Reklama

Reklama

Strážci Galaxie Vol. 2

  • USA Guardians of the Galaxy Vol. 2 (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

V rytmu zbrusu nových Nejlepších hitů #2 pokračují ve filmu od studia Marvel Strážci Galaxie Vol. 2 dobrodružství party superhrdinů, kteří se vydávají až na samé hranice kosmu. Strážci se musí naučit držet pohromadě a odhalit tajemství rodičů Petera Quilla. Staří nepřátelé se stávají spojenci a na pomoc našim super-hrdinům přicházejí i další oblíbené postavy z rozpínajícího se filmového vesmíru studia Marvel. (Falcon)

(více)

Zajímavosti (87)

  • Severoamerické tržby byly 389,8 milionu amerických dolarů, celosvětové pak 863,8 mil. (NIRO)
  • Peterova (Chris Pratt) přezdívka Star-Lord je v titulcích napsaná ve stylu loga hudební skupiny AC/DC. (Matej.Krajci)
  • Ve filmu vidíme postavu Taserface (Chris Sullivan), z kterého si utahuje Rocket Raccoon (Bradley Cooper) kvůli jeho jménu a vzhledu. Taserface je příslušníkem mimozemské rasy jménem Stark, která sídlí na stejnojmenné planetě. Taserface a rasu Stark známe z komiksu „Guardians of the Galaxy #1“ z roku 1990 od Jima Valentina. Taserface je zčásti kyborgem (jako řada ostatních Starků), a proto je těžké ho zranit. Disponuje slušným arzenálem a je schopen absorbovat energii. (3T)
  • Když se ocitneme na planetě Contraxia (souřadnice planety M15 5127512731 + X1955KX), kde si Plenitelé užívají radostné chvíle, slyšíme v pozadí hudební podkres, který má na starosti Jimmy Urine, jenž ve filmu hraje jednoho z Plenitelů, konkrétně postavu jménem Halfnut. V závěrečných titulcích je skladba pojmenovaná „Un Deye Gon Hayd (The Unloved Song)“. (ČSFD)
  • Celosvětová premiéra proběhla 10. dubna 2017 v Tokiu. (ČSFD)
  • Režisér James Gunn v roce 2018 prohlásil, že je ve filmu spousta "easter eggů" (skrytých odkazů), které ještě nebyly odhaleny. (tyzmrde)
  • Režisér James Gunn sám odtančil úvodní scénu Groota. Týmu přes vizuální efekty trvalo téměř 2 roky, než scénu vykreslili do finální podoby. (s.m.43.)
  • Karen Gillan (Nebula) v maskérně strávila 2 a půl hodiny denně. Přesně tolik trvalo nanesení make-upu. Při natáčení prvního dílu Strážci Galaxie (2014) to trvalo až 5 hodin. (s.m.43.)
  • Dave Bautista (Drax) strávil každý den v maskérně 90 minut (oproti třem hodinám v prvním filmu), než mu nanesli make-up. Na konci dne musel posedět v sauně, aby mu make-up smyli. (s.m.43.)
  • Mladá podoba Ega (Kurt Russell) byla vytvořena podle podoby jeho hereckého představitele z 80. let. Příkladem je horor Věc (1982). (Spinelion)
  • Postava Stakara Ogorda (Sylvester Stallone) je založena na hrdinovi jménem Starhawk. Jeho parťáci jsou členové původních komiksových Strážců galaxie. (Mikahu)
  • Postava živoucí planety Ego (Kurt Russell) se poprvé objevila v komiksu "Thor #132" z roku 1966. Jejími stvořiteli jsou scenárista Stan Lee a kreslíř Jack Kirby. (Mikahu)
  • Orloniové, malá zvířátka, která vypadají jako kříženec myši a malého dinosaura, bylo možné spatřit na začátku prvního dílu, kdy Star-Lord (Chris Pratt) jednoho z nich použil jako imaginární mikrofon. Objevují se i zde, čímž se maže domněnka, že jsou domorodými obyvateli pouze jedné planety. (Charpy)
  • Planeta Berhert, kde ztroskotají Strážci Galaxie, není jen obyčejná zalesněná planeta. Objevila se poprvé v komiksu „The Incredible Hulk #111“ z roku 1969. Její obyvatelé (Sagittariáni) byli součástí konfliktu mezi Hulkem a Galaxy Masterem.
    (Charpy)

Související novinky

Rychle a zběsile v kinech uspělo

Rychle a zběsile v kinech uspělo

21.05.2023

Ještě pár let nazpátek by podobný titulek byl brán jako naprostá samozřejmost. Jenže po covidových letech a klesajících kvalitách posledních snímků v sérii Rychle a zběsile se přece jen mnozí… (více)

Ani Strážci galaxie nepřekonali Super Maria

Ani Strážci galaxie nepřekonali Super Maria

07.05.2023

Čtvrtá, ani začátek páté fáze marvelovského univerza mírně řečeno nenadchla, od vyvrcholení trilogie Strážců Galaxie, které na plátna dorazilo ve čtvrtek, se nicméně očekávaly velké věci. A film,… (více)

Sylvester Stallone míří do televize

Sylvester Stallone míří do televize

07.12.2021

Herec Sylvester Stallone, jehož Rocky v roce 1976 vyhrál Oscara, a který má za sebou role v komiksových blockbusterech Strážci Galaxie Vol. 2 a Sebevražedný oddíl a čerstvě dotočil i čtvrté… (více)

Will Poulter ztvární Adama Warlocka

Will Poulter ztvární Adama Warlocka

12.10.2021

Server Deadline napsal a režisér James Gunn potvrdil zprávu o tom, že ve třetích Strážcích Galaxie oficiálně spatříme slavného marvelovskou superhrdinu Adama Warlocka. Co víc, už dokonce i víme, kdo… (více)

Reklama

Reklama