rovnomennej knihy Jamesa Halperina. Prečítať si ju a… (více)

Reklama

Reklama